Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
27 мај 2016
Мислења
365
Поени од реакции
144
Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.026
Поени од реакции
1.521
Се работи за аурис 2.0дизел 2.0.
Денес на возење 80кмч со 2к обрати стискам на гас педала, менувам 4>5 брзина и после 1 сек одкако паднаа обртаите на 2к истите скокнаа на 2800/2900к (како на автоматик кола шалтање).
- Не ми се појавува чек енџин и сл.
- Колата има снага.
- Нема црн чад, сив, бел.
- Менувачот не вибрира, менувам океј.
-При возење 80кмч 1.9к/2к обртаи троши 4/4.5, а на тој скок на обртаи покажува 20л.
До што може да биде проблемов со обртаите?
Sprema ova so go napisa mi deluva kako da ti proslajfova lamelata. Probaj pak so petta brzina stisni turaza od 1800-2000rpm ako krenat vrtezite naednas,najverovatno e lamelata.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.858
Поени од реакции
8.418
Не.

Мафот го имам чистено со посебен спреј пред година ипол...но ќе го проверам.
Зошто би чистел маф со посебен спреј? Па тој лежи после филтерот за воздух, доволно е само со компресиран воздух плус со висок процент 99,9% алкохол.

Член од
27 мај 2016
Мислења
365
Поени од реакции
144
Прошлајфувана ламела треба да препознае секој возач со барем 1 година искуство......моторот врти силно, аколата не оди
Стража лесено ја поминува, само шалтањето при полна гас знае да направи така 3>4 брзина.Но не при секое менување на брзина но така знае понекогаш да се случи.

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.606
Поени од реакции
2.224
Стража лесено ја поминува, само шалтањето при полна гас знае да направи така 3>4 брзина.Но не при секое менување на брзина но така знае понекогаш да се случи.
Стави ја во последна брзина па после наеднаш стисни гас. Ако скокнат обртаите и се вратат назад, тоа е, ламелата.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Член од
21 април 2024
Мислења
21
Поени од реакции
4
Електронски проблем ако на бордот кажува колку брзина возиш ама не е точна?
Пример пиши Speed и под тоа пиши дека возам 5km/h а јас уствари возам 50-60 км?
И зошто не можам да најдам Consumption да ми кажува колку троши ?
Би требало да ја има таа опција

Член од
19 февруари 2016
Мислења
419
Поени од реакции
85
препорака за сервис за Volkswagen Polo, се мислам помеѓу Митревски(припор) и сервис Коп (Ченто) за промена на кочници
Препорака за сервис за центрирање на возило?
:)

Благодарам

Член од
28 ноември 2022
Мислења
376
Поени од реакции
633
препорака за сервис за Volkswagen Polo, се мислам помеѓу Митревски(припор) и сервис Коп (Ченто) за промена на кочници
Препорака за сервис за центрирање на возило?
:)

Благодарам
Se za kocnici za site koli priznavam ,,samo eden,, vo Skopje
https://www.facebook.com/Servis-za-kocnici-MIRKO-100057354644023/
Za centriranje decava sto rabotea kaj Tiho, otvorija ,,sopstven biznis,,. Broj eden spored dolgogodisno iskustvo
https://www.facebook.com/CentriranjePrednica/?eid=ARBk0EmkmSxblqLCDeVtgv9hRgGYIHtzb-Jr0wHYMqt8JKt4rwarpc86oALuF6psERD74irAH79tRQ9r

Meto vo kisela voda isto ti e odlicen, samo so zakazuvanje prethodno. I na dvete mesta ,,nema da pogresis,, ako ja odneses kolata. Na drugo mesto jas ne bi ja odnel kolata.

Sekoe dobro

Член од
19 февруари 2016
Мислења
419
Поени од реакции
85
Se za kocnici za site koli priznavam ,,samo eden,, vo Skopje
https://www.facebook.com/Servis-za-kocnici-MIRKO-100057354644023/
Za centriranje decava sto rabotea kaj Tiho, otvorija ,,sopstven biznis,,. Broj eden spored dolgogodisno iskustvo
https://www.facebook.com/CentriranjePrednica/?eid=ARBk0EmkmSxblqLCDeVtgv9hRgGYIHtzb-Jr0wHYMqt8JKt4rwarpc86oALuF6psERD74irAH79tRQ9r

Meto vo kisela voda isto ti e odlicen, samo so zakazuvanje prethodno. I na dvete mesta ,,nema da pogresis,, ako ja odneses kolata. Na drugo mesto jas ne bi ja odnel kolata.

Sekoe dobro
Ај те молам пиши ми број и локација на дечките за центрирање,
јас прашував кај Митревски и таму ми кажаа дека можат да ми сменат кочници
а Мето во кисела вода за што е , за центрирање?

Член од
28 ноември 2022
Мислења
376
Поени од реакции
633
Ај те молам пиши ми број и локација на дечките за центрирање,
јас прашував кај Митревски и таму ми кажаа дека можат да ми сменат кочници
а Мето во кисела вода за што е , за центрирање?
Eve telefoni i lokacija od decava. Shapmioni vrv spored mene, cela praksa kaj Tiho ja imaat i se No.1
20240604_121420.jpg
Screenshot_20240604-121554_Maps.jpg

Meto //070 510 790// vo kisela voda isto ti e odlicen, samo mnogu e ,,tezok,, prepotenten da kazeme so zakazuvanjata i odnosot. Inaku isto vrhunski za centriranje.

Za kocnici te sovetuvam da odis kaj Mirko, sekoj ,,znae,, da smeni potrosen materijal ama rabotata e ,,kako kje go smeni,,. Ima raka i on i sinot, dobra raka.

Член од
7 март 2009
Мислења
1.156
Поени од реакции
812
Прашувам за цена за 2 Голфа 5-ки ,3 врати, идентичен мотор 1.9 TDI 77kw , првиот е од 2004 и сопственикот бара 3600 евра а вториот е од 2007 и се продава за 3700 евра.....Тој првиот од 2004 има малку игзгниени прагови што е мана на првите серии а овој од 2007 секако изгледа како подобра опција пошто е последна серија а тие коли се најдобри ама некако е дотеруван и чепкан, некои спортски гуми,навигации и сл. (сумњив ми е зошто на шалт таблата пишува просек потрошња 10,3 литри :), на таблата пишува на германски defekt а колата сепак добро оди и влече)
Моето прашање е дали цените се ОК и на што треба да внимавам

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.026
Поени од реакции
1.521
Прашувам за цена за 2 Голфа 5-ки ,3 врати, идентичен мотор 1.9 TDI 77kw , првиот е од 2004 и сопственикот бара 3600 евра а вториот е од 2007 и се продава за 3700 евра.....Тој првиот од 2004 има малку игзгниени прагови што е мана на првите серии а овој од 2007 секако изгледа како подобра опција пошто е последна серија а тие коли се најдобри ама некако е дотеруван и чепкан, некои спортски гуми,навигации и сл. (сумњив ми е зошто на шалт таблата пишува просек потрошња 10,3 литри :), на таблата пишува на германски defekt а колата сепак добро оди и влече)
Моето прашање е дали цените се ОК и на што треба да внимавам
Site vw skapuvaat na pragovi od 2004 pa se do 2008. Isto i golf 6 skapuva,passat b6 popara,b7 i tie skapuvaat na pragovi,betomen...e sega za vw 5....
Taja e realna cena na tie koli a ovie so akaat ceni po ,4500 5500 si gi prodavaat so meseci meseci i realno ne im se za prodavanje tuku ako se najdi nekoja bidala da slakni tolkava suma na pari za kanta. Iako se sedeni kolite kako sto imas pisano,poarno zatebe. Nekoj vlozil vonea barem nema da zemas radio,gumi,branici i taka natamu. Za tie koli lesno se naojgaat delovi i se dosta evtini. Edino gledaj da netropa zamaec a karoseria se sreduva.

Kajgana Shop

На врв Bottom