Kolku da se trudam Komiti,navivaci na Vardar pa I clenovi na ovaj forum da negiraat deka Vardar e partisko stapce za sobirane na glasovi ti be drugar gi unisti odnosno ja kaza realnosta deka pak so drzavni pari odnosno nasi pari ke se kreva Vardar,ke se brisat dolgovi ke se kinat stari fakturi.Pa toa e tezok kriminal, znaci ovie uste ne formirana vlada pocnuvat da perat.
Pa cekaj malku zosto drzavata ne vlozi po nekoe milonce vo Pobeda,Osogovo,kozuf ne se tie makedonski klubovi, pa I gragani koi se navivaci na tie klubovi gladaja za VMRO,kako toa drzavata za nekoj e majka za nekoj makes.
Name toa taka lesno da pomini,eve site tvoi postovi napisani na forumot uredno gi arhiviravme I za brzo ke pocnime so postirane onamu kaj zo treba kaj so najmnogu ke gi boli Vmrovcite.
Znaci da te citiram, prenesuvas info od luge koi kotirat visoko vo novata vlast koi se falat deka ke perat pari preku Vardar.Ako ova e tocno togas......
Ме насмеа уште од сабајлево
Прво јас никаде не пишав дека ке перат пари , ти си пиша тоа и не ми ставај такви зборови што не сум кажал ..
Друга работа , тоа што они одлучиле да најдат спонзори да вложат во Вардар е нивна работа , не е битно јас од кого сум слушнал тоа е моја работа
..
А за тоа што викаш зошто Вардар а не другите , па во ФК Пелистер општина Битола дава пари , во РК Пелистер еве Борко сам на интервјуто кажа дека освен спонзорот Еурофарм и таму општината Битола ви дава некоја сума пари , плус и во кошарката ви дава општината, значи во сите три клуба ви дава пари
Да не зборам што и кај Тиквеш и во фудбалот и во ракометот општина Кавадарци дава огромни пари , така да се дава секаде и ја немам ништо против тоа ..
И сеа со кое право се буниш ако му помогнал некој од власта на Вардар кога исто и на вас ви се помага само од вашата општина?
Ова е Македонија , држава каде политиката е секаде влезена за жал, и без поддршка од било каква власт нема успех јбг тоа е, не се секирајте нема ништо да му прават на Пелистер , само Вардар ке го кренат на повисоко ниво , дојде времето