Дај те молам не ме заебавај, не е ова CSI или слична серија....не си во право, ова самите го прават да се сомневаме дека не е „ чист случај“, ако е така до сега требаше да биде осуден Палчо како убиец, дали е осуден? НЕ! осомничен е едно осуден е друго! што се чека со процесот? ајде од Турција дур да го донесат месеци поминаа, ај сега е тука, што се чека ако е чист случајот? и друго, за тебе нема нелогичности? зашто да го убијат стариот велешанец? за да му ја земат колата? има ли логика? тоа е македонско ситничарење или сензација, не би рекла, тоа е само логично самостално и нечопоративно размислување, не е чиста работата токму ради тегнењето на судењето, чиста работа за 24ч се решава- Крив! ајт казна! и готово!
...знаеш колку е лошо да „талка“ духот на убиеното девојче и велешанецот, ако вистинскиот убиец се спаси и остане на слобода, а ќе биде некој погрешно осуден, наместен или било што? ајде, кажи што се чека, ако случајот е чист??
Тие се убијците. Нема фрка тоа. Кој е мотивот?Чиста е работата.
Немој са и ти ко онај рамноземјашот.Тие се убијците. Нема фрка тоа. Кој е мотивот?
За тебе лесно. Али ја и многу други, меѓу кои разни државни службеници и новинари, сакаме да знаеме мотив, реконструкција... Не ни е доста тоа што знаеме дека се они.Немој са и ти ко онај рамноземјашот.
Кур ме боли кој е мотивот, најискрен да ти бидам.
.
Ќе има и тоа на судењето. Сигурно не им се сони ајде ќе станиме во петок сабајле и ќе убиеме дете.За тебе лесно. Али ја и многу други, меѓу кои разни државни службеници и новинари, сакаме да знаеме мотив, реконструкција... Не ни е доста тоа што знаеме дека се они.
И неговото дете е киднапирано и он мртов ладен прави подласт. Нема шанса да е ова вистина.прави повеќе смисла дека не е Палчо убиецот туку од него ќе се бара откупот, он е таткото со пари. Наводно Велибор од Велес е нарачател на киднапирањево, па трга нешто по зло, полицијата го фаќа него па он ги повлекува со него и другите тројца. Како е умешан таткото на Вања што демек сега не и е татко, не знам...
За Палчо е лична одмазда, за останатите било кревање револуција и борба против власите и бансктерите. Јас сум скоро сигурен дека има поширок плот све ова.Тие се убијците. Нема фрка тоа. Кој е мотивот?
Kаква одмазда? Му убиле овие на него дете?За Палчо е лична одмазда, за останатите било кревање револуција и борба против власите и бансктерите. Јас сум скоро сигурен дека има поширок плот све ова.
Па имаше бајаги афери во времето 2000-2008 со него, со Тифани зградата, со обештетувањето за зградата Бастион од 1М Евра што му ги поништија во времето на Грујо... Па можда имало некои повуци потегни со тогашниот врв на СДСМ, пошто тогаш го избркаа од партија и за него све отиде надоле. И Ванчо Лазаров и Палчо пред да го избркаат во тоа време биле на висока функција во СДСМ... Башка Ванчо земал неколку станови од него, како и што, они си знаат.Kаква одмазда? Му убиле овие на него дете?
Лупетат и овие без врска, освен снимки од камери на крај нема да имат ни еден доказ.еве нешто
самите велат дека не кажале све од икс причиниМОТИВОТ ЗА УБИСТВОТО НА ВАЊА Е ЈАСЕН Детали не се откриваат зашто се премногу вознемирувачки, вели државниот обвинител
Кога обвинителниот акт ќе стапи на сила, сите медиуми, известувачи да се воздржат од коментирање на дејствијата, имајќи предвид дека се со вознемирувачка содржина, апелира додаде Коцевски.plusinfo.mk
што е логично
рационалниот ум не може да се задоволи со она што до сега го кажаа
да очекуванме повеќе, значи
Oni ako lupetaat bez vrska, togas ti bogznae u koe dno talkas so muabetive.Лупетат и овие без врска, освен снимки од камери на крај нема да имат ни еден доказ.
Без вистинскиот мотив све и е паѓа во вода, не кажав дека не се тие убијците нормално се гледа на камери ги фаќаат ги млатат како магариња признаваат и толку, ама без вистинскиот мотив делото и е решено половично.Oni ako lupetaat bez vrska, togas ti bogznae u koe dno talkas so muabetive.
Nieden dokaz, izgleda gatacka im kazala kade ne edno, 2 tela se zakopani.
Pa pogolem dokaz od ova ti treba li? Kako inaku znaele kade se telata? Fateni na kamera kade e kidnapirano devojceto, fateni na kamera vo blizina na nejziniot improviziran grob, davanje tocna lokacija na 2 groba, i ti vikas osven kameri, nema da imaat drugi dokazi.
Sram.