- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 25.703
- Поени од реакции
- 42.289
типчето ќе ни оправа за Маркс и Енгелс овде, мисли ние од небо сме паднати како овие градски деца што ги лажат со некоја ефтина пропаганда.
da da, oni nashle tebe da probuvaat da te izmamat, tebe, sinonimot za chovek shto ne podpagja pod propagandaтипчето ќе ни оправа за Маркс и Енгелс овде, мисли ние од небо сме паднати како овие градски деца што ги лажат со некоја ефтина пропаганда.
Срамота, срамота луѓеееее!Lazo site kozi na dedo mi mu gi sotri
најголемите клошари се за социјализам. Пошто убаво живееле у тоа време, лежи лебу да те јадам. И сега е така по државниве фирми. Татко му шпион некаде за шефот, цел ден нозете у вис, си иде на работа како на гости. Така и вие сакате. Вие сте таква сорта одвратна, затоа ми се гади од тој систем.da da, oni nashle tebe da probuvaat da te izmamat, tebe, sinonimot za chovek shto ne podpagja pod propaganda
=============
znaesh shto e ironichno, protiv socijalizam ili nekoja forma na socijalen kapitalizam se najgolemite kloshari (ti i vlade na primer) shto sekako kje imaat benefit i oni vo pogolemata slika.
aj nekoj gazda na biznisi, fabriki shto i da e, ama ron burgundy i mkd_vlade so shiptarskoto zname koga jadat gomna e neshto za istoriskite anali na patetiki
glup ne lupaj koga poima nemash, ti si kako najgolemiot moron vo generacija koj misli deka znae neshto i samo zboruva gluposti i site mu se smeat od strana,odi kazi mu go ova gore na kinez, nasmej go do solzi.најголемите клошари се за социјализам. Пошто убаво живееле у тоа време, лежи лебу да те јадам. И сега е така по државниве фирми. Татко му шпион некаде за шефот, цел ден нозете у вис, си иде на работа како на гости. Така и вие сакате. Вие сте таква сорта одвратна, затоа ми се гади од тој систем.
дај исчезни, ај кјуто ти е исто како тој на аватар што го носиш ЗЗ, затоа и си го одбрал, ебате црепот ебате.glup ne lupaj koga poima nemash, ti si kako najgolemiot moron vo generacija koj misli deka znae neshto i samo zboruva gluposti i site mu se smeat od strana,odi kazi mu go ova gore na kinez, nasmej go do solzi.
nejkel socijalizam a kloshar, ova ne moze da go objasni nikoj
Автоматски споено мислење:
ova da mi go kaze dvorskiot shut na forumov e odlichen kompliment, skraja da e vo tvoite zamisli za intelegencija i mozok jas da bidam pameten, ne fala.дај исчезни, ај кјуто ти е исто како тој на аватар што го носиш ЗЗ, затоа и си го одбрал, ебате црепот ебате.
Како тоа спасување ? На што точно мислиш ?Зошто ДПсНЕ се впушти во игра за спасување на сдсСС?
Daj be nesto drugo smislite, radi taa vasa frustriranost i zavist site severdjani ne napravivte.Срамота, срамота луѓеееее!
Ако тој Лазо навистина ги сотрел козите на дедоти тоа навистина злосторство.
Зошто од демокративе не побараш сега да ви ги вратат или некој паркинг (наплатно место) да ти дадат како надомест, да имаш за живеачка.
Ај можеби ДПсНЕ ќе има такво нешто во програмата, само трпение... сега гледам дека навистина е оправдан бесот кон Комунистите!
Па по завршување на изборите не помина многу време започнаа со:Како тоа спасување ? На што точно мислиш ?
Како бе не гледаш лошо да коалицира со ДУИ ? ДУИ ги видовме и се покажаа крајно неодговорни, освен мочање врз државата и македонците, триумфализам, лечење фрустрации од некое минато време, ништо друго не видовме и за нив не треба да има место во влада.Дечки се е во ред. Настрана од тоа дали сте симпатизери на партии или не. Ама јас не гледам ништо лошо да вмро коалицира со ДУИ.
Сеуште мислите дека еден Изет Меџити кој е од Чаир и апла албанец и еден Гаши со завршен универзитет во Тетова ќе бидат подобри?
За Гаши и не треба многу да се потсетуваме. Апла простотилак и втор Курти.
За Изет Меџити видете само на википедија и ќе ви стане јасно колку е во ред.
противзаконско менување на македонски училишта, учесник во тепачката на Кале за црквата.
Значи Дуи го држеше како отпадник за најпрљавите работи. Беше директор на Пошта и вработи еден куп шипт@ри од чаир. Луѓе кои незнаат главата каде им е.
Секаде каде што бил човеков оставил во пропаст
Останува ВМРо уште царина да им ја даде на овие простаците и таман ќе е работава.
Најсреќните земји во светот, скандинавските имаат хибриден или квази социјализам. Системот не ти дава да станеш екстремно богат, а не те ни остава на улица да трпиш. Слично е каде што ја живеам. Гол социјализам е лошо уредување. Исто и гол капитализам. У држвата во која живееш има гол, брутален капитализам. Можеби во моментов си well off и со презир гледаш кон понеимотните. Ама тркалото може лесно да се сврти. Дали и тогаш ќе мразиш социјална правда односно да не бидеш оставен на цедило?најголемите клошари се за социјализам. Пошто убаво живееле у тоа време, лежи лебу да те јадам. И сега е така по државниве фирми. Татко му шпион некаде за шефот, цел ден нозете у вис, си иде на работа како на гости. Така и вие сакате. Вие сте таква сорта одвратна, затоа ми се гади од тој систем.
кој брутален капитализам го имаме ние? Ова од пропагандната школа на Димче го научивте. Македонија има бесплатно школство до средно, факултетот е 100 евра семестар. Ако си добар студент и имаш просек над 8.5 добиваш стипендија и на крај ќе излезеш у плус.Најсреќните земји во светот, скандинавските имаат хибриден или квази социјализам. Системот не ти дава да станеш екстремно богат, а не те ни остава на улица да трпиш. Слично е каде што ја живеам. Гол социјализам е лошо уредување. Исто и гол капитализам. У држвата во која живееш има гол, брутален капитализам. Можеби во моментов си well off и со презир гледаш кон понеимотните. Ама тркалото може лесно да се сврти. Дали и тогаш ќе мразиш социјална правда односно да не бидеш оставен на цедило?
Треба да разбереш дека социјализирање на Македонија е нешто што навистина и е потребно. Зашто некој екстремно богат да не се одданочи малку повеќе за да може да се даде повисока социјална помош на некој на кого навистина му треба?
Da se nadovrzam,У земји со брутален капитализам како Америка, заглавуваш у болница и после ја продаваш куќата и ставаш банкрот. Е тоа е брутален капитализам. Така да, не ми оправајте криви дрини.