Во кој архитектонски стил е градена куќава? У живот не‘ам видено вакво „нешто„...Прегледај го приврзокот 418992
Не сум и ставил такви имиња, Џеват и Рустем се викаат, доста се модерни.
По каурска фаца од таа на Арсим јас не можам да замислувам.
Во кој архитектонски стил е градена куќава? У живот не‘ам видено вакво „нешто„...Прегледај го приврзокот 418992
Не сум и ставил такви имиња, Џеват и Рустем се викаат, доста се модерни.
По каурска фаца од таа на Арсим јас не можам да замислувам.
Е добро де. Имаш ли некоја временска рамка кога ќе дојде до прераспределба на сферите на влијание и што ти дава за право да тврдиш дека балканот ќе го газела руска и кинеска чизма?Америка и Британија немаат интерес да потпишат капитулација со таа нова Јалта и затоа сеуште со сила се мачат да ја одржуваат во живот војната во Украина иако знаат дека таа одамна им е изгубена.
Дајте малце појасно поконкретно. Ама да не биде ко оноа, Русија ќе ја прегази Украина за 24 часа, па биднаа 24 недели, па 24 месеци, па можда 24 години.Војната во Украина е само еден сегмент.
Многу значаен/клучен елемент за поразот на западната империја ќе биде пропаѓањето на доларот.
Кога доларот ќе почне драстично да губи/пропаѓа на својата моќ, ќе имаме џа-или-бу, до тогаш можеме слободно да пискараме.
Етикетата ти сам си ја имаш ставено во никот, јас само ја констатирав а ти ја потврди со последниов коментар дека не припаѓаш нигде.Зашо мора на секоја критика да се мава етикета? Ако не си плав, тогаш си црвен. Ако не си бел, тогаш си црн. Ако го критикуваш месија, тогаш го сакаш црпко.
Не сакам да сме биле под националсоцијализам.
Дедоларизацијата ја почнаа Путин и Си Џинпинг кога во меѓусебната трговија Русија и Кина почнаа да плаќаат со рубљи и јуани а доларите Путин ги користеше за купување физичко злато и затоа цената на светските берзи нагло почна да расте а пад на вредноста на доларот.Проблемот е во тоа што сите држави во светот во меѓународни трансакции го употребуваат како платежно средство а доколку за краток временски период целата хартија што циркулира во светот се врати во Америка за да се замени со физичка роба ќе доживее таква хиперинфлација што може да предизвика граѓанска војна бидејки само 10% има покритие по таа вредност која е моментално на сите курсни листи.Војната во Украина е само еден сегмент.
Многу значаен елемент за поразот на западната империја ќе биде пропаѓањето на доларот.
Кога доларот ќе почне драстично да губи/пропаѓа на својата моќ, ќе имаме џа-или-бу, до тогаш можеме слободно да пискараме.
И не само тоа...Дедоларизацијата ја почнаа Путин и Си Џинпинг кога во меѓусебната трговија Русија и Кина почнаа да плаќаат со рубљи и јуани а доларите Путин ги користеше за купување физичко злато и затоа цената на светските берзи нагло почна да расте а пад на вредноста на доларот.Проблемот е во тоа што сите држави во светот во меѓународни трансакции го употребуваат како платежно средство а доколку за краток временски период целата хартија што циркулира во светот се врати во Америка за да се замени со физичка роба ќе доживее таква хиперинфлација што може да предизвика граѓанска војна бидејки само 10% има покритие по таа вредност која е моментално на сите курсни листи.
Одговорено ти е на све што си прашал а има смисол.Кога ќе е новата Јалта? Штама.
Како сте сигурн дека Балканот под таа нова Јалта би сменил дрес? Тишина.
Кои факти ни гарантираат дека под друга сила отколку под нато би прошле подобро? Мукла.
Вака завршува секоја пропаганда. Само треба човек да ги праша правите прашања.
И сеа следат нападите, ти си глуп, ти си слеп, имаш вошки, смрдиш
Со сите слични на тебе коа ќе почнам дискусија и прашам конкретни прашања, истиот одговор: “Кажано ти е се, само не гледаш, не слушаш, глуп си.” Шарлатанство by the book.Одговорено ти е на све што си прашал а има смисол.
небитно како си сфаќаш, нема у круг да се вртиме и по сто пати да ти пишуваме само затоа што имаш слаба когницијаСо сите слични на тебе коа ќе почнам дискусија и прашам конкретни прашања, истиот одговор: “Кажано ти е се, само не гледаш, не слушаш, глуп си.” Шарлатанство by the book.
Знаев знаев знаевнебитно како си сфаќаш, нема у круг да се вртиме и по сто пати да ти пишуваме само затоа што имаш слаба когниција
Ја сум само глуп човек што сака да се описмени, да научи нешто. Ама никој од овие со 3то око не сака да ми ги отвори очите@ausländer одмори малку со сите се расправаш.
Незнам јас тоа, не ни читам што пишуваш само дека си турбо активен деновиве.Ја сум само глуп човек што сака да се описмени, да научи нешто. Ама никој од овие со 3то око не сака да ми ги отвори очите
Можда е време да ја напуштам темава, па и форумов. Досадно е вака коа не сака никој да аргументира со мене
Како тоа нема силно да им наштети а ќе ја изгубат позицијата која ја имаат?Оттаму и доаѓаат оние кредити кои ММФ и СБ ги делат по Светов. Тоа значи дека дедоларизацијата не може нешто силно да им наштети на САД, но со дедоларизацијата ќе се намалат уцените кои САД (доволно е што сами на себе си штетат...), преку ММФ и СБ ги вршат врз државите.
Ај јас ќе ти одговорам пошто многу си натажен, а порано често сум навивал за аутсајдериЈа сум само глуп човек што сака да се описмени, да научи нешто. Ама никој од овие со 3то око не сака да ми ги отвори очите
Можда е време да ја напуштам темава, па и форумов. Досадно е вака коа не сака никој да аргументира со мене