кои муабети.Грците имаат голем колапс во жители. Да немаше толку ливадарки со пинчери што роварат низ Мк и да имаа по 3-4 деца, за 60-80 години цела Грција можиме да им ја земиме.
Зборуваме за основање семејство, имање деца, нормално однесување и држење до традиционални вредности, итн... Не за тоа кој преферира пенетрација во машки шyпaци.Pederi na istok nema? Na primer vo Irak, turcija, Indija, Singapur, Korea,....?
Ова го мислиш врз основа на што?Nemaat takva politika. Naprotiv imaat problem so nizok natalitet, kako i ostatokot od razvieniot svet.
отворија темата за воук идеологија и најди пример за ирак, турција, индија да им натураат педери у филмови, серии, учебници, итн.Pederi na istok nema? Na primer vo Irak, turcija, Indija, Singapur, Korea,....?
Da se reši nekoj problem mora točno da se utvrdi pričinata za nego. Nizok natalitet e kompleksne problem so mnogu pričini za nego. Nekoj tvrdi deka toa i ne e voopšto problem, deka e faza vo razvojot na čoveštvoto. Drugi ne mislat taka, na ovaj forum ima mnogu dobri diskusii i temata e dobro obrabotena. Socijalen inženering kako naučen termin nepostoji. Kako termin vo nekoi teorii na zaveri da, no toa se teorii . Nemam namera da vleguvam vo diskusii ama mn me nervira neznaenjeto.Зборуваме за основање семејство, имање деца, нормално однесување и држење до традиционални вредности, итн... Не за тоа кој преферира пенетрација во машки шyпaци
Статистика? имаат 1.1 дете на жена, пониско од многу европски земји.Зборуваме за основање семејство, имање деца, нормално однесување и држење до традиционални вредности, итн... Не за тоа кој преферира пенетрација во машки шyпaци.
Автоматски споено мислење:
Ова го мислиш врз основа на што?
Точно, Кинезите имаат катастрофален наталитет во споредба со Западот, секоја година се повеќе и повеќе ќе расте бројот на починати во однос на родени.. Мислам дека Кинезите пред 2 - 3 години не стигнаа со плати како тука, сега одат према Словенски стандард со плати па ќе јачаат секоја година ваљда..Nemaat takva politika. Naprotiv imaat problem so nizok natalitet, kako i ostatokot od razvieniot svet.
Кина ја има таа демографска политика со децении наназад. Toa со статистиката е фактичката состојба, јас те прашувам зошто сметаш дека тоа е проблем а не според план.Статистика? имаат 1.1 дете на жена, пониско од многу европски земји.
Дап, и мене ме нервира незнаењето, и не само твоето туку сечие.Da se reši nekoj problem mora točno da se utvrdi pričinata za nego. Nizok natalitet e kompleksne problem so mnogu pričini za nego. Nekoj tvrdi deka toa i ne e voopšto problem, deka e faza vo razvojot na čoveštvoto. Drugi ne mislat taka, na ovaj forum ima mnogu dobri diskusii i temata e dobro obrabotena. Socijalen inženering kako naučen termin nepostoji. Kako termin vo nekoi teorii na zaveri da, no toa se teorii . Nemam namera da vleguvam vo diskusii ama mn me nervira neznaenjeto.
Светот бил празен да ептен е празен баш.Африка и средниот исток од котење како глувци уште сега имаат проблеми со снабдување вода за пиење и за земјоделствоСветот е празен. Смешно празен.
Ова би било како живеење во индиски гета.Не може 100 милијарди може уште 100 пати повеќе па да истребиме се живо ни едно животно ниту метар природа да остане и ќе пиеме вода од океанматерине. На Земјата комотно може 100тина милијарди да живеат во ваков никаков систем
Не бре можеме ние без се тоа да живееме можеме и е небитен проблем кој глобалистите го смислија за да го истребат човесштвотоKoga se presmetuva koji broj luge e optimalen treba da se presmetuva i površinata na zemjodelsko zemljište za da ne ostanat gladni, kolku livadi treba da ima za da može dovoljno br kravi da pastat, kolku riba treba da ima vo okeanite, kolkava površina pod šumi da bide za da imaat site luge čist vozduh. Treba da se vidi i kolku fabriki treba da se podignat, kolku nafta i struja treba da se proizvede, itn. Slikara stanica malku kompleksna, neli?