затоа требаше да мислте кога @мкд владе и слични ви цртаа, не сега, помина тој воз.во блгарска и српска скуштина нема алабански само кај нас мелез мулти ,нешто је труло у држави данској
што се поарни тие од ЗНАМ ? не им го знаеме минатото, од кај, кој се ? Еве нека го стават Заев на местото на Гаши. Одговара тој ?Не, не е проблемот што е Албанец. Проблемот е што не се почитува демократијата во државата. Секоја партија си прави некои свои математики, а многу е просто: за да се формира влада, потребни се 61 пратеник. Секако, за да бидат и Албанците застапени, како големо малцинство, потребно е да бидат претставувани во владата и да има министри-Албанци. Ама како може една партија како ДПМНЕ која преубедливо победи на парламентарните избори да дозволи претседател на Собрание да стане претставник од партија која освоила два пратеника?! За што вредат гласовите на ДПМНЕ? За да се нема претседател на Собрание од нивни редови? Па ако е така, ЗНАМ има шест пратеници, ете, нека има претседател на Собрание од ЗНАМ, и онака има повеќе пратеници од Алтернатива.
Не бе, само очекував овие да бидат по нормални и да работат на конечно решение со албанците каде бугарија нема да искористи, но со 61 да изиграваш пратеник слушалка, извини но ова е ептен комуњарски, во своја држава слушалки ќе носам, ма сиктер.извини вака, ти очекуваше дека албанциве повеќе нема да збуруваат албански ? дека ќе се смени закон за тоа ? ако така си верувал, тогаш премногу си бил наивен.
...ајде малку почит, како е ова однесување така ли се нарекува претседателот? а ваму солиш памет, немаш основна култура и ти си бил Македонец, богами ваква младина ниту ни треба, да си оди поарно, може ќе се цивилизира малку кога не ќе може да збеснува и плука како дома, па ќе и' дојде памет!Гајле му е на Мицко ќе направи уште 3-4 хидроцентрали мандатов, простиот Македонец нека продолжи да гласа за курто и мурто. Еве ја и баба рога продолжува да се глупира и да не прави малоумни
Прегледај го приврзокот 418580
Nie bevme nebanjati togas, tie kremot, prosetanite.затоа требаше да мислте кога @мкд владе и слични ви цртаа, не сега, помина тој воз.
Де бе па и вие, ама му запнавте на Мицко. Човекот си има мастерплан за ослабнување на ДУИ, со тоа шо силно ја факторизира Влен и и дозволува да, од една страна, го обели образот пред гласачкото тело со тоа што и кадровски добива слична тежина во новата влада како ДУИ во таа на СДС, а исто и дозволува да создаде инфраструктура, за да може у наредни изборни циклуси да не потфрли, како што потфрли ДПА во 2008ма. Мицковски има византиско-империјален менталитет, у кој само навидум делува сервилно кон луѓе кои досега неколку пати коалицирале со Заев, плукале по ДПМНЕ и ја нарекувале фашистичка/антиалбанска партија, а всушност создава свој загар и послушник, за да после го сврти во вистински момент против ДУИ и во еден раздели-па владеј маневар, да ги натера да се испоубијат меѓу себе, па да земе тегла, да си ја набие во чмарот и....
Слушајте сега ваму.
Вие бе суртуци не го знаете големиот план на македонските партии, планот е давајте им што повеќе на албанците и ќутете за криминалот па после ќе ги заебеме.
Прегледај го приврзокот 417352
ќе ги фатиме во небрано.
Се согласувам со Апасиев тука за се што кажа, освен за албанците кои ги наброја, да бидеме на чисто ниту еден албанец не загинал за оваа држава и затоа не се државотворни, од тие чесни добри албанци што ги спомна Апасиев еве ќе издвојам Ибе Паликуќа, дали Апасиев го читал нејзиниот внук? што вика тој за неговата тетка? дека се борела за албанските земји и не се борела против балистите и не била комунист.
Ги утепаааа
Никој не бара да подржиш, тоа е завршена работа многу одамна,и тоа со закон, не се ни сеќавам кога беше, и мене не ми е по ќеиф ако мислиш дека јас го подржувам, ама прекасно е да се дискутира за тоа и разочарува.Не бе, само очекував овие да бидат по нормални и да работат на конечно решение со албанците каде бугарија нема да искористи, но со 61 да изиграваш пратеник слушалка, извини но ова е ептен комуњарски, во своја држава слушалки ќе носам, ма сиктер.
На прво место нема да ги ставам ако сум пратеник, и не гласам за нешто што не сум слушнал, буквално странски јазик држи седница, кога ќе види дека никој не гласа и не носи слушалки нека се снаоѓа бабата.
Ова е омаловажување и неможам да го подржам.
Но за што да се гласа, јас идеолошки за левица не би гласал има и други причини, но нема десна национална партија.Никој не бара да подржиш, тоа е завршена работа многу одамна,и тоа со закон, не се ни сеќавам кога беше, и мене не ми е по ќеиф ако мислиш дека јас го подржувам, ама прекасно е да се дискутира за тоа и разочарува.
За мене не е тоа разочарување, ниту дали бил албанец, нека биде албанец и премиер ако сака. Од оваа влада се очекува да се справи со баибузукот, криминалот, правниот систем, и нормално економијата и што не, се е у курац ојдено.
Касими сам си кажа,нема да се дозволи "Јас одговарам само пред партијта и лидерот". Не дека му вервам, лично не очекувам подобро однесување од овие албанци од албанците од Дуи, али да почекаме да видиме, сум пишал и претходно, како ќе им дозволиш така ќе се понашаат. Ако се остане на исто како што беше, нема што да се дискутира, тури им курот, и овие нека завршат како комуњарава за 4 години.
Не знам дали има и кој се, не ги пратам сите, како и да е, еве ти напрај партија па нека народот гласа за тебе и партијта, сигурно ќе има луѓе и од форумов што ќе те подржат.Но за што да се гласа, јас идеолошки за левица не би гласал има и други причини, но нема десна национална партија.
Македонска мега трагедија, јајца се кршат нонстоп, ама омлет не видовме 30+ години...... ајде ти направи омлет без да скршиш некое јајце!
Но за што да се гласа, јас идеолошки за левица не би гласал има и други причини, но нема десна национална партија.
Ne mi e verno ova. Sto e ova?Прегледај го приврзокот 418628
Тотален колапс на GDP во Македонија за разлика од останатите соседи, ова се црни сценарија, бугарите за 2 години од 89 милијарди во 2022, имаат 107 милијарди во 2024, сите имаат напредок само ние сме назад и доколку продолжи годинава вака не и се пишува добро на Државава, во ранг сме со Афричките земји..