Една мала корекција.Тоа што го продадоа комуњарите со амин на вмро не се враќа назад од страна на вмро дечки. И Давкова гледам легна на брашното. Можеби ќе се врати со некоја друга партија.
...македонска кауза не се прави ниту вака екстремно со глава во ѕид, лесно зборува Д.Апасиев, секој може така јас ова, она, „џам свиткавте“, а и вие тука, со ваше физичко присуство во странство, а со НЕТ пишување тука, држава не се прави мистер „ausländer“ (што и да ти значи никот но никако поврзано со „македонска кауза“)Нечисти се тие тука на кои им е помила партиската од македонската кауза.
Како ќе биде сменет, кога веднаш ќе ја напуштат коалицијата, а ДПНЕ сами си кажаа дека без УЧК влада не прават? Знаеш кога ќе беше под закана за смена, ако ДПНЕ + Знам направеа сами влада, па потоа од таква позиција преговараа со Вреди. Вака кога самите си ги врзуваат рацете, немаат во старт никаква можност за држење на контрола....каузата не се прави ниту вака екстремно со глава во ѕид, лесно зборува Д.Апасиев, секој може така јас ова, она, „џам свиткавте“, а и вие тука, ајде да видам да успеете да го спроведете, а да нема немири или не дај Боже војна, осетлива средина, треба паметен баланс да се направи, да се променат прво работите, ако спикерот на Собрание не работи како треба нема лепак на фотељата, ќе биде сменет, ако не се почитува законите ќе одговара, полека да им дадеме шанса, зошто друга соодветна мирољубива шанса нема, Македонија не е ниту силна држава, нема никакви неопходни ресурси да зависат други држави од нас, нема ниту море, ниту небо, ниту пријатели, полека...чергата не е толку долга да си ги испружиме нозете, паметно треба да се балансира и да се вратат работите на своето место да профунционира судството и правдата!
Има потенцијал ДПМНЕ да добива реметење од Левица. Тоа сигурно.Прва седница на странски јазик, мицко шиптаpот си ја тера агендата
Не е партијата предавничка за ремет, тие се старо-нови кучки на косоварите, не е ова нешто ново за нив.Има потенцијал ДПМНЕ да добива реметење од Левица. Тоа сигурно.
...дали тоа намерно или навистина не го земаш во предвид странскиот фактор, Калето спие ли?Како ќе биде сменет, кога веднаш ќе ја напуштат коалицијата, а ДПНЕ сами си кажаа дека без УЧК влада не прават? Знаеш кога ќе беше под закана за смена, ако ДПНЕ + Знам направеа сами влада, па потоа од таква позиција преговараа со Вреди. Вака кога самите си ги врзуваат рацете, немаат во старт никаква можност за држење на контрола.
А ова во продолжение што го читам се повторно оправдувања и изговори на уште непочнато. Ако е Македонија толку ете слаба, сиромашна, итн ... и во толку катастрофална ситуација, што се истепаа за да дојдат на власт?
Кажи ми каде е подобрувањето помеѓу првата и втората влада на Зоран Заев и на Мицковски? Па ако им дадат 2 министерски места на ЗНАМ, ДПНЕ на чело со Мицковски со 58 пратеника ќе има помалку министри во влада одколку СДС што имаше.
Кажи ми на што треба да дадам шанса, кога од ДПНЕ даваат изјава дека понудата е "Четири мнистерски места", Вреди излагаат и викаат "6 министри + претседател на собрание", и тука ботовите 2 недели не убедуваат дека се тоа се тактика за преговарање и на крај Мицко симна гаќи од што е многу добар преговарач. Он влада не може да состави со 58 пратеника асално, не па нешто повеќе да се очекува од него.
Да калето ги заболе кој колку министри имал...дали тоа намерно или навистина не го земаш во предвид странскиот фактор, Калето спие ли?
И мене ова не ми е јасно, ликови кои се узрокот зошто сме тука оправаат како требало да биде и како они ќе сределе.Sega pojasno vi e zosto vi rekov deka zamina vozot pred tamu 7 godini. I zosto pobrzo so shiptаr ke sednam kafe da pijam otkolku so glup i tup levicar, poranesen saren kurton.
Pak da krevate revolucii ebave kurtonite glupi.
Normalno deka ne vi e jasno, vie samo najdobri nameri imavte. Zatoa nikovi menvavte i brisevte profili, za da ne vi gi citame vasite najdobri nameri .
Super, i kako vi ispadnaja najdobrite nameri ebave severdjanite. Rezim so penkalo srusile. E pa piknete si go to penkaloto vo dupceto sareno ebave moronite.
Pa uste i se kurcat, um prodavat.