Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.225
Поени од реакции
661
Левица ја гласаат и Албанци НЕ само Турци и Бошњаци. Целата поента е да не се делат македонците на етникуми и да се зборува само македонски како официјален јазик, па биле и 50% некои етнички групи. Секој по дома шо сака нека си прави, може и на Буда да му се моли, но ова е држава која е секуларна, што значи религијата нема право да се меша во државничките одлуки. Исто како што беше во Југославија, се зборуваше српско-хрватски како официјален и македонски на територија на Македонија. Исто како што сите ние сме ВМРО, така и сите ние сме МАКЕДОНЦИ!

Така ќе биде затоа што сиромашниот албанец и сиромашниот македонец едвај врзуваат крај со крај па не е далеку денот кога Мицко и неговото ДПНЕ заедно со ДУИ, ВЛЕН, СДС и ЗНАМ ќе бидат истерани на клоци од собранието! За гласноста на верските објекти си знаете како кажа Левица! Така другари и пилците ќе пеат: "ВМРО - МАКЕДОНИЈА!", "ВМРО - МАКЕДОНИЈА!".

Последно уредено:
Член од
23 април 2024
Мислења
232
Поени од реакции
559
Левица ја гласаат и Албанци НЕ само Турци и Бошњаци.
Ја гласале левица албанци вика :pos:.Другите помали етникуми да ама овие попрво би гласале дпмне отколку за левица

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.436
Поени од реакции
2.440
Во време кога биле дискриминирани господинот на тв.
Автоматски споено мислење:

Сите тие села во долнени или чашка беа или македонци муслимани или турци, после свртија капа.
Долнени прилепско се санџаклии од Сјеница дошљаци ама незнам која година....познавам една фам ке ги прашам

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.263
Долнени прилепско се санџаклии од Сјеница дошљаци ама незнам која година....познавам една фам ке ги прашам
Peesetite godini na minatiot vek koga sakale da zaminat za Turcija. Imeno ako bile od Srbija, Sandjak Turcija ne im davala viza. Koj zedoja zedoja i zaminaa, mnogu ne uspeale na vreme da obezbedat dokumenti dodeka traelo toa i ostanale tuka. Ottamu sandjaklii vo prilepsko. Povekjeto uste srpski zborat i dosega niti eden ne znam da se osekja kako albanec ili turcin. Najpoke gi ima vo Sazdevo, Desovo, Jakrenovo, Lokveni.

Зошто пред хотелот Монтана Крушево сеуште нема истакнато албанско знаме кога се знае дека сватот на Аца Антиќ е новиот сопственик?
Od kaj da znam, niti me zainteresiralo posebno.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.436
Поени од реакции
2.440
Peesetite godini na minatiot vek koga sakale da zaminat za Turcija. Imeno ako bile od Srbija, Sandjak Turcija ne im davala viza. Koj zedoja zedoja i zaminaa, mnogu ne uspeale na vreme da obezbedat dokumenti dodeka traelo toa i ostanale tuka. Ottamu sandjaklii vo prilepsko. Povekjeto uste srpski zborat i dosega niti eden ne znam da se osekja kako albanec ili turcin. Najpoke gi ima vo Sazdevo, Desovo, Jakrenovo, Lokveni.
све е точно,незнам само дали и во лажани имат санџаклии
едниот шо го знам имаше босанка и голем проблем,се разведе и сега зеде битолчанка(дали е макед мус незнам)само ми рече се пишам македонец да знајш.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.263
Гледаме како ги запаливте последниве денови, по ручеци со Арачиновци. Ќе тропне и кај тебе портата не се секирај, на овој или на оној начин ;)
Koj toa ruca so Aracinovci i kako toa mene bi me zasegalo ?

све е точно,незнам само дали и во лажани имат санџаклии
едниот шо го знам имаше босанка и голем проблем,се разведе и сега зеде битолчанка(дали е макед мус незнам)само ми рече се пишам македонец да знајш.
Ima

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.306
Поени од реакции
6.241
Таман ќе кажеш еве ја ситуацијата со 61 пратеник да не ти поставуваат услови, и ти влага македонска партија со клизач. Ја разбирам дека мора и треба и они да бидат у власт, али човече на 61 пратеник не даваш премиер и собрание да ти водат. Преговарај од позиција на апсолутен победник и со нив и со странците.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.263
Nekako kako da splasna euforijata ili mene taka mi se cini? Sojma veze, bitno Pretsedatelkata vo zakletvata rece Makedonija.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.436
Поени од реакции
2.440
Таман ќе кажеш еве ја ситуацијата со 61 пратеник да не ти поставуваат услови, и ти влага македонска партија со клизач. Ја разбирам дека мора и треба и они да бидат у власт, али човече на 61 пратеник не даваш премиер и собрание да ти водат. Преговарај од позиција на апсолутен победник и со нив и со странците.
така,е требаше мицко да им дајт само 3 министерски место и ништо повеке ,,,,,,,,,,здравството никако.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.225
Поени од реакции
661
Се знае ли према СДС кои министерства НЕ ги даде Мицко?

Ја гласале левица албанци вика :pos:.Другите помали етникуми да ама овие попрво би гласале дпмне отколку за левица
Има има, не се многу но има!
Во борбата против фашизмот и формирањето на првата македонска држава, под македонското знаме заедно и албанци и турци и бошњаци се избориле да постоиме како македонци.

Партизаните ти се апгрејдирани ајдуци, комити и војводи.

Последно уредено:
Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
Jas licno od Micko slushnav, ne go davam spikersjoto mesto zatoa shto e povejce vredno i pobitno od ministersko.
A nikogo ov vlen ne slushnav da go kazhi toa shto go citirash, samo citati se od ovaj prenesol,onaj prenesol.

Sega na kogo da veruvam?
kaj vide ti izjava od Taravari ili pokazhana lista?
Pogore prashav ama eve tebe ushte ednash,
Koj tebe ti reche ili kade ti prochita od oficijalni lica da e kazhano deka zdravstvo, sobranie ili picke materine ce bidi na nekomu dadeno?

I sto mislish, zdravstvo e takvko kakvo sto e od Ministerot ili od cela od vladata?
Jas bi rekol od vladata. Zatoa shto ne mozhi eden minister da si praj kur tashak ako se drugo funkcionira pred se pravda, policija....
Уште немаш информација кој ќе е спикер? Сега појасно ти е какви предавници сте целата клапа вмрони?

Работава ќе испадне, среќа вмро што извади 60тина. Да беше на ~ 50 и премиер ќе идеше курбан, пошо еднаш дадено право тешко се зема назад, нели @Con Artist ?
Да беше на 50, премиер косовар ќе беше неизбежната реалност, и ќе требаше да му дадеме време на човекот, да почекаме пред да судиме.

Еве на пример горе новиот спикер на македонското собрание, господинот Африм Гаши, перфектно ја пее албанската химна, што би рекол рон бургунди, човек кој ќе работи во интерес на вмро и македонија.

Последно уредено:

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.225
Поени од реакции
661
Бар сега нема да му ја мислат чива е Левица! Пола ЕЗДЕЕС се нашука кај Мицко :D

Фејкови шириш.
Не е фејк. Никаде не е наведено дека конкретно Гаши пее. Наведено е дека Гаши е новиот спикер.

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.638
Поени од реакции
42.184
неподмитливите во собрание, со 6 души ќе хараат, сто претставки на уставен ќе пратат за само 1 месец.

Kajgana Shop

На врв Bottom