Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Probaj se de, so te kosta. Ne mora referat, ete vo kratki crti.
Живееш таму каде што живееш, ќе почустуваш еден ден сам како што почуствуваа оние градови кои се од таа страна на Македонија, како што веќе поради поголемиот број на население од вашите вечни коалициони партнерии чуствуваат Велес и Прилеп.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.306
Поени од реакции
6.241
Боже каков тупикур е овој Декстер страшно, за све има некоја историска паралела. Леб со паштета да постира некој ќе му објасни како у далечната 1850та Ото Фон Бисмарк прв пут намачкал на лепче и рекол о Јохана шмекс гут ја? На што Јохана одговорила - Ја Ото ја, лекха. Или нешто слично.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.739
Поени од реакции
5.670
Живееш таму каде што живееш, ќе почустуваш еден ден сам како што почуствуваа оние градови кои се од таа страна на Македонија, како што веќе поради поголемиот број на население од вашите вечни коалициони партнерии чуствуваат Велес и Прилеп.
Чисти градови се Велес и Прилеп но се согласувам дека албанците го пикаат носот кај што не треба.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.263
Se vo red toa, no ti kako i mnogu drugi tuka, bi rekol povekjeto ste na iljadnici km od tie mesta. Kako toa realno vi vlijae na kvaliretot na zivot tamu, toa te prasav.

Член од
29 декември 2007
Мислења
579
Поени од реакции
1.359
Не знам ама че го прашам па че јавам.

Не се заебај со такви работи, знаеш ли колку ги има што сакаат да ги стрелат (по 5-6 пати)?
Ги има и на форумов, само прашуваат: “а мене ќе ме стрелат ли, кога ќе ме стрелат, сакам 10 пати да ме стрелат“???
Се шегуваш ама откако дојде демократијава лујџето се заинтересираа за такви работи.
Попрво ќе биде како оној вицот со дедото партизан кој е заробен од Германците кои дале опција ебење или стрелање. И така внучко, мене ме стрелаа.....

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Se vo red toa, no ti kako i mnogu drugi tuka, bi rekol povekjeto ste na iljadnici km od tie mesta. Kako toa realno vi vlijae na kvaliretot na zivot tamu, toa te prasav.
Како треба да ми влијае бе што ти е тебе, кој зборува овде за квалитет на живот, во Велес минатиот викенд беа претепани две братчиња од 10 шпони во сред парк затоа што се Македонци, како тоа треба да ми влијае, ти кога читаш таква вест не ти прави да се чуствуваш дека е дојден ножот до коска, дека нешто треба да се промени или квалитетот на живот ако не е во прашање тогаш ништо не е важно.

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Работава ќе испадне, среќа вмро што извади 60тина. Да беше на ~ 50 и премиер ќе идеше курбан, пошо еднаш дадено право тешко се зема назад, нели @Con Artist ?

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Чисти градови се Велес и Прилеп но се согласувам дека албанците го пикаат носот кај што не треба.
Никаде не е чисто друже, а посебно не е чисто од какви политики каде се попушта како денеска со спикерот.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.263
Како треба да ми влијае бе што ти е тебе, кој зборува овде за квалитет на живот, во Велес минатиот викенд беа претепани две братчиња од 10 шпони во сред парк затоа што се Македонци, како тоа треба да ми влијае, ти кога читаш таква вест не ти прави да се чуствуваш дека е дојден ножот до коска, дека нешто треба да се промени или квалитетот на живот ако не е во прашање тогаш ништо не е важно.
Iskreno ne ni procitav, a i da procitav voopsto nemase da se ispotresam.
Neka tepaat i ovie, koj gi drzi. Sigurno da se soberat povekje se.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Iskreno ne ni procitav, a i da procitav voopsto nemase da se ispotresam.
Neka tepaat i ovie, koj gi drzi. Sigurno da se soberat povekje se.
Епа тука е разликата, затоа и ти реков у старт, избегавај ги моите мислења, не размислуваме исто ама лесно е од Битола вака да викаш, сигурно така викале и овие од Прилеп и Велес за оние од Скопје и Тетово пред 10 години.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.263
Епа тука е разликата, затоа и ти реков у старт, избегавај ги моите мислења, не размислуваме исто ама лесно е од Битола вака да викаш, сигурно така викале и овие од Прилеп и Велес за оние од Скопје и Тетово пред 10 години.
Nie i Prilepcani gi zapalivme na vremeto. Skopjani cekaa da dojdat rezervisti od provincija da im go branat gradot. Tetovcani si gi prodavaa imotite za ubaj pari. Krusevcani dve sela gi dupcat, Aldanci i Norovo. E pa jbg, neka gi tepat.
P. S ti gi znam mislenjata, ne se sekiraj ;)

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.739
Поени од реакции
5.670
Грешиш дека има албанци во таков број, во Прилеп и Велес па нема ниту еден, има како случајни минувачи ако мислиш на тоа, инаку и скопје е далеку од албанизирано, таму се удира од западот сарај, карпош, но едноставен е лекот, вето за албанци во купување имот.
Автоматски споено мислење:

Nie i Prilepcani gi zapalivme na vremeto. Skopjani cekaa da dojdat rezervisti od provincija da im go branat gradot. Tetovcani si gi pridavaa imotite za ubaj pari. Krusevcani dve sela gi dupcat, Aldanci i Norovo. E pa jbg, neka gi tepat.
Но крушево и порано имало албанци но не во тој број, додека прилеп и велес секогаш биле чисти.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.500
Поени од реакции
37.336
Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.739
Поени од реакции
5.670
...а бе зш вака вртите дезинформации, каков Гаши, па тој има нежен глас ниту пак личи на овој, аууу како наседнувате само сеир да се тера, чекајте ќе видиме како ќе биде,
Случајна грешка на комуњарите, не се они криви оти сите албанци личат исто.

Kajgana Shop

На врв Bottom