Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.997
Поени од реакции
7.659

A2 CNN е информативен канал во ексклузивно партнерство со CNN, со седиште и главен продукциски центар во Тирана, видео 2:45 за исказот на д-р Таравари на странски медиуми, дали има такви овластувања кога сеуште ништо не е изнесено званично во Македонија тој да дава такви изјави, па одозгора кандидат за претседател на Собранието?

„Ќе имаме 6 министри“, ги покажува Таравари позициите што ќе ги добијат Албанците!!!

а ваму на нашите јавни медиуми друга приказна кажува, туку која партија д-р Таравари ја застапува во коалиција со ВЛЕН, кога печатите на партијата на Алијанса на Албанаците ги има д-р З.Села која е во коалиција со ДУИ?
која е партијата на д-р Таравари? доџи јуче?

kaj vide ti izjava od Taravari ili pokazhana lista?

Член од
22 декември 2018
Мислења
491
Поени од реакции
691

Како тетки некој да слушам вака ќе било така ќе било, да почекаме да видиме што ќе се случи, ќе покаже времето што од ова што изјавува е точно и дали ќе биде така, дадовте сите глас ги подржувате луѓето нека работат сега..

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.047
Поени од реакции
11.152
Јас го чекам првиот куршлуз со функционер на ДПМНЕ, т.е. ситуација од типот кога кратко пред да паднат од власт, Диме Спасов го фатија пијан со службено возило, па му смислуваа херојскофантастични прикаски да го оправдаат, или таа сељандурата директорка што купуваше мастики и гаќи со службена картичка...

Ме интересира како колектвно ќе се однесуваат. Нешто во мене ми сугерира дека повторно ќе отсутвува каква било одговорност и таа кучешка издресираност ќе надвладее...
Мене ме интересира во која шахта се криеше ти овие 7 години?

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.267
Поени од реакции
8.637
Мене ме интересира во која шахта се криеше ти овие 7 години?
Не се нервирај, ме имаше мене по овие теми. Пробај за момент ослободи се од кучешката лојалност кон трлото и лидерот...

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.500
Поени од реакции
37.336
kaj vide ti izjava od Taravari ili pokazhana lista?
...не видов ниту демант, а тие информации кои ги даваат да речам странски медиуми не можат така од памет да изнесат, ако некој не им каже, односно спикерот кажа дека „шкиптарет не колиционен партнер ВЛЕН, трегој џаш министерет, комфирмој Таравари иште пресиден шкиптарет не парламент не Скуп“ па добро ај да речеме сите едногласно од ВЛЕН, Касами, Меџити, Гаши и Таравари кажале!
Во ред е да си вмровец но не е во ред да се споделува латас, огромни штети има направено кон државава.
...ако тоа се однесува на мене не сум партиски човек, газот не го давам под кирија оти немам потреба, ама сакам да и помогнам на Македонија во овие тешки моменти, јас сум патриот без корист и побарувачка или условување, јас сум правичен човек, каде греши и ВМРО и тоа го пишувам, само државава да ни мрдне напред, ми се здосади да ја водат неписмени и лопови!

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Латас ве расклинка богами. Го гледав интервјуто уште тогаш.
Ти се чудам на паметот. Се ложиш на некој кој за своите вести кажа дека се куртон и чиста пропаганда. Која е поентата да пратиш некој кој што кажува само тоа што сакаш да го слушнеш?

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.739
Поени од реакции
5.670
Ти се чудам на паметот. Се ложиш на некој кој за своите вести кажа дека се куртон и чиста пропаганда. Која е поентата да пратиш некој кој што кажува само тоа што сакаш да го слушнеш?
Секогаш помислувам на Гебелс кога ќе го слушнам, комуњарските пропагандисти се бетер но овој може да убеди луѓе.

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Секогаш помислувам на Гебелс кога ќе го слушнам, комуњарските пропагандисти се бетер но овој може да убеди луѓе.
Ма сите до еден би ги забранил да иам моќ. Такви мифки што за некој паричка од партија/влада/невладина ја “месат” рајата што гледа тв како тесто, се едни од најголемите штетници на државата.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.997
Поени од реакции
7.659
...не видов ниту демант, а тие информации кои ги даваат да речам странски медиуми не можат така од памет да изнесат, ако некој не им каже, односно спикерот кажа дека „шкиптарет не колиционен партнер ВЛЕН, трегој џаш министерет, комфирмој Таравари иште пресиден шкиптарет не парламент не Скуп“ па добро ај да речеме сите едногласно од ВЛЕН, Касами, Меџити, Гаши и Таравари кажале!
Jas licno od Micko slushnav, ne go davam spikersjoto mesto zatoa shto e povejce vredno i pobitno od ministersko.
A nikogo ov vlen ne slushnav da go kazhi toa shto go citirash, samo citati se od ovaj prenesol,onaj prenesol.

Sega na kogo da veruvam?

Член од
22 февруари 2024
Мислења
885
Поени од реакции
2.846
Претседателка Гордана Сиљановска Давкова ги именува првите луѓе во својот кабинет. Ѓорги Божинов за генерален секретар и Горан Момироски за заменик генерален секретар на Кабинетот.

Момировски е ок новинар но по партиска линија мрзам напредување .

Уште еден во низата клиенти. Клиентелизам,хроничен македонски синдром.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.263
Da podobri se.. vo kradenje državni pari i uništuvanje na drzavata
Da ne zaboravame koj vi e lider i kakvi vi se pocetocite. Vo unistuvanje na drzava ramen vi nema. Sekade kade imase sarena kurtonijada, od toa povekje drzava ne bidna.
Ete gledaj Gruzija vo zivo.
Ete toa vi se pocetocite, toa vi e osnovata i toa vi e liderot, toj nekapeniot so go glorificirate tolku. Najobicno sareno nekapeno gomnence.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.997
Поени од реакции
7.659
Претседателка Гордана Сиљановска Давкова ги именува првите луѓе во својот кабинет. Ѓорги Божинов за генерален секретар и Горан Момироски за заменик генерален секретар на Кабинетот.

Момировски е ок новинар но по партиска линија мрзам напредување .

Уште еден во низата клиенти. Клиентелизам,хроничен македонски синдром.
Kogo trebashe da zemi?

Kajgana Shop

На врв Bottom