Ракомет - општа дискусија

Дали пратите ракомет?

• Понекогаш

Гласови: 144 33,3%
  • Да, обавезно

Гласови: 270 62,5%
  • Неам Појма

Гласови: 18 4,2%

• Вкупно гласачи
    432
Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.451
Поени од реакции
2.455
На прва ко да беше поминато времето, не знам зошто не ја прегледаа слнимката. Ко делегатите да им сугерираа.
Али вчера каква утакмица Киелце - Магдебаруг, мерак за гледање. Од сенка Клар 8 им зачука у второ.
Монпење го рамонирал Кил. Уште Барса да извади добар резултат со ПСЖ и има шанса Ф4 со Магдебург, Монпење, Алборг и Барса.
Тоа би било победа на убав технички ракомент над снагатори. Ќеиф.
Магдебург последно време утакмиците ги играт со 8 играчи...тројца топ играчи седат на клупа ...

• Ми се допаѓа
Reactions: and

and

Член од
21 октомври 2016
Мислења
54
Поени од реакции
123
Каква лекција им даде Барса, ги изгази во второ. Ама и лекција за нашите клубови како се прави играч.
Почеток на второ, на тесен резултат, 1/4 фин. Лига Шампиони, на гости, го пушта Цикуша со 18год и изигра до крај. Изгази.
Кај нас Павле, Емко и ред други цела сезона ја поминаа на клупа.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.451
Поени од реакции
2.455
Мелсунген подобар од Берлин.Одлична екипа имат Парондо,освен Мандиќ недисциплинираниот...добра ракометна престава, голманот Моравски играч на утакмицата.Судиите тапи .

• Ми се допаѓа
Reactions: and
Член од
25 декември 2019
Мислења
1.867
Поени од реакции
2.846
Страшен голманот на Магдебург, Серхеј Ернандез, ги однесе во полуфинале.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.280
Поени од реакции
5.534
Има негде снимки од утакмициве во баражот? Ме интересира Србија Шпанија утакмицата, еден гол ги делел србите од продолжетоци

Член од
24 октомври 2023
Мислења
51
Поени од реакции
161
Има негде снимки од утакмициве во баражот? Ме интересира Србија Шпанија утакмицата, еден гол ги делел србите од продолжетоци
На ehftv.com направи си акаунт и можеш да ги гледаш сите и репризи и во живо

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.451
Поени од реакции
2.455
Pa i ne e baš nekakvo iznenaduvanje. Visla skocka top ekipa, vo Lš imaše fantastični pobedi, ja očekuvav i regularno da pobedi. Posebno na dolmašen teren pokaža deka sekogo kože da tepaat.
Делимично така е, мене Висла публиката ми е подобра........уште никако не мие јасно дали е регуларен голот или не играчот е на лева нога па после ротират со десната,исто ко Пранди.....шо би било сега кога би шутирале пенали и на исти начин тогаш гарант ке свират Престап(така се викат)....незнам дали се сеќаваш едно време кире ко шутираше пенали високо во ќошот и ја креваше и другата нога како да скокнал малку и бараа престап....

Член од
19 август 2010
Мислења
3.979
Поени од реакции
9.650
Делимично така е, мене Висла публиката ми е подобра........уште никако не мие јасно дали е регуларен голот или не играчот е на лева нога па после ротират со десната,исто ко Пранди.....шо би било сега кога би шутирале пенали и на исти начин тогаш гарант ке свират Престап(така се викат)....незнам дали се сеќаваш едно време кире ко шутираше пенали високо во ќошот и ја креваше и другата нога како да скокнал малку и бараа престап....
Ne znam iskreno, ali mislam deka e dozvoleno. Načevski objasnija na nekolku mesta po pravila i po se dela e regularno i stojat na toa. Od druga strana Ehf gi delegiraše za finale na LŠ i so toa mislam deka ja potvrdi regularnosta na odlukata, da ne beše taka ne veruvam dela ke im go dadeq finalevo. Imače super interesna serija e Visla - Kielce ke bide jako do kraj.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.451
Поени од реакции
2.455
Ne znam iskreno, ali mislam deka e dozvoleno. Načevski objasnija na nekolku mesta po pravila i po se dela e regularno i stojat na toa. Od druga strana Ehf gi delegiraše za finale na LŠ i so toa mislam deka ja potvrdi regularnosta na odlukata, da ne beše taka ne veruvam dela ke im go dadeq finalevo. Imače super interesna serija e Visla - Kielce ke bide jako do kraj.

овде кон 20 сек се гледат подобро

гледав и слушав добро објаснувет имет знаење ама се типични балкански типој не измодернизирани и кој ке дојдет на власт мислат јас и никој друг(ова истово ми го кажа и делегат од од ЕХФ знам дека името му го знајш овде немат да пишам)меѓутоа кога дојде да објаснуват за аутот наместо да признајт дека згрешиле почна да ја вртит водата на кај своја страна.....дека се најдобри да и дека се наши сакам да судат финалиња

Тој делегатот сега форсират свои луѓе ,проверив

Последно уредено:
Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.451
Поени од реакции
2.455
/Норвежанецот Солберг кој е тренер на Викинзите најверојатно ке го менвит својот помошник Апелгрен кој заедно со Шелман од следната година го превземаат Пик Сегед.Пред 2 год без образложение беше сменет помошникот Боквист а сега Апелгрен барал да му се продолжит договорот ама најверојатно нов помошник ке бидит Ола Лингрен кој беше тренер и на Финска.
Е па ако не ти го продолжат договорот јас ке ти кажам зошто,на сите тајмаути скокаш ко прле пред магаре и не го оставаш Глен уста да отворит .

/Штета шо Србите не добија Вајлд карта ,добра репка имаат.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.451
Поени од реакции
2.455
Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.451
Поени од реакции
2.455
Севехов првак на Шведска,во финалната завршница го победија Истад/Ким Андершон кој направи многу грешки и ги сјеба.....тоа е кога другар тие е тренер и те остават да прајш шо сакаш.Тренер на Истад е Оскар Карлен кој предвреме ја заврши кариерата и Во хамбург беше најплатен играч во шампионскиот тим со 700 иљади евра год плата.
Одамна несме гледале Шведска екипа во ЛШ

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.451
Поени од реакции
2.455
РНЛ-Магдебург 11-19 1 полувреме.Голманиве на РНЛ топка не фатија ,на друга страна Хернандез одличен.
Нејасно мие шо е работава Магдебург сакале да платат 1 миљон и 200 иљ евра оштета за Волф плус плата ...пола буџет за него а го имаат Хернандез.
Вечерва изгледа беше последната утакмица на УВЕ Геншајмер едно од најдобрите леви крила во светот,маестро Уве,каков пенал изведе во 43/44 минута,цела утакмица жалосен,каква чест му напраја на крајот.Легенда

Don't Stop Believin'

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom