Фан клуб: РК Пелистер

Член од
11 ноември 2012
Мислења
1.404
Поени од реакции
4.264
Aren?
Vo megjusebni sme gola razlila +1, dve izgubivme, dve dobivme, imame gol razlika +1 vo duelite so vas...znaci imate izgubeno tim na tim so nas
Пет утакмици да не беа годинава... :свиркам:

Член од
19 февруари 2011
Мислења
577
Поени од реакции
703
Можеби јас сум еден од тие најдосадни шо коментирет судење зато шо мразам Неправда....Охрид цела сезона беше демолиран од судиите а
Вчера Вардарци масакрирани,гледаја снимката кога одит делегатот кај вардаровата клупа и му викат шо да ви прам јас тие ......
Пелистер моментално имат две добри екипи и се фаворити ама поинтересно ке беше да играа со Вардар финале.....
Кога во главата ќе си ставиш дека судиите се секогаш ветар во грб на Алкалоид тогаш сакаш или не секоја одлука на судиите во корист на Алкалоид ја перцепираш како доказ ете на твоето тврдење. Мене ми изгледа дека судиите толку си ја знаат отколку што намерно судат во корист на Алкалоид. Тоа што прво полувреме вардарци повеќе се расправаат со судијата околу некои ситуации и губеа концентрација во нападот не значи и дека во сите тие ситуации беа во право. Второ и тоа како имаше сомнителни одлуки во корист на Вардар вклучително и последниот пенал.Можеш ли да замислиш да беше тоа обратна ситација вардарци како ќе изреагираа а како реагуираа играчите на Алкалоид. Претходно Лазаревски гази на линијата на шест метри кога прима топка судиите судат 7 метри наместо да вратат на 9, црнецет му влепи шамар на Митев ама што гледаа кога прегледуваа снимка не ми е јасно, и рака во врат при претрчување на Велковски исто така на еден од црнците му е простено. Некако и Пелистер и Вардар наметнаа на сите мислење дека судиите на секој натпревар се за Алкалоид и тоа дури и премногу се потенцира. Ете и за утре се создава фама дека судиите ќе бидат на страна на Алкалоид односно дека аПелистер мора да победи а ако не победи затоа ќе мора да бидат криви судиите, а со тоа се девалвира играта на Алкалоид и борбеноста во натпреварите.

Член од
24 јуни 2022
Мислења
350
Поени од реакции
870
Тој циркус јојо клуб, сезонава неколку пати ве понижи. Супер-купот во Струмица, два пати мислам победа во Скопје и ваша пирова победа против скрпената постава на Вардар(поради тоа што сите други беа во ВЦ), натпревар по кој цела сала аплаудираше, зошто и самите бевте свесни дека тој натпревар и покрај резултатот го доби тим кој можеби не беше поквалитетен на паркетот, но и те како ментално ги понижи вашите ракометари. А колку се надевавте на тој натпревар, дека сите фрустрации ќе си ги излечите...Последнава ваша победа во Битола, беше егал буквално до 40 и некоја минута а без главните три играчи игравме. Ако не ме лаже меморијата, нерешено беше на полувреме. А со кој тим игравме, си знаете и сами.

НЕМАМЕ ИЗГУБЕНО ТИМ НА ТИМ СО ВАС сезонава мислам. Разбираш кој срам е дека не победивте единствено кога бевме осакатени од повреди? Па така и ја изгубивме титулата. Не со вас туку против Тиквеш. Две години шампиони без било каква доминација врз Вардар. Јапончето го сонувате. Додека беше повреден се ситевте, па уште коментари ,,нека дојде бе"..дојде и пак ве дешифрираше. Ама неее...немаме што па ајде ќе спомнеме за Ватростална...мизерно :)

И ова не е наменето кон искрените навивачи на Еурофарм Пелистер, кои јасно вчера видоа
каква лакрдија може РФМ да направи кога сака. И со право се плашат зошто допрва ќе се наметнува ваков принцип и на судење. Па вакво судиско понижување и тоа врз двократниот европски шампион и мислам тимот со најмногу титули во Купот..можете да замислите што може вам да ви се случи во недела. И онака со Тиквеш игравте егал до 50-та. Бев во сала знам, не ми збори кога не си бил ;)

Е старо бе, 50ка ќе напукаш уште малку, комплексот се уште те држи на најјако. И што треба да ти пишам сега? ,,Само 7 здрави играчи се потребни за понижување на Еурофарм сред Битола?" Ова? Ти може старееш, ама комплексот се уште те дрма како во 20-тите..

Тие ,,само двајца битолчани" колку пати досега ги имаше плукано лично ти, заради грешки кои ги направиле против Еурофарм(со тебе само вака)? Знаеш ти многу добро што се случи на паркетот вчера ама пусто турско не ти дава.

Многу бргу ќе зачука Алкалоид и на ваша врата, не клубот туку проектот, можеби не утре ама за кратко сигурно да. Е тогаш сосем поинаку ќе пишуваш.

Велиш ,,Сме имале среќа не сме влегле во финале" ...од кај се засили вака бе море? Од меѓусебниот дуел сезонава или од вашиот победнички настап во ЛШ? Ах бе, не ти дојде памет и не ти дојде. Скроз те утепа комплексот..дури ми е жал за тебе искрено.

Пак ќе кажам, ваквите коментари ги насочувам конкретно на дотичниве ликови. Секоја чест за сите кои вчера ферски искоментираа, бидејќи беше и повеќе од очигледно. Верувам дека истите се и повеќе од мене свесни дека опасноста од ваков Алкалоид е многу поголема од победа во финале. Мислам дека допрва ќе играат мнооогу попрљаво, ама некој нема да го види тоа од комплексите.
Ako Pelister I Vardar imaat ist broj na bodovi,Pelister ke bidi sampion zaradi podobar meguseben duel.Zato celata teza ti paga vo voda.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.538
Поени од реакции
2.567
Кога во главата ќе си ставиш дека судиите се секогаш ветар во грб на Алкалоид тогаш сакаш или не секоја одлука на судиите во корист на Алкалоид ја перцепираш како доказ ете на твоето тврдење. Мене ми изгледа дека судиите толку си ја знаат отколку што намерно судат во корист на Алкалоид. Тоа што прво полувреме вардарци повеќе се расправаат со судијата околу некои ситуации и губеа концентрација во нападот не значи и дека во сите тие ситуации беа во право. Второ и тоа како имаше сомнителни одлуки во корист на Вардар вклучително и последниот пенал.Можеш ли да замислиш да беше тоа обратна ситација вардарци како ќе изреагираа а како реагуираа играчите на Алкалоид. Претходно Лазаревски гази на линијата на шест метри кога прима топка судиите судат 7 метри наместо да вратат на 9, црнецет му влепи шамар на Митев ама што гледаа кога прегледуваа снимка не ми е јасно, и рака во врат при претрчување на Велковски исто така на еден од црнците му е простено. Некако и Пелистер и Вардар наметнаа на сите мислење дека судиите на секој натпревар се за Алкалоид и тоа дури и премногу се потенцира. Ете и за утре се создава фама дека судиите ќе бидат на страна на Алкалоид односно дека аПелистер мора да победи а ако не победи затоа ќе мора да бидат криви судиите, а со тоа се девалвира играта на Алкалоид и борбеноста во натпреварите.
Судиите го победија Вардар.
Вардарци за недисциплина кркаа 2 пати по 2 минути.
Кире влезе во теренот и не доби 2 мин.
Галец ,играчот со број 2 и 11 пред изведувањето на пеналот го провоцираат србинот пред судиите никаква санкција.
Прегледаја снимката при 24-23 ..24мин и 10 сек деветерец за Вардар и шо свиреа после? Чекам одговор
Изведувањето на пеналот 29,59 ...колку секунди поминаа дали беше регуларно,дали вардарци требит да се жалат?Шу прајме тука

ова е само еден дел од

Последно уредено:
Член од
30 август 2012
Мислења
3.585
Поени од реакции
6.287
Сите утре шо ќе патувате со коли .
Одете во групи по 5-6 коли заедно не се делете.
Од овие пациентите не е исклучено и оштетување на коли , така да РК Пелистер нека побара уште од сега полициско обезбедување на паркингот пред Борис Трајковски .
На пат кон сала и излез од сала одете во поголеми групи и заедно движете се .
Оти по сељачкиот и дно случај од денес , не е изземено да напаѓат поединци шо немат врска со навивачката група,
п.с. Ако пробат нешто се надевам ќе ја погодат екипата руке на руке :icon_lol:

bitolcanec_1

ветеран од златното време
Член од
6 јуни 2011
Мислења
788
Поени од реакции
1.449
Од овие пациентите не е исклучено и оштетување на коли , така да РК Пелистер нека побара уште од сега полициско обезбедување на паркингот пред Борис Трајковски .
Оти по сељачкиот и дно случај од денес , не е изземено да напаѓат поединци шо немат врска со навивачката група,
Кај нас ова да му го напрајме абе до Брисел ќе се жалат,ќе барат со хермелини придружба....Срамота.....Кукавици!

Член од
30 август 2012
Мислења
3.585
Поени од реакции
6.287
Кај нас ова да му го напрајме абе до Брисел ќе се жалат,ќе барат со хермелини придружба....Срамота.....Кукавици!
Многу во филм влегоа , прошлата утакмица нападнаа деца на ракомет шо немаа врска со навивачка група ,само дека се од Битола .
Денес каменување автобус можи некој инвалид да остани , а не можи да врати оти мават со камења .
Пак нека му отворат трибината во Битола за да дојделе оти било по кодекс и навивачки и здраво било ривалство :tapp:

ZelenoBel

Нова Битола
Член од
30 април 2013
Мислења
1.588
Поени од реакции
8.692
НИКОЈ да не оди со кола.
Има доволно автобуси, дојдете сите.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.392
Поени од реакции
8.512
НИКОЈ да не оди со кола.
Има доволно автобуси, дојдете сите.
Не можат толку да искршат колку шо можи да платиме а џандарите пак ќе одат со коли

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

and

Член од
21 октомври 2016
Мислења
57
Поени од реакции
131
100% во право. Такви 50-50 ситуации како стапнал на линија или не, престап од крило или не, дал предност или не, 9 или 7 метри може да бидат пристраснот, критериум или па толку да знаат/виделе во моментот. Али фаулот на Мело над Митев, она што го прегледуваа, е тука беше креминалот. Кога ја покажаа успорена мислев дека прегледуват дали за 2мин. или црвен. Таков шамар да видиш на снимка и да не дадеш 2 мин е за казна. Башка што беше накај 52мин. каде секоја одлука веќе директно влијае на исходот.

D

DupiMandalo

Гостин
Нема потреба од групирање со коли кога има автобуси(зборам за тие шо планират да бидат во копот). За оние шо сакат од неутрална трибина да си го следат натпреварот, можи попаметно е да не паркираат пред БТ.

Денес првото финале за нас кое значи титула. Нејќам ни да помислам како ќе изглеа мечот ако влезиме во некој егал во финишот од натпреварот.
Алкалоид се во налет и ќе пробат да ни ја расипат математиката и бо првенството и во купот.
Мислам дека се освен доминација на терен денес ќе биди неуспех. Квалитетот е на наша страна, навивачи/публика исто, очекувам да имаме поддршка како нс домашен терен денес.

1/2 loading... ⚪

Битола цела, зелено-бела!

Kajgana Shop

На врв Bottom