Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
31 март 2008
Мислења
2.572
Поени од реакции
1.863
Фонд за донации на финансиски ранливите.
Одлична идеа! Иако да бидам искрен не знам како би одело тоа. Финансиите би доаѓале исклучиво од поединци или од фондови?
Јас имав други идеи, како на пример презентација на Македонија пред компании кои би инвестирале во Македонија, или процедури за да можат земјоделците да извезуваат полесно надвор од државата .

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.656
Поени од реакции
48.729
Mozda preteruvam, no imam vpecatok deka se oseka entuzijazam i nadez megu lugeto, kako da sme se oslobodile od okupacija. Kako i ne bi, koga vo uslovi koga sme ekonomski utepani, SDS ne doutepa i duhovno a Albancite samo go zacinija cuvstvoto na ponizenost na Makedoncite. Da se nadevame na nov list, barem za nekoi raboti, ekonomski ne se nadevam nesto mnogu deka ke se podobri, no sepak ke bide podobro. Cim komunjarata i balistite solzi leat toa e dobar znak, tie se sekogas vistinski indikator za pravecot vo koj se dvizime.
Не сакам да ширам дефетизам, ама ликовите збрани во и околу вемерето ми се доволни да знам дека нема да е така.
Тоа што следи би го споредил со екипа што е пред испаѓање, па на средина на втора полу-сезона доаѓа нов тренер и растеретени врзуваат неколку победи, ама на крај сепак испаѓаат.
Голем бонус за вмро е што по втор пат од комуњарите наследуваат полу-крахирана држава во која малку треба за да можеш да продадеш привид за "подобро".
Дај боже да грешам, ама тешко.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.808
Поени од реакции
7.438

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.611
Поени од реакции
11.609
Одлична идеа! Иако да бидам искрен не знам како би одело тоа. Финансиите би доаѓале исклучиво од поединци или од фондови?
Јас имав други идеи, како на пример презентација на Македонија пред компании кои би инвестирале во Македонија, или процедури за да можат земјоделците да извезуваат полесно надвор од државата .
Ова ти е добра идеја.
А донации, фондови, со оглед на тоа во која држава живееме, ќе завршат тие пари каде што не треба :LOL:

Член од
4 октомври 2019
Мислења
552
Поени од реакции
1.067
KOi se ova Krenal Noga, Ademi bademi koi .!. Se ovie figuri hibridi megu orel i koza da sedat da kazuvaat kako da se vikame, nema nied3n maz nema tamu da im zastane da gi nosi u pm.... aj nekoj da lepel plakati prosol nesto tesko pa stignal vo sobranie.... koj usmrdan toalet od luge se ovie direknto ministeri so 1 odelenie.... na koe deredje sme dojdeni, nema nikakva nadez.... samo malo nades deka novata vlast ke smeni nesto....

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.631
Поени од реакции
5.452
Комуњарите никако да разберат дека преку крвта на нашите претци не се мине, секој што користи северна е Ајван.
Нема друга Македонија.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.342
Поени од реакции
4.027
Sega jas da sum obvinitel odma sorospiskite portali bi gi gonel za rasisticki i ksenofobicni komentari od čl.394-g od KZ... Pa da vidime dali ponatamu ke prodolzat so nivnite konentari..

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.604
Поени од реакции
2.222
Кога се потпиша тој фамозен преспански договор една од тезите беше да се користи Македонија за внатрешна употреба.

Комуњарите веднаш почнаа со тоа северна, со изговор да се навикнел народот. За лиецемериото да биде поголемо, кога Стево го изгуби првиот круг и тој го заборави тоа северна... почна да лиже таму кај шо плукаше.

Сега цвичат по медиуми дека се оддалечуваме од ЕУ бидеќи Гога не користи северна....

Тешки петарди ја водеа државава...

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom