Зашто секад Сталин го величите поради тоа што го победил фашизмот ? Зошто не го земете у обзир неговото владеење после 2 св војна ?
И Грујо беше добар до 2009та година, после тоа знаеме како забега. Исто и со Сталин. Енвер Хоџа еј!
Друга работа, Македонија не може и не смее да зема примери и да машта по Германии, Кини и тн и тн... Туку треба да се земат во предвид сличните на нас држави - да речеме Словенија, Словачка која има добро средени услови за породилно отсуство на пример, Австрија, Латвија, Естонија, Литванија... Според мене тоа се репер на држави чиј развој и среденост би требало да го следиме, пошто исти ни се околностите. Држави кои се слични нам по географска положба и по население.
Уште подебилно ми е да маштаме по времињата на Југославија. Ало, ние сме 2 милиони, Југославија била 25... Едноставно не е исто.
Тоа ти е како да речам види ја оваа инстаграм инфлуенсерка, да си речам "Ej па и јас можам така да се пицнам и да изгледам бомбастично"... А уствари ја сум дебел средовечен overweight ќелав маж.
Вака сакаш без ниту еден аргумент да спориш.
Добро разбирливо, еден вели сум бил теоретичар на завери, (сум бил таксист демек тоа ме дисквалификува) копитово кое за ЕхЈу знае од холивудските филмови мене ми зборува кој сум живеел во истата, трет вели сум пропагирал нешто, ти сум го величал Сталин... абе дајте договорете се веќе еднаш, ако не ви одговараат аргументите/вистината имате проблем со неа не со мене!
Околу Сталин,
Во РФ имаш повеќе изданија со автобиографија за Сталин и тоа(не од форумски зналци туку) според податоците во нивните архиви.
Сакав да му укажам дека Сталин, и се што доаѓа од Русија се САТАНИЗИРА и е предмет на сатанизирање од страна на ЕУСА, дека тоа се прави со намера и скриени мотиви, дека се помалку вредни Словените како популација, дека не смее ни да помисли дека се што ќе прочита е вистина.
Во истите се говори дека негова одговорност може да се сметаат околу 260-280.000 лица...
Значи ова не го говорам јас ами самите Руси, ама не британските ББЦ и ЦНН ТНТ знаат многу повеќе за Сталин од Русите оти нели тие имаат непречен пристап до архивите во Москва.
Ако не си знаел Сталин е првиот државник во Светот кој барал воведување на 4 до 6 часовно работно време, но....
Повторно од руски извори, при нападот на Европа предводена од нацистичка Германија на тогашен СССР значи Втората Светска Војна, над 60% од западната СССР-армија се предала на нацистите од кои над 60% се вклучиле во нацистичките орди за напад врс СССР...
По завршетокот голем дел од овие се заробени и пратени во логори, па јас да сум бил на местото на Сталин не би покажал таква милост кон предавниците... знаеш ли дека Белорусија има најголем број на жртви секој 7 жител е убиен во даа ВСВ... знаеш ли дека по ВСВ во некои региони од СССР односот машки/женски бил 1:7 на седум жени имало само по едно машко....
Ова се ФАКТИ изнесени-објавени од руски извори, ама не вие знаете подобро од нив!
Македонија што би требало да гледа-зема примери, можам само да изнесам мое мислење ама истото не конвергира со дибеци одгледани на холивудска пропагнада и не знаат дали се машки или женски, жалам ама со такви не можам да најдам зеднички интерес/јазик.
Околу Ех ЈУ копитото изнесе еден куп невистини, изнесов факти ако не ви се допаѓаат, јас ли сум виновен?
Аргументо бил во САД бил во Кина, па што, може да оди и на Марс повторно ќе си остане шупелка, тоа што видел нешто не значи и дека разбрал, јас знам еден куп кои завршиле училиште па повторно не станале ниту просечно едуцирани ниту нешто им пораснала интелегенцијата туку си останале со тоа што природата им подарила.
Значи не ја ширете темата само за да избегнете да се соочите со тоа што имате скромни знаења од политичко-општесвени системи, го упатив прво да се едуцира со елементарни работи, што е идеологија, што се политички системи, дека тоа не е и не смее да се поистоветува, тој јадниот не знае па почна со просерувања и веројатно ќе го фрлам во кантата со цревна содржина, од такви нема што да научам.