Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
21 мај 2008
Мислења
10.975
Поени од реакции
11.616
Од денес Босанците, Ромите, Турците ми се исто како Албанци.
Со враг врагувам мера според мера,
со благ благувам вера зарад вера.
Знаеш дека пример бошњачка партија има во коалиција со дпмне така?

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.622
Поени од реакции
5.403
Знаеш дека пример бошњачка партија има во коалиција со дпмне така?
Ќе видиме по гласови, и Зекир Рамчиловиќ беше ВМРО ама рипна бродот и ми го смени името.
Ништо не се заборава, како и Ферид Мухич.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.939
Поени од реакции
5.791
Овие за кои што е поврзан во нивно убијство сега изгуглав дека работеле во шипурски подземни ослободителни-национални организации.
Од како ДУИ е на власт има и серија на рандом убијства на бивши командати на УЧК, не би ме чудило да зад тоа да стои Ахмети дали директно или индиректно преку тастање, све за да не му се нарушува власта.
Вклучувајки ги и оние од кланот Грчец и Дуќанџик во Шиша бар и Ханиоти кои беа со Изет Меџити па можеш да претпоставиш колкав е стравот за крвна освета доколку ВЛЕН биде на власт а ДУИ во опозиција.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.972
Поени од реакции
24.319
Дали знаеш колку босанки односно санџаклијки се мажени за албанци децении наназад?
Не е точно, мене шиптaрите од форумот ми кажаа дека албанството им било секогаш пред религиите. Така што ако на Селим од Боговиње му дојдат турчин и албанец католик да му ја побараат ќерката он ќе ја даде на католикот.

Член од
23 април 2024
Мислења
231
Поени од реакции
553
Албанците 240 000 две децении и не се мрда, нема шанси
Реалистично од овие 240 илјади гласови 20-30 илјади не се од шќипи.Околу 10 илјади со автобуси донесени.И останати 160-180 илјади што не гласале(малолетници+што не гласале)
Реалистична бројка за албанци во мк е 360-390 илјади

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.939
Поени од реакции
5.791
Од денес Босанците, Ромите, Турците ми се исто како Албанци.
Со враг врагувам мера според мера,
со благ благувам вера зарад вера.
Од ромите за ДУИ гласаат оние избеганите од Косово кои наместо ромски 24 саати зборуваат албански јјазик и на сите пописи се изјаснуваат дека се албанции а не роми и таков пример ти се во Маџари после А1 телевизија кои пред неколку години палеа голема депонија од која се загадуваше Скопје зимскиот период.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.939
Поени од реакции
5.791
Не е точно, мене шиптaрите од форумот ми кажаа дека албанството им било секогаш пред религиите. Така што ако на Селим од Боговиње му дојдат турчин и албанец католик да му ја побараат ќерката он ќе ја даде на католикот.
Ти кажуваш за давање ќерка а јас кажувам за албанец на кого му даваат босанка за жена.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.742
Поени од реакции
6.457
Ме изненадија победиве на албанскава опозиција во Чаир за 2.500 гласа и Тетово за 800 гласа , додека дуи тесно победи неочекувано за 300 гласа во Гостивар каде што е градоналачник Таравари ..

Во македонскиот блок очекувано секаде победа на вмро , вакво газење на сдс мислам ни самите вмро не очекуваа бидејки прво викаа 53 па 55 па до 57 макс ..а искочи 59 одличен резултат и комотен да бира со кого сака коалиција ..

Левица ме изненади , а незнам каде се тие 34.000 гласа на максим од претседателски кои сеа ги нема ..

Сдс катастрофа , да бидеш од позиција на власт и да се симнеш на 18 а притоа дуи да има 19 пред тебе покажува колку катастрофално си ја водел владата ..

Реков и претходно очекувам влада мицкоски и таравари и максим и стабилно мнозинство од околу 80 пратеници заедно со уште некој избеган од другиве ..

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.598
Поени од реакции
7.721
ЗНАМ имаат реална шанса за втор мандат во ИЕ 2 на сметка на ДУИ.
Во ИЕ 5 е тесна разликата помеѓу СДСМ и ДУИ кој ќе го освои тој мандат.

ДУИ до крај може да остане без два мандати, но реално е без еден.

Kajgana Shop

На врв Bottom