- Член од
- 7 февруари 2021
- Мислења
- 258
- Поени од реакции
- 782
Гласачкото тело на Дуи многу сериозно го сфати тоа дека се зелена партија и се грижат за природата со тоа што штедат хартија и не гласаат за претседател
Ајде шетњаааа
Придобивката им е тоа што ако не бидат фактор во новата влада, ќе можат да глумат лудило и да не и`/му го признаваат легитимитетот на новоизбраната претседателка/реизбраниот претседател, па да бараат претседателот да се бира во Парламент со рамновнистичко мнозинство, каде што ќе можат да уценуваат и да бараат нови и дополнителни апартхејдски и пред се` анти-македонски законски и уставни измени, а не на тајни, непосредни, фер и демократски претседателски избори.Голем дел и вленовци имаат бојкотирано и тие знаат дека би имале придобивка од оваКој знае колку се пишман овие од Дуи што ги бојкотираа претседателските Мислеа дека се фактор и дека без нив не може да се избере претседател.
Zborot peder ima dve znacenja. Ednoto e seksualna opredelba, drugoto e karakterna crta.Barem imashe madina i javno da si priznae deka bil za niv , podobro receno ostavil da go zaebat i da se izvini i kazhi deka se kae shto gi poddrzhal i im veruval.
Peder ama so doblest.
Сечи кабел нека се вратат у камено доба пошто така и се однесуваат.Баш тие на кои шо 23 години им плаќаме данок,струја и вода(селата најконкретно), тие ни бојкотираат претседател. После избори пута 100 да им се стаат сметки…
Иншалах да се поебат самите и со бојкотот помалце пратеници да им испадне на крај.Дуи со нивните 100 иљади искривени заби ќе рушеле цензус хахахахаххахаа ебате тоа генетскиот отпад.
само уште еден интересен факт, лично познавам три пензионерски парови, дури на едниот /ена му отка/а тука од работа, отидија во хрватска и ја куткат цената на малдите, работат и под 1000 евра за садомијач или собарка....келнер ако си до 1150-1200максДочекаа Хрватите да си играат стопанственици и чорбаџии врз посиромашни народи.
Во 2022 година плаќаа и над 1000 евра месечно, но лани ги изнасобраа и помлади и постари по тие хотелите, па според принцип раздели па владеј на едни им плаќаа помеѓу 800 и 1200 евра месечно, а на други им плаќаа 1500 евра месечно или повеќе.
И ете ти кавга, едни доаѓале таму да работат со години, сега помладиве од никаде за прв пат се појавуваат во Хрватска, а на нив им плаќале повеќе.
Имам комшија кој потекнува од источна Македонија, а цел живот е келнер, се има изнашетано низ поранешна Југославија, а неколку пати беше и во Италија, па од него ја знам приказнава.
Од каде знаете? На дик нема ништо.Има цензус до 5 часот над 41 посто .
На пуси се резултатитеОд каде знаете? На дик нема ништо.
Некои пак пишуваат 38% биле за претседател.