Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
А ти бе бот ја прочита ли платформата или некој од штаб пак ви шири фејкњуз и погрешно ви пренесува? Знаеш ли ти дека по устав Македонија веќе е секуларна држава? И дека тоа што е напишано за религиите е скроз на место?

И ајде гукни нешто за другите точки? Или не ти одговара тоа што експлицитно се пишува укинување на двојазичност и Бадентер, забрана за веење туѓи знамиња, враќање на називите "Македонски ----" итн итн.

Хм?

Еве ти линк уште еднаш:
@ultras1988 Што те нема да реплицираш на ова?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.356
Поени од реакции
24.500
Да де, се пишуваат невистини со цел свртување на вниманието од глупостите правени од двете најголеми партии, досега. Официјалниот став на Левица е да се излезе на гладање, ако бабата Ванковска кажала дека не треба да се гласа, тоа е нејзин личен став. Таа е никој и ништо во партијата, што навидум иако како кандидат беше лоша го подржувам кандидирањето на непартиски членови. Претседателот не треба да биде партиски член, ниту поврзуван со некоја партија.
kuti peer babata venkovska, kandidatot za pretsedatel na levica nemoze da ima sopstven stav.. kaj go ima toa, si ima ona demokratsko pravo kako kandidat za pretsedatel na levica da ima sopstven stav bez da i suflira nekoj od nejziniot stab...

lud jebe zbunjenong rabotatva, babata sto ja odbrala levica za pretsedatel ispadna beter od biden... ovie od levica ako vakvi biraat za kadar mozam da zamislam kakvi tralalajki imaat na listite sto treba da gi glasate.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.821
Поени од реакции
4.943
Кој ќе „тепа„, кој ќе „тепа„...:)

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.356
Поени од реакции
24.500
Класичен наратив на всмро/сдссм, не гласајте за помалите, го горите гласот. Да бе, ќе ве остаиме вие да се мењате едно 300 години.
super peer, eve nema da vlezat tie malite ama mesto niv ke se simne pragot pa ke vleze nekoj sipak... toa pravite. ama super sto nema da gi ostavite ovie golemite da se menjaat kaj i da e vlada od levica/dom/pei/grom/rodina i red drugi ima da ja spasi drzavata...

Член од
20 декември 2023
Мислења
184
Поени од реакции
719
ovie od levica ako vakvi biraat za kadar mozam da zamislam kakvi tralalajki imaat na listite sto treba da gi glasate.
Тројца кандидати за пратеници кои лично ги знам од чаршија се тешки петарди со единствено мото легализација на марихуаната, јас стварно не можам да ги замислам како пратеници кои ќе ги бранат идеалите на граѓаните. Лефица од толку фалење излезе најкатастрофа избор бетер од знам

Член од
11 август 2017
Мислења
517
Поени од реакции
462
Во Арачинова за претседателски до 13h гласале 738, во Боговиње 1477, Врапшиште 1417, Желино 1705....

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.821
Поени од реакции
4.943
Тројца кандидати за пратеници кои лично ги знам од чаршија се тешки петарди со единствено мото легализација на марихуаната,
Да де, тоа ќе биде нивен животен интелектуален домет, а потоа...потоа ќе следи засадување плантажи со „трава„ од нивна страна и трпање профит во своите џебови...

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.356
Поени од реакции
24.500
Тројца кандидати за пратеници кои лично ги знам од чаршија се тешки петарди со единствено мото легализација на марихуаната, јас стварно не можам да ги замислам како пратеници кои ќе ги бранат идеалите на граѓаните. Лефица од толку фалење излезе најкатастрофа избор бетер од знам
problemot na mkd ne se partiite. seedno koja ke vladee. problemot sekogas bil kadarot vo niv i faktot deka ne se bas demokrstski organizirani od vnatre. nema nikakva logika da se ocekuva od nekoj nabrkani od drugite partii da ja opravat drzavata. da gi bivalo, da imale vizija, stavovi i svoe jas ke uspeele vo partijata kade pocnale.

Член од
23 април 2024
Мислења
232
Поени од реакции
559
25.77 % парламентарни
22.79% претседателски
Почнаа да пристигнуваат гласовите кои се ставаат секои 40 секунди во кондово :D

Kajgana Shop

На врв Bottom