Scirea
ZARDOZ
- Член од
- 4 август 2010
- Мислења
- 27.460
- Поени од реакции
- 87.243
Пустец е резервиран за леење урбани центарски комуњарски солзиДобро е ако нема од Пустец
Пустец е резервиран за леење урбани центарски комуњарски солзиДобро е ако нема од Пустец
Овие се оние што од каурските неправди отишле по парче леб во Европа, па сега сакаат преку европскиот фронт да ни ја донесат ЕУ дома.Овие кај беа запослесни во Водовод,ЈСП,министерство за нишај врата земај плата?
Trgnat e pes do Grcija do nekoj manastir.Тоа го разбрав само зашто баш Роквиќ пеш до Грчка ми беше прашањето.
Нека дојде шиптap за претседател, па ќе видиш како ќе се осети. Претседателот има доволно овластувања на хартија, за да го отежни животот на секоја влада.Треба да се гласа, бојкот и кризи се нешто што најмалце ни треба. За волја на вистината, од Борис навака не се ни осеќа дека иаме претседател. Тоа што треба да не загрижува е фактот што судејќи по дебативе, така и ќе остане.
И сега имаме албанец кој е актуелен претседател само што 99% не знаат за неговото потекло.А што сте се уплашиле ако биде Албанец претседател. Нема ништо страшно...
Da ne bese Vlav slucajno, aj vidi proveri pak.И сега имаме албанец кој е актуелен претседател само што 99% не знаат за неговото потекло.
Не е влав туку шкрет.Da ne bese Vlav slucajno, aj vidi proveri pak.
Шкретите не се Албанци.Не е влав туку шкрет.
Чим го прифатиле албанскиот јазик за свој мајчин наместо македонскиот е сеедно дали се албанци или не се,битно е дека се продадени.Шкретите не се Албанци.
Дали Заев има по некоја линија Ромска жица или грешам?Не е влав туку шкрет.
Едно инфо на оваа тема, мислам и дека самите избори се добро истемпирани од некоја градба над Скопје кога повеќе Македонци од надвор ќе се доле, од мојата околина тука познавам многу и наши и нивни, се што е Македонец е доле додека ниеден Албанец што е од Македонија не е заминат на гласање. Се надевам дека овој ситен пример ќе биде доволно јасен за резултатите од утре.За среќа не ги ставија изборите во средина на април за време на бајрам оти тогај целата шќипска дијаспора се врати.Сега со автобуси ќе донесат неколку илјади гласачи ајде и над десет илјади да се ама нема да направат некоја разлика
Мене не моеш да ме “купиш” со ваква ефтина глупава популистичка фора, три тома прочитани книги не делат Главна мантра на партијата што тука ја промовираш, заедно со уште 10тина ботови што чекаат да се ухлебаат, е иста и непроменета 20 години: еве гласајте за нас за да не ни ја земат Албанците држвата. Во суштина и нема веќе што да земат, се им дадовте на тацна, малце вие малце другите.Нека дојде шиптap за претседател, па ќе видиш како ќе се осети. Претседателот има доволно овластувања на хартија, за да го отежни животот на секоја влада.
И шо истресе сеа?Мене не моеш да ме “купиш” со ваква ефтина глупава популистичка фора, три тома прочитани книги не делат Главна мантра на партијата што тука ја промовираш, заедно со уште 10тина ботови што чекаат да се ухлебаат, е иста и непроменета 20 години: еве гласајте за нас за да не ни ја земат Албанците држвата. Во суштина и нема веќе што да земат, се им дадовте на тацна, малце вие малце другите.
Пак ќе повторам, да нема бојкот, да не се праат циркузи коа победникот е јасен и ќе биде одлучен вака или така. И да, пак ќе неаме претседател, само фикус број не знам веќе кој.