Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
17 јануари 2009
Мислења
687
Поени од реакции
662
Овие кај беа запослесни во Водовод,ЈСП,министерство за нишај врата земај плата?
Овие се оние што од каурските неправди отишле по парче леб во Европа, па сега сакаат преку европскиот фронт да ни ја донесат ЕУ дома.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.447
Поени од реакции
17.881
Тоа го разбрав само зашто баш Роквиќ пеш до Грчка ми беше прашањето.
Trgnat e pes do Grcija do nekoj manastir.
Автоматски споено мислење:

Ne znam sto si praite scenarija, puski vojni, nema sansi da se dozvoli vo sred vojna so Rusija da se destabilizira bilo koja zemja clenka na NATO pa i nasiov jebanistan, se znae ako ima nesto toa moze da e samo so amin od Kaleto a ako resat kacacite na svoja raka nesto da pravat sekoj sto ke zeme puska ima 2 metra pod zemja da bide staven, nema da ima apsenja kako Brodec ili Divo naselje. Se znae koj e patron na ovaa teritorija i sigurno nema negovite interesi da gi zagrozi eden Ahmeti ili Artan Grubi, daj bidete ozbilni i ne pridavajte znacenje bilo kakvo na kriminogeni kacaci koi baraat dozvola od Kale i koga odat da serat vo septickata jama vo Aracinovol. Kraj kraeva nie stvarno nema sto da izgubime osven zivotite ama i zivotite na nasite deca se vo ravenkata pa ko voli nek izvoli.

Dali ke e DUI vlast ili Vredi isti kur e so bitna razlika sto koga bi bile Vredi ke treba da se dokazat deka se uberhipermeganajgolemitesiptаri i ke treba i nivnoto siptаrosuvanje da go trpite, da ne mislite Izet i Kasami deka se od vasite moderni i emancipirani Albanci :icon_lol:

Последно уредено:
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.837
Поени од реакции
36.874
Треба да се гласа, бојкот и кризи се нешто што најмалце ни треба. За волја на вистината, од Борис навака не се ни осеќа дека иаме претседател. Тоа што треба да не загрижува е фактот што судејќи по дебативе, така и ќе остане.
Нека дојде шиптap за претседател, па ќе видиш како ќе се осети. Претседателот има доволно овластувања на хартија, за да го отежни животот на секоја влада.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
5.859
А што сте се уплашиле ако биде Албанец претседател. Нема ништо страшно... :icon_lol:
И сега имаме албанец кој е актуелен претседател само што 99% не знаат за неговото потекло.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
5.859
Шкретите не се Албанци.
Чим го прифатиле албанскиот јазик за свој мајчин наместо македонскиот е сеедно дали се албанци или не се,битно е дека се продадени.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
За среќа не ги ставија изборите во средина на април за време на бајрам оти тогај целата шќипска дијаспора се врати.Сега со автобуси ќе донесат неколку илјади гласачи ајде и над десет илјади да се ама нема да направат некоја разлика
Едно инфо на оваа тема, мислам и дека самите избори се добро истемпирани од некоја градба над Скопје кога повеќе Македонци од надвор ќе се доле, од мојата околина тука познавам многу и наши и нивни, се што е Македонец е доле додека ниеден Албанец што е од Македонија не е заминат на гласање. Се надевам дека овој ситен пример ќе биде доволно јасен за резултатите од утре.

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Нека дојде шиптap за претседател, па ќе видиш како ќе се осети. Претседателот има доволно овластувања на хартија, за да го отежни животот на секоја влада.
Мене не моеш да ме “купиш” со ваква ефтина глупава популистичка фора, три тома прочитани книги не делат ;) Главна мантра на партијата што тука ја промовираш, заедно со уште 10тина ботови што чекаат да се ухлебаат, е иста и непроменета 20 години: еве гласајте за нас за да не ни ја земат Албанците држвата. Во суштина и нема веќе што да земат, се им дадовте на тацна, малце вие малце другите.

Пак ќе повторам, да нема бојкот, да не се праат циркузи коа победникот е јасен и ќе биде одлучен вака или така. И да, пак ќе неаме претседател, само фикус број не знам веќе кој.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.775
Поени од реакции
5.712
Не се замарам со Заев и Пендаровски денеска, сакам вечер Али навистина да пропее.
Комуњарите ако бојкотираат толку од нив, нема да бидат потребни Албанците за конфликт.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.837
Поени од реакции
36.874
Мене не моеш да ме “купиш” со ваква ефтина глупава популистичка фора, три тома прочитани книги не делат ;) Главна мантра на партијата што тука ја промовираш, заедно со уште 10тина ботови што чекаат да се ухлебаат, е иста и непроменета 20 години: еве гласајте за нас за да не ни ја земат Албанците држвата. Во суштина и нема веќе што да земат, се им дадовте на тацна, малце вие малце другите.

Пак ќе повторам, да нема бојкот, да не се праат циркузи коа победникот е јасен и ќе биде одлучен вака или така. И да, пак ќе неаме претседател, само фикус број не знам веќе кој.
И шо истресе сеа?

Kajgana Shop

На врв Bottom