Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.927
Поени од реакции
5.069
Во Кичево, Охрид, еве и во Чаир вечерва имаат фатено од ДУИ со пополнети ливчиња...утре ќе биде интересен ден
Да...очекувам, излезноста во Чаир махала да биде поголема и од онаа во Липковско...барем 128% од запишаните гласачи.

Член од
23 април 2024
Мислења
243
Поени од реакции
603
Дали ако се воведе шеријат значи дека и јас како Македонец ќе можам да си имам харем?
Ако е да, ќе размислам и јас :pos: :pos: :pos:
Само за тие што имаат направено сунет ќе направат закон сигурно :icon_lol:
Автоматски споено мислење:

Во Кичево, Охрид, еве и во Чаир вечерва имаат фатено од ДУИ со пополнети ливчиња...утре ќе биде интересен ден
Во липково,студеничани,сарај и арачиново сигурно уште од пред две недели ги наполниле :aplauz:

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.775
Поени од реакции
5.712
Не престануваат маките на Фуркан поради немањето правда

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.272
Поени од реакции
8.659
За среќа не ги ставија изборите во средина на април за време на бајрам оти тогај целата шќипска дијаспора се врати.Сега со автобуси ќе донесат неколку илјади гласачи ајде и над десет илјади да се ама нема да направат некоја разлика
Без гајле. Тука се и нашите, брат.

GBpy8idX0AAurBP.jpg

Последно уредено:
Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.775
Поени од реакции
5.712
Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.381
Поени од реакции
6.533
Јас верувам дека ќе дојдат да гласаат, исто колку што верувам дека Никола Роквиќ оди пеш за грција.
Не ја разбрав споредбава, може малце да елаборираш?

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
5.859
Во право си, еве се договоривме со Грците, избрусивме шахти, станавме северџани и само што не сме влегле во ЕУ, кај и да е
Македонија никогаш нема да влезе во ЕУ а условите што се наметнуваат се само стапица за да се растури државата територијално и да се избрише се што е македонско на геогравската карта на народи.Значи понатамошни услови ќе бидат менување на химна,знаме и јазик за да се избрипе префииксот Македонски.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
5.859
Ме интересира дали намерно сдс и дпмне не сакаат една изборна единица за да држат монопол, да си, вели народот и да гласам за трета опција пак, нема да успеат да освојат пратеник, па, ај за дпне ќе гласам да не биди фрлен глас
Точно бидејки со една изборна единица сите раштркани гласови од одредена партија се бројат на куп а не како сега да пропаѓаат во вода.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
5.859
Не сакам да пишам,треба самиот да видите . Грција зошто жестоко се бори за брендот Македонија и цела позадина . Они си го присвоија.
Не можам да разберам сеуште како денешните Македонци од Вардарска Македонија сеуште имаат антагонизам кој својата историја . Зборуваме за светска историја која имало влијание во древен Египет,Рим,Индија,Месопотамија итн .
Контра прашање. Зошто Грција се пали на толку пропадната локација како Акрополис и Делфи ? Почит кон своја историја, потенцијал за економска заработка, туризам ,политичко влијание .
Грција е никој и ништо бидејки со неа пали и гаси германската Хабзбуршка династија која ја создаде таа држава.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
5.859
Очекувано!
Што мислиш, што следува понатаму?
Сега ги чекаат дали на своја иницијатива ќе прават масовни протести за да не дозволат да се формира легалната влада а во краен случај и употреба на оружје како почеток на второ полувреме од 2001.Стравот од крвна освета од страна на нарко клановите е поголем отколку било какво обвинение за било кој криминал ако се отвори судска постапка.

Kajgana Shop

На врв Bottom