Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
23 април 2024
Мислења
239
Поени од реакции
585
Уште не ми е јасно оти некои членови на темава се против власи?Тие се буквално model minority во Македонија и 90% од нив ако не и повеќе се претопени во Македонците.Ако мислите и тие лошо ни мислат тогај стварно сте забегале

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.053
Поени од реакции
9.429
Член од
4 јуни 2016
Мислења
473
Поени од реакции
411
Исти миленко се сите и ВМРО и СДСМ, додуша полоши од СДСМ нема. Тешки продадени души, децата ќе си ги продадат за пари и власт. Не знам како еден човек не се најде до сега да каже чекајте малце другари, оваа што се дешава последните 30 години нема да трае уште многу, ќе ја снема државата. Да дигне рачна, не радикални мерки да преземат, но да имаат малку усул со крадење и продавање на државата. Обезбеди подобар живот за жителите, автоматски ти следува подолг период на власт и повеќе време за крадење. Просто е, секој кој става раце во мед ќе ги излиже прстите, но овие и теглата сакаат да ја изедат. Пратам политика од време на време, во тек сум колку толку со настаните. За почеток е доволно да се прати ДУИ во опозиција и да си добијат она што го заслужуваат, како и овие другиве што беа на власт овие године. Да си жнеат тоа што посеале.

Офтик: 2-3 дена издржав да го читам оној кано, ептен напорен лик. Морав игнор. :)

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.463
Поени од реакции
24.686
Тогаш што ни е битно кој ке не води понатаму?
Скаран си со логикта изгледа :masa:
mnogu e bitno. edni probuvaat i imale momenti koga gi trgnale tie od kaleto ama ete na kraj bea meki pa ve pustija da frlate kurtoni mesto kako da ve napravat hrana za crvi. i tie pred toa bea meki pa vo 2001va dozvolija komunjarata da vleze u vlada demek za nacionalno obedinuvanje/spas i bucko posle kako minister za odbrana da gi podjebava so vojskata i da ne pusta armijata da se bori mesto da gi zgazime teroristite. se nadevam tret pat nema da se zaebat, a momentot koga kale ke bide trgnato ke dojde, ke fati samo vreme i pari...

micko kolku i da ne go sakate do sega pokazuva deka moze da izigrava poslusen idiot za da go igraat a istovremeno i da pokaze zabi i gi izvadi od takt na primer onoj escobar koj go terase da glasa za bugarite u ustav i red drugi...

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.702
Abe prochitaj pod taa vest ushte pogolem Horor!

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.496
Поени од реакции
987
Еве од каде го има научено влашката стока Стево Пендаровски тој поим што толку го спомнува на сите настапи:
Добар спомен – лош трговец
Никогаш двапати во ист град не доаѓајте. Или, ако сте принудени, заради саеми или панаѓури, секогаш друг од семејството испраќајте. Ако сте оставиле добар спомен, лош трговец сте, па нема потреба во еден град двапати да бидете во загуба, а ако сте добар трговец, нема шанси да сте оставиле добар спомен, па нема потреба да се покажувате. На овој свет така е нагодено само господ да е вечен, а сета друга стока минлива. Она што на купувачите, пред година дена им изгледало евтино, кога пак ќе дојдете, ќе им биде прескапо. Некогаш прекрасната ткаенина сега ќе биде износена, цврстата и нескршлива стомна – скршена, лековитите треви – изветреани, боилото – ја изгубило бојата. Ќе им се чини дека за своите скапи пари добиле евтино привидение. Зашто уште во Епир е речено: НИШТО НЕ ТРАЕ ПОКРАТКО ОД ЧОВЕЧКАТА СТОКА, И НИШТО ПОДОЛГО ОТКОЛКУ ЦЕНАТА ШТО ЗА НЕА Е ПЛАТЕНА!
Дали знаш кој ја контролира Македонската Берза кој е преседател и во одборо дали се власи .Дали Мицко ќе ги врати власите во Епир :)

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.441
Поени од реакции
5.163
Уште не ми е јасно оти некои членови на темава се против власи?Тие се буквално model minority во Македонија и 90% од нив ако не и повеќе се претопени во Македонците.Ако мислите и тие лошо ни мислат тогај стварно сте забегале
Изгледа не си доволно упатен или не сакаш да ја видиш сликата.
Нетрпеливоста е предизвикана пред се од позиционираноста на инсталираната влашка мрежа, која е интегрирана со мрежите во соседните држави... заради контролата на финансиските токови а на штета на Македонија ... како и постојаното работење против македонските интереси!
Или сметаш дека градоначалникот на Солун, инаку по потекло од Крушево, е затоа што е многу интелигентен... како и да е уште во '60-тите доаѓа до првиот удар на тие влашки структури при што за прв пат е донесена препорака истите да се тргнат од раководни позиции... но по 1992 сето тоа се заборава и истите структури целосно го преземаат сдсСС и....
На референдумот за смена на името над 95% од Власите гласаа “ЗА“...

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.496
Поени од реакции
987
Дали знаш кој ја контролира Македонската Берза кој е преседател и во одборо дали се власи .Дали Мицко ќе ги врати власите во Епир :) Преку ПиндусПланина во Јанина

Член од
12 мај 2014
Мислења
1.138
Поени од реакции
2.669
Еве ти од википедија...ма да и тоа не е апсолутно точно.
Не прајте бајрам на мозок дека народот сам се кренал револуција да прави...процес беше то што почна со Смилковци 2012.
Знам дека не е измислена кај нас шарената, меѓутоа привлече многу неутрални и се прошири работата.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.496
Поени од реакции
987
Нетрпеливоста е предизвикана пред се од позиционираноста на влашка мрежа, која е инегрирана со мрежита во соседните држави... заради контролата на финансиските токови а на штета на Македонија ... како и постојаното работење против македонските интереси!
Или сметаш дека градоначалникот на Солун, инаку по потекло од Крушево, е затоа што е многу интелигентен... како и да е уште во '60-тите доаѓа до првиот удар на тие влашки структури при што за прв пат е донесена препорака истите да се тргнат од таководни позиции... но по 1992 сето тоа се заборава и истите структури целосно го преземаат сдсСС и....
Јорго Шундовски од аферата тат е влаф од Гопеш

Член од
12 мај 2014
Мислења
1.138
Поени од реакции
2.669
Иначе иронијата е што проблемите што излегоа со бугарите минатите неколку години кои сакаа да не направат ист народ, го разбудија патриотизмот и инатот кај македонците. Од тој период почнаа повеќе патриотски песни да се препејуваат и приметив и кај други дека почна да се буди македонското во нас. До тогаш некако бевме апатични на тоа поле.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.463
Поени од реакции
24.686
Има и тоа како има. Слободно, врати си се во татковината, живеј тука, со сите секојдневни проблеми и ќе го имаш секое право на светов, дс судиш кој е патриот кој не. На страна што мислам дека делиме идентично мислење за СДС и шарена револиција, грвовите на ВМРО кон Македонија, само во последниве 10 години, или само од кога дојде муртинецон на власт ако сакаш, се несшпредлово поголеми во однос на Левица и нивнатс улога во шарена. И јас имам замерки на последните активности на Левица, пред се што влегоа у филмот на Инфомакс, па како опозиција повеќе се замараа со другата опозиција (што беше случаи и во обратен правец), а најмногу им замерувам што застанаа во одбрана нс гомнарон Фуркан. Ама и до тоа се уште далеку од сите гомнарии што ВМРО ги направи и преќуте овие 8 години како опозиција, а беа директно на штета на македонецот и Македонија. Почни од промена на име, давање пратеници, иако можеа уште поплатднето да напуштат собрание, наместен попис за кј собираа потписи и петиција да не се одржи, па после да го прифатат, носење закони, Онкологија и ред други работи. И бугарите ќе си ги внесат у устав фино лепо, па после ќе гледаме уште повеќе циркузи со блокади и барања од нивна страна. Осум години се опозиција, милион срања се издесија, ВМРО не се одважи ни еден протест да организира, да застане пред народот.
i koga bi ziveel vo skopje jas i ti nema da gi imame nikogas istite problemi. duri i koga bi gi imale razlicno ke gi resavame.

grevovite na vmro ovie 8 god? vmro e opozicija. napustanje na sala za vreme na glasanje i pred toa nemase nisto da resi zasto ke se vratea tie 8 i ke glasaa den podocna ili nedela podocna seedno. bitkata bese izgubena so kurton revolucijata i przino. so zabrana za deponirani ostavki sto defakto znacese mozes da ucenuvas i kupuvas pratenici za sitno... ova e biten moment pred se za kaleto da balnsira, dobi alatka plus.

popisot bese napraven na skandalozen nacin i sekako ke bese proturkan. nisto ne menuva dali e prifaten ili ne od vmro. dzabe tolku znacenje mu davate na toj moment koga vlada plus internacionalnata zaednica ti vika toa e i go priznavame.

sto za onkologija? abe klinicki nov trebase do sega da ima pa nikom nista kutite kako bubacki...

protest da organiziraat? seriozen si? vlegoa u sobranie, clenovi lezat u zatvor. protesti i ulicna demokratija e zavrsena prikaska za mkd. od sega koj izleze ke go jade, ovie imaa dodusa i poddrska od strancite za toa ama se nadevam deka i vmro naucija kako treba so kurtoni ili bilo kakvi protestiraci u idnina.

ps. se imam vrateno so namera da ziveam, kuka imam izgradeno, biznis zapocnav i red drugi raboti koga mojte se penzioniraa i resija da ziveat vo mkd. bas vo ekot koga vmro bese bas najjako i izdrzav nekolku meseci pred da vidam deka seuste ima premnogu idioti vo drzavata i deka e premalo i pretesno za ona sto jas sakam da go postignam. mislam imam pisuvano za toa pod startiot nik, da ne mislis deka ti pravam lice sega... ni sega ne sum ja izbrisal mkd, iako ne mi treba realno imam i podobra plan b pa i c opcija ama ete pak si e moja tatkovina, pak me vlece tamu ako se resam nazad za evropa nekoj den.

Автоматски споено мислење:

Инвестира тикви. Овој ти е гарант Ратко Капушевски тип, ќе се залепи до партијата како паразит за тендери и ќе увезува канцероген мазут да ги труе своите сограѓани поради профит додека он ќе си го прчи на некоја плажа илјадници км подалеку и ќе глуми патриот
nitu imam potreba od partija nitu mi e dojdeno do "pazarot" vo mkd, mene mal mi e toj vo aus a ti mi zboris za 2mil bednici so godisni prihodi kolku malku podobra mesecna plata u aus.

jas parite si gi zarabotuvam vo azija zatoa i mi e seedno kade ziveam. edina razlika e sto vo aus e sredeno i nemora da delam vozduh so gomna kako tebe. zamisli da moram sekoj den da gledam idioti sto mislat che gevara/broz karakteri ke gi spasat od bedata u koja ziveat...

Последно уредено:
Член од
24 април 2008
Мислења
10.959
Поени од реакции
12.377
Исти миленко се сите и ВМРО и СДСМ, додуша полоши од СДСМ нема. Тешки продадени души, децата ќе си ги продадат за пари и власт. Не знам како еден човек не се најде до сега да каже чекајте малце другари, оваа што се дешава последните 30 години нема да трае уште многу, ќе ја снема државата. Да дигне рачна, не радикални мерки да преземат, но да имаат малку усул со крадење и продавање на државата. Обезбеди подобар живот за жителите, автоматски ти следува подолг период на власт и повеќе време за крадење. Просто е, секој кој става раце во мед ќе ги излиже прстите, но овие и теглата сакаат да ја изедат. Пратам политика од време на време, во тек сум колку толку со настаните. За почеток е доволно да се прати ДУИ во опозиција и да си добијат она што го заслужуваат, како и овие другиве што беа на власт овие године. Да си жнеат тоа што посеале.

Офтик: 2-3 дена издржав да го читам оној кано, ептен напорен лик. Морав игнор. :)
Распаѓањето на државата воопшто не е причина за било каква загриженост на тие кои ги спомна, бидејќи се потомци на истите луѓе кои ја раководеа и ја распаднаа поранешна Југославија.

Државите доаѓаат и си заминуваат, структурите се тие кои остануваат, можеби понекогаш ре-структуирани за да делуваат како нешто поинакви или понови структури, но основната конструкција и јадрото им остануваат исти.

Доволно е да го испиташ потеклото на буквално сите досегашни министри, премиери, пратеници во македонскиот Парламент и по чија заслуга биле почастени со такви државни и/или јавни функции.

А ако мислиш дека ова е лошо, тогаш очигледно не си запознаен со кристално истите, само далеку побетер и покорумпирани структури во ЕУ, ако го испиташ потеклото на сегашните пратеници во Европскиот Парламент, сегашните членови на Европската Комисија и на Европскиот Совет, ќе се изненадиш кога ќе откриеш дека речиси сите се поранешни премиери, министри, пратеници во законодавните домови на сопствените матични држави кои во пракса цело време го повторуваат истиот круг на криминал и корупција, само во други структури.

Токму тоа е главната причина зошто ако не сите, тогаш речиси сите политички партии во Македонија во целост поддржуваат полноправно членство на Македонија во ЕУ, прво бидејќи ќе им се отворат нови извори на пари кои ќе ги ограбуваат или со кои ќе го задолжуваат населението кое го ограбуваат и ќе продолжат да го ограбуваат, и второ бидејќи денешниот пратеник/министер/премиер/претседател/гувернер на Народна Банка/градоначалник/градски или општински советник/директор на некоја институција или установа утре ќе си начека уште подобро платена работа во Брисел од каде што ќе му продава муда за бубрези на истиот народ кој до вчера го ограбувал.

Тоа е и една од главните причини зошто сите владејачки и опозициски партии низ ЕУ членките се речиси едногласни во врска со членството на нивните матични држави во ЕУ и попрво би се фрлиле од мост отколку да се осмелат да спомнат било какви опции за намалување на правата и овластувањата на ЕУ, а не па да се осмелат да спомнат за излегување на нивните матични држави од ЕУ.

Член од
23 април 2024
Мислења
239
Поени од реакции
585
Нетрпеливоста е предизвикана пред се од позиционираноста на инсталираната влашка мрежа, која е интегрирана со мрежите во соседните држави... заради контролата на финансиските токови а на штета на Македонија ... како и постојаното работење против македонските интереси!
Или сметаш дека градоначалникот на Солун, инаку по потекло од Крушево, е затоа што е многу интелигентен... како и да е уште во '60-тите доаѓа до првиот удар на тие влашки структури при што за прв пат е донесена препорака истите да се тргнат од раководни позиции... но по 1992 сето тоа се заборава и истите структури целосно го преземаат сдсСС и....
Кои теории на заговор човече ова како директно од некој говор на хитлер за евреи да е излезено..95% од власи гласале за промена на име?Од гз го извади тоа како да некој води статистика за ова.Може има доста политичари кои имаат влашки предци па на крај околу 10% од македонци имаат барем дел влашко потекло но како ги збориш ќе помисли некој пола политичари се власи и работат заедно како учкарите за што побрзо да не уништат да не постоиме
Единствен доказ за ова ти е изгледа што крушево е бастион на сдс

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.977
Поени од реакции
5.841
Дали знаш кој ја контролира Македонската Берза кој е преседател и во одборо дали се власи .Дали Мицко ќе ги врати власите во Епир :)
САКАМ КАЖАМ НЕ ЗНАМ РЕЧАМ.

Kajgana Shop

На врв Bottom