a sto ima vrska kade sum? eve mojve se vrateni, mangupi se? jas imam poveke nekretnina nego ti sto imas na primer... do pred 10tina godini imav i biznis vo sk i zaposluvav luge tamu, sega biznisot go vodat moj rodnini, nemam veke vreme za toa.
Има и тоа како има. Слободно, врати си се во татковината, живеј тука, со сите секојдневни проблеми и ќе го имаш секое право на светов, дс судиш кој е патриот кој не. На страна што мислам дека делиме идентично мислење за СДС и шарена револиција, грвовите на ВМРО кон Македонија, само во последниве 10 години, или само од кога дојде муртинецон на власт ако сакаш, се несшпредлово поголеми во однос на Левица и нивнатс улога во шарена. И јас имам замерки на последните активности на Левица, пред се што влегоа у филмот на Инфомакс, па како опозиција повеќе се замараа со другата опозиција (што беше случаи и во обратен правец), а најмногу им замерувам што застанаа во одбрана нс гомнарон Фуркан. Ама и до тоа се уште далеку од сите гомнарии што ВМРО ги направи и преќуте овие 8 години како опозиција, а беа директно на штета на македонецот и Македонија. Почни од промена на име, давање пратеници, иако можеа уште поплатднето да напуштат собрание, наместен попис за кј собираа потписи и петиција да не се одржи, па после да го прифатат, носење закони, Онкологија и ред други работи. И бугарите ќе си ги внесат у устав фино лепо, па после ќе гледаме уште повеќе циркузи со блокади и барања од нивна страна. Осум години се опозиција, милион срања се издесија, ВМРО не се одважи ни еден протест да организира, да застане пред народот.