Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

Ibracadabra

Волшебник
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.299
Поени од реакции
65
Чомбе е добредојден.. ама слабо пишува на тема Мурињо.. си ја има мувата на капата..
Што се однесува до Мурињо не е по конференцииве.. едноставно одржува една онаква добра откако ке го изнервираат.. односно откако ке види дека во италија има доста глуп народ.. од фудбалска гледана точка..
односно за пеналот на Балотели со Рома пишуваа цели два дена.. само за тоа и ништо друго..
од друга страна за утакмицата Јуве - Фиорентина.. каде виолетовите имаа поништен регуларен гол и недосуден пенал не пишаа нити еден пост.. за тоа.. епа види сега..
Мурињо виде дека има доста неук народ кој го лажат новинариве како сакаат и распали по сите.. и по судии и по новинари и по раниери..
тоа беше целата работа.. за оние кои не знаат што се случило..

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Работата е он (кажав погоре дем ит) покрај тоа што го брани клубот и ги напаѓа и провоцира останатите конкуренти Не знам зошто не го гледаш тоа. Новинарот чепка точно, ама Мурињо знае да врати и сето тоа да го искористи. Сега ке читаме по весниците за неговиот говор и изјавите на МОџи, Малдини и тн за истото, а нема да читаме за катастрофалната игра на Интер и тоа токму пред клучна утакмица со Џенова и Манчестер. Знае Мурињо шо праи(колку и да ме нервира).
Еве ви го одговорот за тоа зошто M излегува на прес конфeренции и го прави тоа што го прави. Доста се карате отворете очи малку и не одете со глава во ѕид. :wink:

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Јас моето мислење си го кажав, ти како сакаш сваќај ме..
Дали тактика, или не е тактика, Мурињо и во Англија беше скаран со тренерите на конкурентите,и со медиумите, еве и во Италија е на најдобар пат да го повтори тој негов успех..Ама, факт е дека Аврам Грант го направи она што Мурињо не го направи со Челзи..Стигна до финале на ЛШ и за влакно не стана Шампион...
Ајде ќе видиме годинава како ќе успее во ЛШ со Интер...
финале , полуфинале , четвртфинале освен финансискиот дел кој за челзи е небитен и нема некој разлика нели..... знаеш после период со просек од две титули по сезона тоа за малку не е доволно

Ibracadabra

Волшебник
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.299
Поени од реакции
65
Da se razbereme (Citaj:da ja spustime topkata), Mou e odlicen trener i jas ne go porekuvam toa. Sepak covekot ima maana sto saka da e vo centarot na vnimanieto i kazuva raboti sto normalen covek ne bi gi kazal. Eve da se navratime nekolku godini nanazad. Koj bese timot koj sto bese plukan niz site mediumi? JUVE!!! Zosto? Zatoa sto bese prv, najdobar... Sega, neli e ista situacijata so Inter? Zosto site celni lugje na timot ne si go stavat toa vo glava i da se nosat so toa? Kako vikaat: Traj si praj si. Ne, na gospodata ne im e dovolno sto se prvi tuku moraat da si steknat neprijateli vo mediumite i protivnickite treneri.
Sto se odnesuva do debaklot na Inter vo kupot, jas licno ne obrnuvam vnimanie na nego zatoa sto e tretoklasno natprevaruvanje koe e dobro da se osvoi kako utesna nagrada, a ne zatoa sto Mourinho dal nekoja izjava so koja demek im stavil poklopec na site.
Еве човек кој не прати фудбал.. како тоа сака да биди? Тој јавно им кажува на новинарите јас имам договор со Интер, Интер има со медиумите и јас морам да седам овде пред вас.. Вика ако Интер ми речи мене да не одам на прес конференции јас би бил пресрекен! Што значи новинарите знаат дека од другиве трењери конференциите или изјавите слабо им се читани па го бараат него..
Тој не сака да биде во центарот.. другите го бараат него.. прати малку што се случува.. не само чкрташ овде..

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.849
Поени од реакции
50.237
хахахеахехахе аабееее пазззиии да не!!!! Нејќел да иде?!?! Тој шо нејќе да иде, се појавува одговара колку да се рече, ради ред со дипломатски одговори избегава поента и си иде.
Овој иде, зинува истура кило лајна на сите страни, дома нарачува да го снимаат и се радува сам на себе...прав Боки 13 :icon_lol:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.094
Поени од реакции
5.739
Чомбе е добредојден.. ама слабо пишува на тема Мурињо.. си ја има мувата на капата..
Што се однесува до Мурињо не е по конференцииве.. едноставно одржува една онаква добра откако ке го изнервираат.. односно откако ке види дека во италија има доста глуп народ.. од фудбалска гледана точка..
односно за пеналот на Балотели со Рома пишуваа цели два дена.. само за тоа и ништо друго..
од друга страна за утакмицата Јуве - Фиорентина.. каде виолетовите имаа поништен регуларен гол и недосуден пенал не пишаа нити еден пост.. за тоа.. епа види сега..
Мурињо виде дека има доста неук народ кој го лажат новинариве како сакаат и распали по сите.. и по судии и по новинари и по раниери..
тоа беше целата работа.. за оние кои не знаат што се случило..
Практика е во Калчото секогаш тој што е прв да го напаѓаат, да му ваѓаат табели, и се останато..Тоа било отсекогаш, така ќе биде и во иднина, немој да мислиш дека само на Интер му се случува тоа..

Во Италија секогаш било така, независно кој е прв на табела..Паметам какви стории имаше во сезоната 1999/2000, кога Сериа А ја освои Лацио,кога медиумите постојано трубеа дека Раководството на Лацио на чело со тогашниот сопственик на Лацио, Крањоти (сопственик на Cirio, една од најпознатите фабрики за храна) со подземјето и мафијашките фамилии во Италија, просто тогаш во Италија само за тоа се зборуваше.. После истата сторија ја префрлаа на Рома и на фамилијата Сенси со истите обвинувања, па го обвинуваа Милан и Берлускони 2003, 2004,а потоа дојде на ред Моџи со Јувентус, а сега се на ред Интер..Значи, ова е традиција во Италија првиот на табелата да биде поврзуван со разни кланови и подземја, местење итн..Грешно е претставувањето овде дека само на Интер му го прават тоа, дека тие се „распнати“ од медиумите..Ова не е прв пат Мурињо да има проблеми со медиумите..Факт е дека Мурињо имаше проблем со медиумите во Англија, еве сега има проблем со медиумите во Италија..Значи дека вината не треба да ја бара само во медиумите, треба да се погледне во огледало и вината прво да ја побара во себе, а после во медиумите...

А за тоа дека во Шпанија, Англија исто така има катастрофално судење, и можеби затоа толку наголемо се зборува за воведување измени во судењето во фудбалот...
хахахеахехахе аабееее пазззиии да не!!!! Нејќел да иде?!?! Тој шо нејќе да иде, се појавува одговара колку да се рече со дипломатски одговори избегава поента и си иде.
Овој иде, зинува истура кило лајна на сите страни, дома нарачува да го снимаат и се радува сам на себе...прав Боки 13 :icon_lol:
Не бе Пејо..Мурињо поради својот договор со Интер, ќе застани 30 секунди пред камера, ќе каже 2-3 збора ради ред, и после фино лепо ќе си замине...Никогаш не сакал да привлече внимание на медиумите, скраја да е.. Овие само му лепат етикети...

Vinnetou

Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Еве човек кој не прати фудбал.. како тоа сака да биди? Тој јавно им кажува на новинарите јас имам договор со Интер, Интер има со медиумите и јас морам да седам овде пред вас.. Вика ако Интер ми речи мене да не одам на прес конференции јас би бил пресрекен! Што значи новинарите знаат дека од другиве трењери конференциите или изјавите слабо им се читани па го бараат него..
Тој не сака да биде во центарот.. другите го бараат него.. прати малку што се случува.. не само чкрташ овде..

Не е поентата дали сака или мора. Поентата е тоа што таа прилика што ја има да излезе на прес ја користи максимално за да го насочи целото внимание кон себе и да го поштеди тимот од притисокот од јавноста, приметуваш ли дека сите зборат за Мурињо, а не за екипата. Доста се инаетиш како мало дете!

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
хахахеахехахе аабееее пазззиии да не!!!! Нејќел да иде?!?! Тој шо нејќе да иде, се појавува одговара колку да се рече, ради ред со дипломатски одговори избегава поента и си иде.
ќе биде досадно кога нема да биде во калчото нели ... ?

@кико не се 30 секунди ... туку неколку часа знае да биде , ова им смета на сите тренери не само за него , делот со интер и договорот да иде на прес се однесува за тоа.

Ibracadabra

Волшебник
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.299
Поени од реакции
65
Целото интервју го имаш на Интер.ит таму на таа страна нити додаваат зборови нити одземаат како на Гоал и останати.. и ке видиш што рекол.. дека не сака да ги гледа новинарите..
И за крај несшто.. тоа што е Бекам кај фудбалерите, тоа е Мурињо кај тренерите! Машина за правење пари!

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.094
Поени од реакции
5.739
Целото интервју го имаш на Интер.ит таму на таа страна нити додаваат зборови нити одземаат како на Гоал и останати.. и ке видиш што рекол.. дека не сака да ги гледа новинарите..
И за крај несшто.. тоа што е Бекам кај фудбалерите, тоа е Мурињо кај тренерите! Машина за правење пари!
А ти што очекуваш да речи?? Зависен сум од ТВ Камери?? Си слушнал за мачкање очи???

Ibracadabra

Волшебник
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.299
Поени од реакции
65
Не е поентата дали сака или мора. Поентата е тоа што таа прилика што ја има да излезе на прес ја користи максимално за да го насочи целото внимание кон себе и да го поштеди тимот од притисокот од јавноста, приметуваш ли дека сите зборат за Мурињо, а не за екипата. Доста се инаетиш како мало дете!
Јас сум ги прател сите до една прес негови во Интер! А ти слабо ги пратиш.. ако си ги следел ке видиш дека не го интересираат новинарите.. уште на првата го прашаа како сака да го викаат специјален или некако друго.. што значи тоа е преземено од Англија.. односно односите нивни.. тој има вика јас сум само Мурињо..
Ама што па тебе ке ти објаснувам јас.. слабо пратиш..

А ти што очекуваш да речи?? Зависен сум од ТВ Камери?? Си слушнал за мачкање очи???
Која корист ја има од мачкање очи бе? Не разбираш дека единствена корист ја имаат само новинарите.. повеке читаност и поголем тираж.. :tapp:

Vinnetou

Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Јас сум ги прател сите до една прес негови во Интер! А ти слабо ги пратиш.. ако си ги следел ке видиш дека не го интересираат новинарите.. уште на првата го прашаа како сака да го викаат специјален или некако друго.. што значи тоа е преземено од Англија.. односно односите нивни.. тој има вика јас сум само Мурињо..
Ама што па тебе ке ти објаснувам јас.. слабо пратиш..

Која корист ја има од мачкање очи бе? Не разбираш дека единствена корист ја имаат само новинарите.. повеке читаност и поголем тираж.. :tapp:

Не ми е фетиш Мурињо па да му ги пратам пресовите, само ти кажувам чисто логички зошто го направи тоа што го направи на последниот прес - сакаш сфати го, сакаш немој... :smir:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Hahahaha me iznasmea pred spienje:pos2:Covek, jas sum veteran vo pratenje fudbal i seto toa e von sekakva diskusija zatoa sto koga jas sum gledal fudbal, ti si igral so kureto vo pesok(bez navreda). A seto ova sto ti go zboris ovde vo odbrana na Mourinho, ne mozam nikako poinaku da go narecam, osven PRISTRASNOST.

Ibracadabra

Волшебник
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.299
Поени од реакции
65
Hahahaha me iznasmea pred spienje:pos2:Covek, jas sum veteran vo pratenje fudbal i seto toa e von sekakva diskusija zatoa sto koga jas sum gledal fudbal, ti si igral so kureto vo pesok(bez navreda). A seto ova sto ti go zboris ovde vo odbrana na Mourinho, ne mozam nikako poinaku da go narecam, osven PRISTRASNOST.
Ветеран? Од кога пратиш ти фудбал бе? Да не си и ти од оние што пратат од 5 год? Или со топка си роден? Ветеран бил.. Што ако си ветерен кога немаш три чисти.. :tapp:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.849
Поени од реакции
50.237
Доста бе и двајцата сте вампири стари, идете женете се :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop