- Член од
- 2 октомври 2017
- Мислења
- 168
- Поени од реакции
- 210
ДенесИма некој инфо кога би требале да објават?
Автоматски споено мислење:
Последна шанса да се купи под 40К

Последно уредено:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ДенесИма некој инфо кога би требале да објават?
За да има дивиденден принос колку КМБ, со објавенава дивиденда од 2636 цената треба да и биде 52.000.За да има дивиденден принос колку КМБ, на моменталните пазарни цени ТНБ треба да даде 1950 ден. дивиденда. Мојата прогноза е дека ќе даде 2400.
А за да има иста заработка по акција како КМБ во Q1/24, ТНБ треба да е 27.600За да има дивиденден принос колку КМБ, со објавенава дивиденда од 2636 цената треба да и биде 52.000.![]()
Za narednite pet godini podobro rizikuvaj so STB akcii do togas i ke se razdvizat i dividenda ke ima i pomal ti e rizikot.Малку покасно.
Здраво за совет ако може.
Гранит е паднат доста по акција.
Препоставувам со Вмро доаѓањето,ќе се раздвижат веќе во следни 5 години.
Дали е ок да се ризикува ?
Прегледај го приврзокот 414778
Ти благодарам. Гранит ми изгледаше како привлечно но не знам колку заднина има лоша. Мислев со Вмро ќе добиваат проекти и некој скок атракции за акциите .Za narednite pet godini podobro rizikuvaj so STB akcii do togas i ke se razdvizat i dividenda ke ima i pomal ti e rizikot.
Мој совет е кога правите пресметки да се водите според нето, а не бруто зашто тие 10% што ги зема државата не одат во ваш џеб. Сепак тие 2370-2380 ден се и тоа како солидна сума, со 6% дивиденда ТНБ испадна најдарежлива од банките.Odlicna dividenda od 2 636 den,vredi da se ima zlatna akcija od TNB
Тури и к.. на фирма на која партија треба да и даде преоект за да рипне акцијата.Ти благодарам. Гранит ми изгледаше како привлечно но не знам колку заднина има лоша. Мислев со Вмро ќе добиваат проекти и некој скок атракции за акциите .
Ne e nisto novo 10% danok,tie presmetki se prvicni,oficijalni i udarni a za soveti okolu presmetkite i oficijalno da se objavuvaat dobivkite vo neto presmetka toa treba do kompaniite napismeno da se obratis vo idnina vo neto da objavuvaat oti nie od niv prezemameМој совет е кога правите пресметки да се водите според нето, а не бруто зашто тие 10% што ги зема државата не одат во ваш џеб. Сепак тие 2370-2380 ден се и тоа како солидна сума, со 6% дивиденда ТНБ испадна најдарежлива од банките.
Стандард насекаде е дивидендата да се објавува со бруто вредност. Замисли колку измамени се чувствуваат акционерите во државите каде што се плаќа 30% данок...Мој совет е кога правите пресметки да се водите според нето, а не бруто зашто тие 10% што ги зема државата не одат во ваш џеб. Сепак тие 2370-2380 ден се и тоа како солидна сума, со 6% дивиденда ТНБ испадна најдарежлива од банките.
Се објавува бруто зошто тој е износот што го исплаќа компанијата. Некој го добива и целиот (ако си правно лице).Стандард насекаде е дивидендата да се објавува со бруто вредност. Замисли колку измамени се чувствуваат акционерите во државите каде што се плаќа 30% данок...
Стандард насекаде е дивидендата да се објавува со бруто вредност. Замисли колку измамени се чувствуваат акционерите во државите каде што се плаќа 30% данок...
Поентата ми беше индивидуално кога се прават пресметки за остварениот поврат, ама змија стрепон комплетно го утна контекстотNe e nisto novo 10% danok,tie presmetki se prvicni,oficijalni i udarni a za soveti okolu presmetkite i oficijalno da se objavuvaat dobivkite vo neto presmetka toa treba do kompaniite napismeno da se obratis vo idnina vo neto da objavuvaat oti nie od niv prezemame![]()
![]()