ништо , реков сакаше само рчка да се збори за него ... и си искочи на прес (читај погоре зошто), збореше околу 6 минути кажа чао и си отиде. нешто слично кога го нарече венгер војаер ....Не сум бо тек, што точно го прашале него за да ги прозива Милан Јуве и Рома?
Абе едно време и Купер вака го величавте, ама на клоци го избркавте од Интер...не бе пријател , ги изигра сите ко мали деца само ги потсети милан и рома колку се мизерни и јуве дека и они добија бајаги помош од судиите. беше испровициран од италијанскиот пандан на the voayer , раниери кој си легнува со слика на мурињо и еговиот нов најдобар другар спалети. а тоа му дојде ко кец на десетка за да ги растерети играчите пред утакмицата со манчестер. ко што гледаш никој не ни обрна внимание на дебаклот против самп (освен неколку фрустрирани фанчиња на јувентус) се збори само за мурињо. да не џавкаа идиотиве можеше нешто друго (полошо) да изјави.
Работата е он (кажав погоре дем ит) покрај тоа што го брани клубот и ги напаѓа и провоцира останатите конкуренти Не знам зошто не го гледаш тоа. Новинарот чепка точно, ама Мурињо знае да врати и сето тоа да го искористи. Сега ке читаме по весниците за неговиот говор и изјавите на МОџи, Малдини и тн за истото, а нема да читаме за катастрофалната игра на Интер и тоа токму пред клучна утакмица со Џенова и Манчестер. Знае Мурињо шо праи(колку и да ме нервира).Mene licno voopsto ne me zasegaat negovite napadi zatoa sto nemaat vrska so mozokot. Toj ednostavno bil napadnat od novinarite i so nisto predizvikan udril po Juve, Roma i Milan. kaj pisuva deka istite novinari gi zastapuvaat interesite na spomenatite tri kluba pa niv da gi napagja? Novinar kako novinar, rabota mu e da cepne kaj sto boli i ako ne te zasega toa, tvoe si e da premolcis. E sega dokolku pocnes da laes, znaci vo seto toa ima i vistina. Dokolku si vo pravo vo celata taa situacija, treba da si MORON za da nasednes na taa provokacija od novinarite.
Да?? Затоа може со Челзи освои ЛШ...:wink:Тоа Мурињо што го прави е одлик на голем трењер. Тој не само што си го брани клубот, туку и го симнува притисокот од играчите и тоа на најдобар можен начин. Го правеше тоа во Челзи, го прави и сега.
Значи заклучок од твојов пост Мурињо избркан од Англија.. нема што да прави.. никој не го сака.. не го сакаат ни во Италија..Абе едно време и Купер вака го величавте, ама на клоци го избркавте од Интер...
Со Мурињо работава е иста како дете бељаџивче, правеше џумбуз во маалото, се караше со сите, и на крајот си замина набркан..Се пресели во друго маало, ама таму ја продолжува истата практика од минатото маало, и сега кој е виновен??Тој, или маалата???
Тоа е веќе друга работа. Фергусон 13 години од застанувањето на чело на Јунајтед ја освои првата титула ЛШ. Тешко е тоа натпреварување, знаеш и самиот. Ке налета некое гнасно тимче како Ливерпул пто во лигата се борат за 4 место и ке ти изиграат со некоја глупава среќа и ке те исбацат од натпреварување. Сепак треба и среќа за ЛШ, нешто што Мурињо доста го имаше кога освои со Порто. Но сепак.....Да?? Затоа може со Челзи освои ЛШ...:wink:
џабе објаснуваш ... епа ќе го осудуваат боли вистината , али ај ... очекувајте реприза пред мечот со јуве и во лш во четвртфинале (ако поминеме се разбира )Работата е он (кажав погоре дем ит) покрај тоа што го брани клубот и ги напаѓа и провоцира останатите конкуренти Не знам зошто не го гледаш тоа. Новинарот чепка точно, ама Мурињо знае да врати и сето тоа да го искористи. Сега ке читаме по весниците за неговиот говор и изјавите на МОџи, Малдини и тн за истото, а нема да читаме за катастрофалната игра на Интер и тоа токму пред клучна утакмица со Џенова и Манчестер. Знае Мурињо шо праи(колку и да ме нервира).
Не реков јас дали го сакаат или не...Факт е дека Мурињо беше избркан од Роман Абрамович од Челзи....Факт е дека беше скаран и со медиуми и со тренери на конкурентите..Тоа јас не го измислив...Значи заклучок од твојов пост Мурињо избркан од Англија.. нема што да прави.. никој не го сака.. не го сакаат ни во Италија..
Значи.. Мурињо загуби со заминувањето, а Челзи и Англија добија?
Исто предвидуваш дека и Интер ке го набрка и ке се спаси од него..
Сега ќе ти постирам една слика да видиш како размислуваат Англичаните... оваа е транспарент на утакмицата пред некој месец Манчестер - Челзи.. кога загуби Челзи со 3-0!
Епа слеп си или не читаш што сакам да ти кажам..Не реков јас дали го сакаат или не...Факт е дека Мурињо беше избркан од Роман Абрамович од Челзи....Факт е дека беше скаран и со медиуми и со тренери на конкурентите..Тоа јас не го измислив...
Не предвидувам дали ќе го избркаат и од Интер, или не, за тоа иднината ќе покажи..
истиот абрамович сега го бара назад , истите медиуми нецел месец пишуваа дека премиер лигата не е иста без хозе .Не реков јас дали го сакаат или не...Факт е дека Мурињо беше избркан од Роман Абрамович од Челзи....Факт е дека беше скаран и со медиуми и со тренери на конкурентите..Тоа јас не го измислив...
Не предвидувам дали ќе го избркаат и од Интер, или не, за тоа иднината ќе покажи..
Јас моето мислење си го кажав, ти како сакаш сваќај ме..Епа слеп си или не читаш што сакам да ти кажам..
Факт е дека беше избркан!
Ама факт е дека Челзи можеби после него нема да освои Премиер лига во наредните 20 год!
Факт е дека Англија не е тоа истото веке!
Факт е!
Ама не гледаш..