Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.849
Поени од реакции
50.237
Не сум бо тек, што точно го прашале него за да ги прозива Милан Јуве и Рома?

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Не сум бо тек, што точно го прашале него за да ги прозива Милан Јуве и Рома?
ништо , реков сакаше само рчка да се збори за него ... и си искочи на прес (читај погоре зошто), збореше околу 6 минути кажа чао и си отиде. нешто слично кога го нарече венгер војаер ....

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.094
Поени од реакции
5.739
не бе пријател , ги изигра сите ко мали деца само ги потсети милан и рома колку се мизерни и јуве дека и они добија бајаги помош од судиите. беше испровициран од италијанскиот пандан на the voayer , раниери кој си легнува со слика на мурињо и еговиот нов најдобар другар спалети. а тоа му дојде ко кец на десетка за да ги растерети играчите пред утакмицата со манчестер. ко што гледаш никој не ни обрна внимание на дебаклот против самп (освен неколку фрустрирани фанчиња на јувентус) се збори само за мурињо. да не џавкаа идиотиве можеше нешто друго (полошо) да изјави.
Абе едно време и Купер вака го величавте, ама на клоци го избркавте од Интер...
Со Мурињо работава е иста како дете бељаџивче, правеше џумбуз во маалото, се караше со сите, и на крајот си замина набркан..Се пресели во друго маало, ама таму ја продолжува истата практика од минатото маало, и сега кој е виновен??Тој, или маалата???

G

Gray Foxx

Гостин
Mene licno voopsto ne me zasegaat negovite napadi zatoa sto nemaat vrska so mozokot. Toj ednostavno bil napadnat od novinarite i so nisto predizvikan udril po Juve, Roma i Milan. kaj pisuva deka istite novinari gi zastapuvaat interesite na spomenatite tri kluba pa niv da gi napagja? Novinar kako novinar, rabota mu e da cepne kaj sto boli i ako ne te zasega toa, tvoe si e da premolcis. E sega dokolku pocnes da laes, znaci vo seto toa ima i vistina. Dokolku si vo pravo vo celata taa situacija, treba da si MORON za da nasednes na taa provokacija od novinarite.
Работата е он (кажав погоре дем ит) покрај тоа што го брани клубот и ги напаѓа и провоцира останатите конкуренти Не знам зошто не го гледаш тоа. Новинарот чепка точно, ама Мурињо знае да врати и сето тоа да го искористи. Сега ке читаме по весниците за неговиот говор и изјавите на МОџи, Малдини и тн за истото, а нема да читаме за катастрофалната игра на Интер и тоа токму пред клучна утакмица со Џенова и Манчестер. Знае Мурињо шо праи(колку и да ме нервира).

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.094
Поени од реакции
5.739
Тоа Мурињо што го прави е одлик на голем трењер. Тој не само што си го брани клубот, туку и го симнува притисокот од играчите и тоа на најдобар можен начин. Го правеше тоа во Челзи, го прави и сега.
Да?? Затоа може со Челзи освои ЛШ...:wink:

Ibracadabra

Волшебник
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.299
Поени од реакции
65
Абе едно време и Купер вака го величавте, ама на клоци го избркавте од Интер...
Со Мурињо работава е иста како дете бељаџивче, правеше џумбуз во маалото, се караше со сите, и на крајот си замина набркан..Се пресели во друго маало, ама таму ја продолжува истата практика од минатото маало, и сега кој е виновен??Тој, или маалата???
Значи заклучок од твојов пост Мурињо избркан од Англија.. нема што да прави.. никој не го сака.. не го сакаат ни во Италија..
Значи.. Мурињо загуби со заминувањето, а Челзи и Англија добија?
Исто предвидуваш дека и Интер ке го набрка и ке се спаси од него..
:tapp:
Сега ќе ти постирам една слика да видиш како размислуваат Англичаните... оваа е транспарент на утакмицата пред некој месец Манчестер - Челзи.. кога загуби Челзи со 3-0!

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.849
Поени од реакции
50.237
Значи затооаа...
Мурињо:
“Милан ќе остане без трофеј годинава’’
Малдини:
“Секој твој трофеј го имам пута пет’’ :):)
Малдини бил офтопик што јес-јес, ама и Мурињо изглеа бил претходно :)

G

Gray Foxx

Гостин
Да?? Затоа може со Челзи освои ЛШ...:wink:
Тоа е веќе друга работа. Фергусон 13 години од застанувањето на чело на Јунајтед ја освои првата титула ЛШ. Тешко е тоа натпреварување, знаеш и самиот. Ке налета некое гнасно тимче како Ливерпул пто во лигата се борат за 4 место и ке ти изиграат со некоја глупава среќа и ке те исбацат од натпреварување. Сепак треба и среќа за ЛШ, нешто што Мурињо доста го имаше кога освои со Порто. Но сепак.....

Чекич

Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Работата е он (кажав погоре дем ит) покрај тоа што го брани клубот и ги напаѓа и провоцира останатите конкуренти Не знам зошто не го гледаш тоа. Новинарот чепка точно, ама Мурињо знае да врати и сето тоа да го искористи. Сега ке читаме по весниците за неговиот говор и изјавите на МОџи, Малдини и тн за истото, а нема да читаме за катастрофалната игра на Интер и тоа токму пред клучна утакмица со Џенова и Манчестер. Знае Мурињо шо праи(колку и да ме нервира).
џабе објаснуваш ... епа ќе го осудуваат боли вистината , али ај ... очекувајте реприза пред мечот со јуве и во лш во четвртфинале (ако поминеме се разбира )

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.094
Поени од реакции
5.739
Значи заклучок од твојов пост Мурињо избркан од Англија.. нема што да прави.. никој не го сака.. не го сакаат ни во Италија..
Значи.. Мурињо загуби со заминувањето, а Челзи и Англија добија?
Исто предвидуваш дека и Интер ке го набрка и ке се спаси од него..
:tapp:
Сега ќе ти постирам една слика да видиш како размислуваат Англичаните... оваа е транспарент на утакмицата пред некој месец Манчестер - Челзи.. кога загуби Челзи со 3-0!
Не реков јас дали го сакаат или не...Факт е дека Мурињо беше избркан од Роман Абрамович од Челзи....Факт е дека беше скаран и со медиуми и со тренери на конкурентите..Тоа јас не го измислив...
Не предвидувам дали ќе го избркаат и од Интер, или не, за тоа иднината ќе покажи..

Ibracadabra

Волшебник
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.299
Поени од реакции
65
Не реков јас дали го сакаат или не...Факт е дека Мурињо беше избркан од Роман Абрамович од Челзи....Факт е дека беше скаран и со медиуми и со тренери на конкурентите..Тоа јас не го измислив...
Не предвидувам дали ќе го избркаат и од Интер, или не, за тоа иднината ќе покажи..
Епа слеп си или не читаш што сакам да ти кажам..
Факт е дека беше избркан!
Ама факт е дека Челзи можеби после него нема да освои Премиер лига во наредните 20 год!
Факт е дека Англија не е тоа истото веке!
Факт е!
Ама не гледаш..

Чекич

Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
истиот абрамович сега го бара назад , истите медиуми нецел месец пишуваа дека премиер лигата не е иста без хозе .

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.849
Поени од реакции
50.237
Си го барате Чомбе Жоземрзачот да ви дојде аиаи:)

иначе мене ми е нешто ко Боки13 со ова настатапиве жими све, исти курац се и двајцата, иритирачки али ефективни :)

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Da se razbereme (Citaj:da ja spustime topkata), Mou e odlicen trener i jas ne go porekuvam toa. Sepak covekot ima maana sto saka da e vo centarot na vnimanieto i kazuva raboti sto normalen covek ne bi gi kazal. Eve da se navratime nekolku godini nanazad. Koj bese timot koj sto bese plukan niz site mediumi? JUVE!!! Zosto? Zatoa sto bese prv, najdobar... Sega, neli e ista situacijata so Inter? Zosto site celni lugje na timot ne si go stavat toa vo glava i da se nosat so toa? Kako vikaat: Traj si praj si. Ne, na gospodata ne im e dovolno sto se prvi tuku moraat da si steknat neprijateli vo mediumite i protivnickite treneri.
Sto se odnesuva do debaklot na Inter vo kupot, jas licno ne obrnuvam vnimanie na nego zatoa sto e tretoklasno natprevaruvanje koe e dobro da se osvoi kako utesna nagrada, a ne zatoa sto Mourinho dal nekoja izjava so koja demek im stavil poklopec na site.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.094
Поени од реакции
5.739
Епа слеп си или не читаш што сакам да ти кажам..
Факт е дека беше избркан!
Ама факт е дека Челзи можеби после него нема да освои Премиер лига во наредните 20 год!
Факт е дека Англија не е тоа истото веке!
Факт е!
Ама не гледаш..
Јас моето мислење си го кажав, ти како сакаш сваќај ме..
Дали тактика, или не е тактика, Мурињо и во Англија беше скаран со тренерите на конкурентите,и со медиумите, еве и во Италија е на најдобар пат да го повтори тој негов успех..Ама, факт е дека Аврам Грант го направи она што Мурињо не го направи со Челзи..Стигна до финале на ЛШ и за влакно не стана Шампион...
Ајде ќе видиме годинава како ќе успее во ЛШ со Интер...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom