Вистината е владата падна ко балванУдарна вест на Телма е безмилосно сечење на шумите
Вистината е владата падна ко балванУдарна вест на Телма е безмилосно сечење на шумите
Моја процена е дека Максим е кукавичко јајце и на крај неговите гласови ќе идат за Илирида (т.е. за СДСМ/ДУИ), преку некоја коалиција.Максим Димитриевски изјави: „Почитуван мој претседателе, разликата е огромна. Доколку сакате да опстане централната и левата идеја во државата, откажете се од оваа битка и оставете не да победиме во име на граѓаните во вториот круг“
![]()
МАКСИМ ИМА ПОРАКА ДО ПЕНДАРОВСКИ: Разликата е огромна, откажете се од оваа битка
Лидерот на ЗНАМ, Максим Димитриевски, кој освои над 75 000 гласа во првиот круг од ретседателските избори посебна порака упати до Стево Пендаровски, кој има околу 170 000 гласа помалку од Гордана Сиљановска-Давкова.„Почитуван мој претседателе, разликата е огромна. Доколку сакате да опстане...www.vesti.mk
Според резултати на ДИК на трето место е Бујар Османи, тоа значи ако Стево Пендаровски се откаже во втор круг оди Бујар Османи а не Максим Димитриевски.
Изјавава му е грешна или јас нешто не разбирам.
Замисли си гласач за Максим и гласаш да влезе у парламент со неколку пратеници и да биде евентуално у влада коалицирајќи со ВМРО. А од друга страна да гласаш за Стево-стока...која е таа ментална гимнастика.Моја процена е дека Максим е кукавичко јајце и на крај неговите гласови ќе идат за Илирида (т.е. за СДСМ/ДУИ), преку некоја коалиција.
Максим е само извршител во таа партија и претседател само на хартија додека сите наредби стигаат од Бранко и неговиот збор е последен.Не заборавај кој го водеше главниот штаб на Данела и целата нејзина кампања.Моја процена е дека Максим е кукавичко јајце и на крај неговите гласови ќе идат за Илирида (т.е. за СДСМ/ДУИ), преку некоја коалиција.
а Бранко е од ВМРО?Максим е само извршител во таа партија и претседател само на хартија додека сите наредби стигаат од Бранко и неговиот збор е последен.Не заборавај кој го водеше главниот штаб на Данела и целата нејзина кампања.
Ебеш тоа комуњара ребрендирана.Леле, ништо не му верувам на овој Максим. Стварно не знам како има луѓе кои гласале за него знаејќи дека во даден момент од неговата политичка кариера прифати да биде “издаица свога рода”.
Се мислам дека на крај овој може да има клучна улога во манипулирање на народот.
Точно, еден куп хиени ќе ги напикаат на државно, остај што ништо не знаат да работат ама за кодошење први ќе бидатSite vie ovde sto ste napaleni za izbori, i gubete vreme ovde, a nemate nekoj pogolem interes od partiite da ve stavaat na fotelja , da znaete deka na slednite izbori ist broj na vmrovci paraziti cekaat rabota isto kolku sto ovie gomna napikaa ovie nekolku godini.....Drugar mi e gore vo Vmro... veli neka se podgotvat graganite za smetka na voda plus 200 - 500 denari samo za komunalnoto da gi zbere toj del.... porano eden imase 9 ulici da meta sega se 3 po 3 ulici a plati x3 izboruvam za cisto makedonski gradovi, na zapad kojznae kako ke bidi...
Според информацииве до сега, новата влада ќе ја склопат ВМРО, ЗНАМ и Вреди
Ако Вреди има дил со ДПМНЕ уште од сега да прават влада, тогаш албанциве што се за Таравари ќе ја гласаат Гога...За претседателските Силјаноска би требала да победи, но не за многу гласови со оглед дека ќе го гласаат Стево албанците
Гениј. Пендаровски треба да го земе за советник, вака ака по градовите и селата без врска.