Ti grant ne si od Sk I edino poznavanje za Sk ti se tie 5-6 km vo koi obichno nekoj od vnatreshnosta gravitira i generalizirate se drugo spored toa,toa e razlika u oset i prostor od mal do golem grad,druga tema.
Не знам што врска има ова со тоа што го дискутиравме, ама нема врска. Иначе, да. Не сум од Скопје, а живеам и работам во Скопје повеќе од 10 години.
Пак ќе повторам, не викам дека во Скопје нема патриоти (над 800 илјади живеат тука, нормално има секакви), има нормално. Муабетот е дека во 2001ва процентуално многу повеќе бранители и доброволци имаше од внатрешноста, а исто така најмногу туристи во Грција имаше од Скопје.
Еве го менталитетот на комуњарите.
Прегледај го приврзокот 414341
Ауу, не е болест се што боли...
Во рамковен, само не ти кажуваат.
Нема шанси после вакви резултати ДУИ да не е во влада.
Пиши кога ДУИ не бил на власт?
Еве јас ќе ти ја освежам меморијата.
Во првата влада на Груевски (2006-2008), ДУИ беше во опозиција, иако победи во т.н. албански блок.
Ситуацијата сега е многу слична како во 2006та. Тогаш ДУИ беше во коалиција со ПДП и партија на Бошњаците и имаше дури 6 пратеници повеќе од тогашната албанска опозиција (во тоа време ДПА) и тепаше со повеќе од 40 илјади гласа разлика.
Во македонскиот блок за прв пат учествуваа ВМРО Народна (денес Левица) и НСДП на Тито Петковски (денес ЗНАМ на Максим)кој некое време пред изборите се испокара со раководството на СДСМ предводено од Бучко (денешен Таче), кој тогаш се погуби во владата со ДУИ откако две години пред изборите стана претседател на партијата и премиер по заминувањето на папата Бранко (во овој случај Заев).
Исходот од изборите: Груевски тогаш стана премиер за прв пат, откако формира влада со НСДП и ДПА.
Секоја сличност од 2006та и денес е случајна, или пак не?!