Честити Царе
БЕТИ
- Член од
- 22 февруари 2024
- Мислења
- 885
- Поени од реакции
- 2.846
Zboram konkretno za logikata so ja kaza, koja sekako bese neizbezna za vtor krug.Разликата е во парламентарните избори и билдање моментум. Можеше да понуди фајтерска опција па и нека изгуби у прв круг ама битно ќе покажеше муда и осет да
одбере кадар за парламент. Со Ванковска како негов избор, немам ни 1% доверба у изборот за пратеници. Ова му е дебакл што мислам дека ќе му се одрази на парламентарните.
Да одеа со Јакимовски или Камиказа и другите помали партии да се собереа,ќе брцнаа во мкд блок .Мене искрено Левица многу ме разочара со изборот на Ванковска како кандидат. Уште неможам да ги заборавам нејзините коментари, омаложувања на студенти и се останато во тоа време и колку само беше ‘омразена’ од студенти и млади поради глупи коментари и вреѓање..
Стварно не знам со кој ум ја стави кандидат.
Гледам не си го прател говорот на Мицковски, кој кажа дека му се јавил на Таравари...и рече дека не смее да се дозволи во вториот круг Дуи да направи добар резултатЌе биде интересно на парламентарните ако ДУИ има повеќе пратеници од Влен а ДПМНЕ + Влен имаат 61+ пратеник, дали ДПМНЕ ќе бидат курнази и ќе прават влада со Влен или ќе идат на баци рака кај Ахмети.
Левица има подобар ПР на форумов. Секоја објава, секој став од партијата, се споделува овде.Полека малце оти на Кајгана победи Ванковска.
Секогаш било така,па и етнички сме поделени . Исток Македонци,Запад Албанците и остало со Скопје како селоИсточна Македонија
Мало сутра дека нема да биде ДУИ во власт.Ќе биде интересно на парламентарните ако ДУИ има повеќе пратеници од Влен а ДПМНЕ + Влен имаат 61+ пратеник, дали ДПМНЕ ќе бидат курнази и ќе прават влада со Влен или ќе идат на баци рака кај Ахмети.
Vistinskoto prasanje e zaso nekoj bi mu bil podopadliv Maksim ako ne e komunjar. Ne samo prema levica, tuku ete i prema vmro. Bratot glasase za promena na imeto, a sea vozi na karta na patriotizam. Hamas e mal problem za ova.Не се сите екс-комуњари, има таму доста обичен народ и потенцијални гласачи на Левица. Далеку од тоа дека сите гласачи на Максим, би гласале за СДСМ во одредена прилика. Разликата е што, за добар дел од тие гласачи, Максим е подопадлив, поуверилив или идеолошки покомпатибилен. Не секој сака да слуша Че Гевара филмови, палестини, гилотина за кулаците и слични левичарски политики.
Makedonec sum.Шо сакаш мисли брат, попрво раката ќе си ја исечам одколку да гласам за сдсм или вмро, па ако сака се нека се распадне. Имаа време тие луѓе да не направат нормална држава и народ ама не успеаа. Него кажи ми, ти вмровец си? Да знам да те стаам на игнор, воопшто да не ти ги читам гомната.
Ако глеаш така Скопје е попатриотски од исток и запад заедно.Се растури и уште еден мит, со победата на Стево во Крушево и Маврово и Ростуше, може да се заклучи дека Источна Македонија е попатриотски настроена.