Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?


  • Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.191
Поени од реакции
20.824
Како бе иста идеологија. Оној црнокошуљашот со пола парламент закажа ферка у школски после часови, оваа у прва прилика му се укења у гаќи на Грујо.


Види го бе Љумка горе како стои :icon_lol: Па дали можеше појак кандидат Апасиев да најде од умренава.
Што очекуваш од професорка, интелектуалец, со нож да му се заканува на Грујо? Нормално дека ќе држат ниво, не се уличари прособрани од улица.

Остај го ти Апасиев и неговите излети, знае тој на што се пали народ и како се добива симпатизери и гласачи.
 
Член од
12 март 2024
Мислења
57
Поени од реакции
93
Јас читам, читам и доаѓам до заклучок дека пребрзо се носи одлука. Гордана не спие, туку жената од почеток не може да гледа малограѓанштина, односно онакви аплаузи, онакви викања и дерења. Таа е жена цивилизирана, културна, со став. И не може, ама баш ич да ја споредуваме со останатите. Треба сложно во вториот круг да се поддржи. Затоа што само нови лица ни требаат. А да знаете дека сите кои изгледаат како наведнато цвеќе имаат многу капацитет. Сум видел доста такви кои сѐ успеале. А ако се земе предвид и нејзиното знаење, нејзината ученост, тогаш сите ги шие. Македонецот, Албанецот, Турчинот, Ромот, Србинот, Влавот, Хрватот, Бугарот, Еѓуптинот, а и сите треба да разбереме оти само со учени се оди напред. И дека не треба претседателот да биде партија, туку човек. Ама ние сѐ уште не сме дораснати за да разбереме. Политиката е наука која се менува секојдневно и треба да биде модерна. Ние сѐ уште се делиме на секаква основа. Но сепак мислам оти ќе разбере нашиот народ оти треба да се гласа за умствени способности и вештини, како и искуство. Но покрај сѐ верувам дека многу ќе се отрезнат за вториот круг и ќе ја изгласаат Силјановска Давкова која навистина е на ниво. И верувам оти ќе биде претседател слично како Киро Глигоров и Борис Трајковски. Мислам дека ќе разберат сите дотогаш дека треба да излезат и да ја поддржат професорката.
Да не се лажеме дека Гордана е "ново лице". Беше министерка и тоа во владата на Бранко од 1992.
 
Член од
17 август 2014
Мислења
75
Поени од реакции
46
Да срцка, ама луѓето тука не гласаат за човек туку за партија. Вмро и магаре да ставеше сега, ќе водеше.
Јас ако гласам во втор круг, ќе гласам за неа, а не за вмро.
Секако дека ќе биде така. Таа вреди за овие во ВМРО-ДПМНЕ буквално за сите. Ама којзнае, парламентарни мислам дека Левица ќе биде со повеќе гласачи. И верувам дека ќе биде така. Треба политиката да се познава подобро. И лошо е што не ја учиме. Секој треба да научи оти ако не остане ζώον πολιτικόν (зо'он политико'н), тогаш политиката ќе го изигра. Мора да научиме. Но дали по потешкиот пат или по полесниот од нас сите зависи.
 
Член од
19 мај 2014
Мислења
191
Поени од реакции
249
Стево очекува камиони за селење , ништо друго.
Или можда ќе учи за програмер и ќе си работи фриленс од подрум, да не се сели тешко се почнува од нула во странство на тие години
 
Член од
17 август 2011
Мислења
9.885
Поени од реакции
17.716
Ve gleam zacudeni za vankovska. Ne e do vankovska, istoto kje bide i na parlamentarni. Levica crpese glasovi od razocarani vmrovci, sea vmro se konsolidirase i shouto zavrsi. Ovie 30k se malkute lugje so pratat politika a ne se clenovi na dvete partii.
Ne praite glupi sporedbi so Makso, jadroto na makso e prakticno sdsm i tuka levica ne mozhe da zeme glas.
 
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.731
Поени од реакции
5.002
Да им текне на албостите да бојкотираат втор круг може и претседател да нема Северна.
 

Честити Царе

₳̶̺͚̞̅̎₱̸̞̯̽͑͑̏Ø̴͍̻͒͒̚͝₵̸͕̩̔͐̀̑₳̴̯̬͑͗̓Ⱡ̵̣̿̓̈Ɏ̵̛͊͂͋
Член од
22 февруари 2024
Мислења
764
Поени од реакции
2.434
Едно нешто се во право Инфомакс,сега паламудат во живо се на Јутуб.

Мицко со Гордана ќе се спукаат за година,две . Со теле како Мицко нема опседнуење без дадеш нешо . Стана вазал на Мицко,дали како Данела ќе вози или не количето на Вмро .
 
Член од
9 октомври 2022
Мислења
1.608
Поени од реакции
3.902
Што очекуваш од професорка, интелектуалец, со нож да му се заканува на Грујо? Нормално дека ќе држат ниво, не се уличари прособрани од улица.

Остај го ти Апасиев и неговите излети, знае тој на што се пали народ и како се добива симпатизери и гласачи.
Па и Апасиев е интелектуалец и професор па види го како се понаша. Него му требаше женска варијанта на него (ако више мораше да биде жена), а не ова полумртво бабе со недефинирани ставови. Утре да и понуди некоја проамеричка партија позиција ќе застане ко кип на слободота со факелот у рука сред плоштад. Реално си се укопа Апасиев со кадаров, тешка работа на парламентарни за него. Човек што ќе гласа за Гога, тешко да даде глас на другото ливче за Левица.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom