Ако идната власт барем ја чепне „ЕВН Македонија„ а не пак да ја национализира, што мислиш, кој прв и како ќе реагира на таа намера?...
Ако идната власт барем ја чепне „ЕВН Македонија„ а не пак да ја национализира, што мислиш, кој прв и како ќе реагира на таа намера?...
Не го пукај гласникот. Јас мислам дека ЕВН никогаш не требаше да се продаде но сега национализација е невозможна. Подобро би било да се направи нова паралелна државна структура која ќе ги земе ингеренциите на ЕВН и ќе ја истисне на тој начин. Но не сум експерт, некој попаметен нека предложи подобро решение доколку има.Ако идната власт барем ја чепне „ЕВН Македонија„ а не пак да ја национализира, што мислиш, кој прв и како ќе реагира на таа намера?...
тие државни фирми служат само за партиски ботови вработување, види го Мепсо, дуизирано од глава до пети. Пошта, јсп и други да не ги набројувам. Доколку државата е сопственик, ќе рани само загубари и ќе плаќа ботови да идат на работа и ништо да не прават.Не го пукај гласникот. Јас мислам дека ЕВН никогаш не требаше да се продаде но сега национализација е невозможна. Подобро би било да се направи нова паралелна државна структура која ќе ги земе ингеренциите на ЕВН и ќе ја истисне на тој начин. Но не сум експерт, некој попаметен нека предложи подобро решение доколку има.
Па секако дека нисконапонската мрежа не смееше да биде продадена, ама Рада шеќерната направи „бонбона бизнис„ и ја продаде на Австријците, сметајќи дека само со приватизација, ќе се зголеми наплатата на потрошената струја, особено во средини каде „брачата„ се или мноизнство или „монопол„.Не го пукај гласникот. Јас мислам дека ЕВН никогаш не требаше да се продаде но сега национализација е невозможна. Подобро би било да се направи нова паралелна државна структура која ќе ги земе ингеренциите на ЕВН и ќе ја истисне на тој начин. Но не сум експерт, некој попаметен нека предложи подобро решение доколку има.
I koga beshe drxavna distribucija istite NE plashtaa strukaНе го пукај гласникот. Јас мислам дека ЕВН никогаш не требаше да се продаде но сега национализација е невозможна. Подобро би било да се направи нова паралелна државна структура која ќе ги земе ингеренциите на ЕВН и ќе ја истисне на тој начин. Но не сум експерт, некој попаметен нека предложи подобро решение доколку има.
Исти кур ти е и во ЕВН, Т мобиле, индустриска зона Бунарџик ( фабриките) и сл. фирми еден тон партиски битови, и тоа на позиции јаки, донесени се овде преку некоја владеачка гарнитура, го цедат Македонскиот народ а за возврат добиваат одврзани раце за да вработат кој сакаат и за колку пари сакаат, има исто и дел од овие вработени што не се партиски ама се преку врски пикнати.тие државни фирми служат само за партиски ботови вработување, види го Мепсо, дуизирано од глава до пети. Пошта, јсп и други да не ги набројувам. Доколку државата е сопственик, ќе рани само загубари и ќе плаќа ботови да идат на работа и ништо да не прават.
барем се профитабилни тие фирми, ова комуњаризмот е лежи лебу да те јадам. Фирми како железница, пошта, јсп, шуми, итн, све е тоа чир што ја цица државата. И да накалемиш уште такви е све само добро за државата.Исти кур ти е и во ЕВН, Т мобиле, индустриска зона Бунарџик ( фабриките) и сл. фирми еден тон партиски битови, и тоа на позиции јаки, донесени се овде преку некоја владеачка гарнитура, го цедат Македонскиот народ а за возврат добиваат одврзани раце за да вработат кој сакаат и за колку пари сакаат, има исто и дел од овие вработени што не се партиски ама се преку врски пикнати.
Штета, а денес ДУИ треба на плоштадот митинг да организира.Временцево лепота за партиски пацов да мора да искочи на митинг.
Кога Грујо почна со критика на „ЕВН„, прв реагираше австрискиот дипломат па Грујо ја смени „песната„.
Македонската клетва на немање свое јас .а можеби и полошо, ако идната власт ја чепне „ЕВН„
Децата на комунизмот . Светлата иднина .комуњаризмот
Од стримот на сдс митингот:
Лидерите во топ расположение
Прегледај го приврзокот 413811
Странец кој убедува дека сдс е вистинскиот избор
Прегледај го приврзокот 413813
Верната толпа од јавна администрација
Прегледај го приврзокот 413816
И секако симболот на вистинската агенда и дејствување на сдс
Прегледај го приврзокот 413818
ова беше митинг и прав лидер .Од стримот на сдс митингот:
Лидерите во топ расположение
Прегледај го приврзокот 413811
Странец кој убедува дека сдс е вистинскиот избор
Прегледај го приврзокот 413813
Верната толпа од јавна администрација
Прегледај го приврзокот 413816
И секако симболот на вистинската агенда и дејствување на сдс
Прегледај го приврзокот 413818
вашите праат митинг денесВременцево лепота за партиски пацов да мора да искочи на митинг.