Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.941
Поени од реакции
5.080
Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.205
Поени од реакции
22.833
Ако идната власт барем ја чепне „ЕВН Македонија„ а не пак да ја национализира, што мислиш, кој прв и како ќе реагира на таа намера?...
Не го пукај гласникот. Јас мислам дека ЕВН никогаш не требаше да се продаде но сега национализација е невозможна. Подобро би било да се направи нова паралелна државна структура која ќе ги земе ингеренциите на ЕВН и ќе ја истисне на тој начин. Но не сум експерт, некој попаметен нека предложи подобро решение доколку има.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.716
Поени од реакции
42.308
Не го пукај гласникот. Јас мислам дека ЕВН никогаш не требаше да се продаде но сега национализација е невозможна. Подобро би било да се направи нова паралелна државна структура која ќе ги земе ингеренциите на ЕВН и ќе ја истисне на тој начин. Но не сум експерт, некој попаметен нека предложи подобро решение доколку има.
тие државни фирми служат само за партиски ботови вработување, види го Мепсо, дуизирано од глава до пети. Пошта, јсп и други да не ги набројувам. Доколку државата е сопственик, ќе рани само загубари и ќе плаќа ботови да идат на работа и ништо да не прават.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.941
Поени од реакции
5.080
Па секако дека нисконапонската мрежа не смееше да биде продадена, ама Рада шеќерната направи „бонбона бизнис„ и ја продаде на Австријците, сметајќи дека само со приватизација, ќе се зголеми наплатата на потрошената струја, особено во средини каде „брачата„ се или мноизнство или „монопол„.

Кога Грујо почна со критика на „ЕВН„, прв реагираше австрискиот дипломат па Грујо ја смени „песната„.

Така ќе биде, а можеби и полошо, ако идната власт ја чепне „ЕВН„. Нова паралелна државна мрежа нема да биде изведена, затоа што „нашата земјата„ е надгледувана и конторлирана „од надвор„ и не смее да стори ништо што е спротивно на „препораките„ од ЕУ.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.194
Поени од реакции
16.333
I koga beshe drxavna distribucija istite NE plashtaa struka
.. Drugo e sega polosho, pljus firmi trgovci so struja zemaat od Elem struja na Veresija, pa ne ja plakaat, si praat stechaj...

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.060
Поени од реакции
11.238
Добар проект наместо да се пичкаат пари на вработени, проневери со јаглен и мазут, градење нови блокови - да се донесе закон секој кров да има сончев панел платен од буџетот без трошок за сопственикот. Енормно ќе се намалат трошоците за дистрибуција, вработени итн. Ни ЕУ нема што да се буни кога е проект за обновлива енергија која се промовира на големо

Член од
14 декември 2021
Мислења
805
Поени од реакции
3.129
тие државни фирми служат само за партиски ботови вработување, види го Мепсо, дуизирано од глава до пети. Пошта, јсп и други да не ги набројувам. Доколку државата е сопственик, ќе рани само загубари и ќе плаќа ботови да идат на работа и ништо да не прават.
Исти кур ти е и во ЕВН, Т мобиле, индустриска зона Бунарџик ( фабриките) и сл. фирми еден тон партиски битови, и тоа на позиции јаки, донесени се овде преку некоја владеачка гарнитура, го цедат Македонскиот народ а за возврат добиваат одврзани раце за да вработат кој сакаат и за колку пари сакаат, има исто и дел од овие вработени што не се партиски ама се преку врски пикнати.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.716
Поени од реакции
42.308
Исти кур ти е и во ЕВН, Т мобиле, индустриска зона Бунарџик ( фабриките) и сл. фирми еден тон партиски битови, и тоа на позиции јаки, донесени се овде преку некоја владеачка гарнитура, го цедат Македонскиот народ а за возврат добиваат одврзани раце за да вработат кој сакаат и за колку пари сакаат, има исто и дел од овие вработени што не се партиски ама се преку врски пикнати.
барем се профитабилни тие фирми, ова комуњаризмот е лежи лебу да те јадам. Фирми како железница, пошта, јсп, шуми, итн, све е тоа чир што ја цица државата. И да накалемиш уште такви е све само добро за државата.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
885
Поени од реакции
2.846
Кога Грујо почна со критика на „ЕВН„, прв реагираше австрискиот дипломат па Грујо ја смени „песната„.
а можеби и полошо, ако идната власт ја чепне „ЕВН„
Македонската клетва на немање свое јас .
комуњаризмот
Децата на комунизмот . Светлата иднина .
Што создадоа комунистите , нивните деца комуњари го изедоа . Алчноста е моќен нагон .

Член од
9 август 2014
Мислења
499
Поени од реакции
1.629
Од стримот на сдс митингот:
Лидерите во топ расположение
Screenshot_20240421-135019_YouTube.jpg
Странец кој убедува дека сдс е вистинскиот избор
Screenshot_20240421-135132_YouTube.jpg
Верната толпа од јавна администрација