Па сега јас те прашав воено да објасниш како ја замислуваш операцијава, ти ми враќаш со факти да сум ти објаснувал.
Путин е дел од педофилите на чело на сектата со Кси Џи Пим,Меркел,Макрон,Бајден и Трамп.
Цел им е замена на досегашниот глобален систем.
Ај сега одговори воено што требало да направи Русија за да не ти биле сомнителни тебе?
Значи си постои некаков редослед и јас се држев до тој редослед, а тоа што ти не знаеш да објасниш, поткрепи тоа за тебе кажува.
Значи нафрли одредена информација како факт дека Путин не соработува во воспоставување на новиот светски поредок :
Одобрено е одземањето на резервите кои го поседуваше Русија во САД и давање на Украина. Се работи за повеќе од 6 милиарди кои ги поседува Русија.
@Bafra мислам дека ова ти ги тепа сите тези дека Путин е дел од светскиот ешалон преваранти.
Јас те прашав како ова според тебе е некаков доказ и дополнително дадов мое мислење.
После ми кажуваш дека си ми укажал, ама само со празни реченици, нема тежина твоето укажување.
За сега да се префрлиш на воениот дел, иако неколку пати сум спомнал.
Значи ти не се потруди ниту еднаш да објасниш и пак ја нефер.
Еве да се повторам специјално за љубител како тебе на комунистички систем, едноумие:
Русија многу полесно може да влијае кој ќе е на чело во Украина, него ли било која друга сила, бидејќи според некои членови, 15 милиони од населението се Руси. Покрај тие 15милиони, сигурно од остатокот има уште некој милион што се поблиски со Рускиот менталитет.
Значи покрај солидна бројка на население што е за Русија, тука ти е и економијата и воениот сектор во кој поголемо влијание имаат Русите него ли јенките илјадници км подалеку.
Русија воено технолошки е далеку понапредна од Украина т.е. меѓу топ3 во светот и сигурно 24/7 знаат што се случува во Украина, што планирал Зелениот со неговата тајфа, па доколку сакале, лесно можеле све ова да спречат, наместо сега демек лечат.
Иако нели ете за Русите ова било
црвена линија, се работело за живот или смрт, тие не се мешале да спречат све ова, ама затоа сега нека гине народ од двете страни, нека се рушат градови, додека си профитираат олигарсите од западот и истокот.
Нема да го ликвидираме Зелениот, ама затоа без проблем си ликвидираа одредени олигарси 1000ци км подалеку, без проблем во Сирија пепел правеа. Нема да активираме војска како што САД направија во Ирак, бидејќи иако се работи за
црвени линии, за живот и смрт, они се хуманите, иако се воено во топ 3.
Во претходен пост ти објаснив што значи ова одложување врска воспоставување на новиот поредок, во кој ќе преовладува едноумие.
Смешно ми е што членови кои се декларираат како религиозни, поддржуваат системи каде владее едноумие како Русија и Кина, иако основна карактеристика на универзумот или Бог, е што ни дал слободна волја. Слободна волја и едноумие се спротивни работи, ама штом не сме ја научиле лекцијата, ќе си повториме последиците.