мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 18.869
- Поени од реакции
- 23.265
Jas pak vidis poinaku gledam na rabotite. Rusija vo poslednite ajde 40 godini nikogas ne izgubila povekje vlijanie vo svetot. NATO bukvalno i dojdoja na nejzinite granici, opkruzena e so satelitski drzavi koi se poprilicno neprijatelski nastroeni prema nejze. Nejzinite sojuznici i kupuvaci na oruzje napadnati, okupirani i razmontirani vnatresno, a tie koi seuste se drzat se pod sankcii i postojani pritisoci. Probaja i delumno i uspeaja vo namerata i fizicki da ja odsecat od glavnite tokovi za izvoz na energensi. Edistvenata svetla tocka koja ti ja kazuvas e gasot , eftiniot so koj ja drzese evropa konkurentna na svetskiot pazar. Toa ne e vlijanie, toa e eksploatacija .Гаспром беше стратешки партнер на пола Европа во круцијален сектор како енергетика, ја напојуваше германската економија покрај економиите на еден куп држави. Имаше еден куп руски инвестиции во недвижности во Лондон, Виена и други европски градови, купување на удели во западњачки фирми или градење на стратешка соработка со руски фирми, влегоа во неколку други сектори. Политички партии низ Европа отворено соработуваа со Русија.
Путин откога е дојден на власт има стратегија да и пенетрира економски на Европа со цел да ја добие политички и да се врзат заедно. Све тоа отиде јабана. Финито. Дваесет-триесет години вложувања и планирања, испарија. Сеа се радиоактивни и ретко кој сака да ги допре.
Да беше брза војната, како што и планираа, ќе ја добиеја на терен и после растеретена од воениот притисок, политички ќе ги менаџираа последиците со другите држави. Ама се заглавија во длабока септичка јама.
Автоматски споено мислење:
Zavisi kako gledas na rabotite. Likot si gleda od prozapadna strana i zatoa mu odgovarase rabotite da si ostanea takvi kakvi sto bea. Vie nas eftin gas, nie vas tapsanje po ramo.Баш ме интересира каква е таа брза војна според ајкјуто на куртонот
Zatoa i prvo sto napravija se ekonomskite sankcii, nesto vo smisla ne se kurcite, ke vi go seknime izvorceto, ko gluvci ke ispocrkate. Po nivnata logika tie usluga im pravea na Rusite sto im go kupuvaa gasot.
Kolku samo se zaebaja ni na Hans ne mu e jasno uste.
Ke placat po vreminjata od pred 3 godini.
Последно уредено: