Drygar nivoto na razgovor sto go imas pokazyva se za tebe.... A za gradovite so gi kaza toa pa grmi deka aber nemas deka vo new york i milioner i bankroptiran se vozi vo metro, gore e samo taxi, uber i javen prevoz.
Ziveev vo skopje 8 godini, rodum sum od Berovo, fakultet zavrsiv vo prilep, kukata doma vo mk mi e mala zgradicka zal mi e so ke te razocaram.
New york ziveev ne sum vozel nemav potreba , vozev los Angeles 2 godini , London odam sekoja vtora nedela so kola ili voz zavisi ako strajkuvat
, kancelarijata mi e na 500 metri vozdusna linija od Buckingham palace, znaes sto e toa neli ? Od doma do kancelarija so kola mi e 2 saati i 25 minuti, ako zivees vo skopje isto vreme vozis od ilindenska do lisice neli ?
Pred dva meseci ja prodadov starta kuka , sega kupiv nova 425k£ , levo od mene e anglicanec , desno e arap.
Ne se falam , sakam da ti kazam imam, ziveam i vodev ubav zivot samo finansiran, roditelite samo do 3 ta godina mi plakaa fakultet, so svoj trud .
Nesto so site treba da razbereme a e klucno , EMANCIPACIJA , vo okolinata kade si ne go baraj toa od kade so si izlegol.
Za setanje i da ti gi kazam mestata kade sum bil nema da gi znaes .
Eve edno prasanje do tebe , vo mk si bil kaj babite ? Si bil kokino , si bil ginovce ? Si bil heraklea ? Si go videl makednskiot " kineski sid " pokraj vardar ? Si gi videl partizanskite spomenici na Belasica i Osogovo , si go videl Ruen ? Si go videl nasiot mont everest
Makedonija ne si ja videl be drygar, daj boze da ti rasne platata i da ja prosetas celata da vidids kolku e ubava , pa pisle kazi mi za setanje nadvor od Mk
Restoranti ne sum ljubitel retko odam, preferiram doma da gotvam, za toa mozes da mi preporacas kw te poslusam.
Bidi mi ziv ,zdrav ,vesel i malku pomalku ogorcen prijatele, zivoto e kratok....