ТИФОМАНИЈА!

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.852
Поени од реакции
25.316
Na koj da bidi be Klubot more na Opstina ZRnovci? Pa normalno na Opstina Bitola, toj e klub na bitolchani, sho kur ve zaboli nie sho si go finansirame klubot, da ne treba i za toa dozvola da vi pobarame?
da.

i sleden pat koga si u sk za bilo sto treba da sfatis deka mesto pari da frlate da ne sramite u evropa ste mozele da napravite nesto i toj servis da si go imas doma.

sto kur ima sestra ti da mi doaga u skopje na shoping, izgradete si vas tamu pa da ne ni smrdite u grad...
Автоматски споено мислење:

Брату, не ме сфати шо мислев со кажано за Орце. Ете и ти да речиме одиш 25 години на трибина со Комити. Дали би спонзорирал слика на социјални мрежи кај шо навиваш? Не велам дека раководството ваше згрешило, туку само ја посочувам неговата злоупотреба на вашата група.

a treba nie da se sramime od nego? pa nas si e. sosema e ok, daj boze utre i premier da e...

vi go ebam toa mentalitetot seljacki, da mu umre kozata na komshijata...

• Хаха
Reactions: JOE
Член од
29 август 2022
Мислења
139
Поени од реакции
480
da.

i sleden pat koga si u sk za bilo sto treba da sfatis deka mesto pari da frlate da ne sramite u evropa ste mozele da napravite nesto i toj servis da si go imas doma.

sto kur ima sestra ti da mi doaga u skopje na shoping, izgradete si vas tamu pa da ne ni smrdite u grad...

a treba nie da se sramime od nego? pa nas si e. sosema e ok, daj boze utre i premier da e...

vi go ebam toa mentalitetot seljacki, da mu umre kozata na komshijata...
дај бе смотај си пафни си малце опушти се

Член од
24 октомври 2023
Мислења
64
Поени од реакции
189
Со кого се расправате јас не знам. После 20 години допреа до титула во ракомет и клубот им ги живее најдобрите години (ако не ја земеме во предвид античка историја) а не ги сака ни управа, па ни самите себе. Пелистер ќе постои, ќе се врати на степен да биде лесни бодови за Вардар и во фудбал и во ракомет, а Чкембарчињата не ми се верува дека ќе држат уште долго. Нивните браќа веќе едвај постојат. албанските групи се моментално и поинтересни и подостојни да се сметаат за ривал, па Илирет од Куманово вади подобри бројки од шурите сезонава. Доста дискусии со циркузантиве.

Член од
22 февруари 2009
Мислења
1.065
Поени од реакции
2.975
Досега ова не е видено , само вие сте биле оставени без пари , браво секоја чест :busi:

Цели клубој во државата останаа без ебан денар , голем дел од нив пропаднаа , ама мала криза кај вас и велам браво , народот препозна дека ве остајле без пари :гик:
Па да, во право си. Кај нас до сега не е видено. Народот препозна дека го спасивме клубот од пропаѓање. Дека клубот го водиме волонтерски, и од чиста љубов, без никаква корист.
За разлика од другите ние не се предадовме и не дозволивме клубот да пропадне. Тука е разликата меѓу нас и сите останати.

Член од
7 ноември 2022
Мислења
126
Поени од реакции
369
Доста се расправате алоо, неможеме ние уште 30 графити да нацртаме пробувајки темата да ја смениме од расправииии. алооооооооооооооооо сус! хехенце

Attachments

Член од
1 февруари 2023
Мислења
21
Поени од реакции
42
Се размислував дали да ти вратам оти темава ќе отиде во неповрат, но со глава во ѕид понекогаш одите и сакате да се правите секогаш жртвени јагниња.
Глупо е малку да се објаснуваме во ваква тема од каде се финансираат општините, но веќе ја почна темата.
Најголемите финансии општините ги добиваат од државата со блок-трансакциите. И сега ќе правиш разлика помеѓу државни и општински пари.

Еве ти во прилог и истражување како се трошат општинските пари:
https://www.dw.com/mk/cgk-milioni-za-sportskite-klubovi-od-opstinite-troski-za-graganskite-organizacii/a-67776705

""Најголем дел од парите од општинските буџети завршуваат кај професионални клубови кои се натпреваруваат во лигите од највисок ранг во соодветните спортови, додека само мал дел завршува за рекреативниот и училишниот спорт. На врвот, според висината на добиената поддршка, се кошаркарскиот, фудбалскиот и ракометниот клуб Пелистер Битола, кои добиле 1 милион евра во 2022 година.
Општина Битола ги има направено трите највисоки исплати кон спортски клубови помеѓу осумте општини кои се предмет на истражувањето.""

Имате постојана помош од општината, РЕК, Еурофарм, Синпекс и други помали битолски фирми ви ги помагаат трите клуба, искрено јас немам против нека ве помагаат логично е да помогнат.
Само не кукајте кога тоа се прави и на други клубови.
Зашто не се буните дека општина Кавадарци ги помага ФК и РК Тиквеш?
Само Вардар и Скопје е проблемот.
Се враќаме на муабетот на Сајбер од завчера дека ситуацијата е таква дека треба помош од македонските општини и од макединските големи фирми во период кога ќе укинат ваучерите, кога нашите клубови се газени во секој поглед од шпонскиве екипи.
Уживајте во помошта додека ја имате, инсистирајте и за поголема, да не му текне на Еурофарм да си оди, општината да намали пари и пак фабрички да се ресетирате.
Чисто да се надоврзам “Блок Трансакции” како термин се користи на берза. Општините поконкретно се финансираат од данок на имот/такси/надоместоци ( кој што во глобала се многу малце ) па затоа државата од целиот собран буџет испраќа т.н наменски дотации до локалните власти со однапред утврдена цел.
Ништо лично, спортски поздрав !

Член од
12 јули 2018
Мислења
1.816
Поени од реакции
5.921
Колку само омраза има кај двојазичните, ќе пукнат од шо мразат се македонско, исто ко косоварите нивните команданти шо го командуваат нивното шкупи и нивната северна држава.

Член од
12 март 2022
Мислења
147
Поени од реакции
1.156
Кога ви викаше чичко Горан дека курбан ќе иде некој, не го сфаќавте сериозно…

Член од
6 февруари 2011
Мислења
874
Поени од реакции
3.782
oh be seljak eden edna titula nemate osvoeno bez nekoj da vi ja pokloni... utre ide klubot sto ja srami mkd koga i da izleze od zoloska. ke vidime dali prv pat ovoj milenium zasluzno ke ste sampioni ili pak ke bide toa radi nekoj tret.

nebitni ste. premostete preku toa
Дебел не замарај, трибина немаш видено 20 години не гледај си кенгурите не си интересен со досетките од времето на хикирику.
Сите клубови и РК и ФК и КК им ги спонзорира општината, повеќе од пола буџети им влагаат од државни пари, тие најдоа да кажуваат за државен проект и "нашите" ќе доаѓале на власт сега. АБЕ БУКВАЛНО КАКО ГРУПА ПОДДРЖАВТЕ КАНДИДАТ НА СДС ЗА ГРАДОНАЧАЛНИК, дали сте нормални што зборите, имате ли малку мозок у тоа црпките за стрижење што ги носите само.

Абе ние не сме нормални што се објаснуваме со овие, како на ѕид да збориш, 0% шанса да се разбереш.
Шо се резилиш бе со вакви коментари?? Демек незнајш ти шо е разликата од општински и државен буџет ? Не биди корисен кловн со вакви испади…

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.468
Поени од реакции
8.606
Кога ви викаше чичко Горан дека курбан ќе иде некој, не го сфаќавте сериозно…

ФИЗИЧКИ НАПАДНАТИ БИТОЛЧАНИ ВО
,,ЈАНЕ САНДАСКИ" !

ЗАГРОЗЕНА БЕЗБЕДНОСТА НА ДЕСЕТИЦИ ДРУГИ !

На денешниот натпревар меѓу В. 1961 и Е. ПЕЛИСТЕР, на трибините иако без гостински навивачи, дојде до немили сцени.

Имено, битолчани кои живеат и студираат во Скопје и се решиле БЕЗ НИКАКВИ ОБЕЛЕЖЈА и провокации да го следат натпреварот, беа ФИЗИЧКИ НАПАДНАТИ од навивачи на домашната екипа. Најпрво, без никаква основа им било побарано лични карти, за потоа да бидат и ФИЗИЧКИ НАПАДНАТИ. Во тој дел на трибината седеле неколку десетици битолчани кои како студенти, кои фамилијарно го следеле натпреварот и НИВНАТА БЕЗБЕДНОСТ била целосно ЗАГРОЗЕНА. Меѓу тие битолчани кои уште еднаш напоменуваме биле БЕЗ НИКАКВИ КЛУБСКИ ИЛИ НАВИВАЧКИ ОБЕЛЕЖЈА биле и жени, деца, но и пензионери. СИТЕ ТИЕ БИЛЕ ЗАГРОЗЕНИ ПО НИВНАТА БЕЗБЕДНОСТ !

Случајот влегов и во записникот на СВР Скопје, по што едно лице е приведено, додека останатите три лица успеале да се извлечат.

ГИ ПОВИКУВАМЕ СИТЕ МЕДИУМИ, РФМ, МВР, РАКОМЕТНИОТ КЛУБ Е. ПЕЛИСТЕР ДА РЕАГИРААТ СООДВЕТНО И СИТЕ УЧЕСНИЦИ ВО ОВИЕ НЕМИЛИ СЦЕНИ ДА СЕ КАЗНАТ, КАКО И ДОМАШНАТА ЕКИПА ПОРАДИ СЛАБА ОРГАНИЗАЦИЈА !

А, БИТОЛА? СЕ ГЛЕДАМЕ НАСКОРО !

Rekov I ke povtoram so koj um be klavas slika za vreme na natprevar ojdeni deca tamu so vrska nemaat so Ckembari I normalno posle slikata se praj pretresi isto kako kaj nas I eve vaka eden Nevin ke strada a drugite ke gi spasuva policija ova za nasite berete um be ne ste deca mali so uspeh e ako se objavi slikata I sosem tret nastrada za so ste vie za lajk na fb I Instagram mislite deka vo salata imase barem 30 bitolcani I ako podozeja po cela sala deka nekoj ke go jadi za lajkoj ne vi idi umot nitu na ednite nitu na drugite sreka ne e golema povredata I rekov so vakvo ponasanje ke odi nekoj kurban ni kriv ni dolzen aj da sum jas kurle madle ama so ima random deca da stradaat za lajkoj alooo tikvari ,kw se napraj od igracka placka posle mocaj se I vo fudbal I rakomet berete um site !

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Член од
6 февруари 2011
Мислења
874
Поени од реакции
3.782
Со кого се расправате јас не знам. После 20 години допреа до титула во ракомет и клубот им ги живее најдобрите години (ако не ја земеме во предвид античка историја) а не ги сака ни управа, па ни самите себе. Пелистер ќе постои, ќе се врати на степен да биде лесни бодови за Вардар и во фудбал и во ракомет, а Чкембарчињата не ми се верува дека ќе држат уште долго. Нивните браќа веќе едвај постојат. албанските групи се моментално и поинтересни и подостојни да се сметаат за ривал, па Илирет од Куманово вади подобри бројки од шурите сезонава. Доста дискусии со циркузантиве.
Така е комплексот го распука на најако по интересно ти е со шиптар4ињата во шиптттарско шкупи.

Член од
31 август 2021
Мислења
451
Поени од реакции
2.515
Батето постираше слики од сала по спортските портали па уште провоцира со коментари а е на 20 метри од некој потенцијален што ќе му смени личен опис, а покрај него и на некој недолжен... Сѐ за лајк повеќе.

Член од
25 август 2011
Мислења
177
Поени од реакции
1.098
Nie barem tepame vasi clenoj ko ke dojdat tuka casual pa posle gi pejte po sostanoci, oti dosle taka.
A vie napagjate random bitolcani ili studenti.
E tolku ste plitki vo mozokot.

Kajgana Shop

На врв Bottom