Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.757
Поени од реакции
5.684
Младите немаат мозок најчесто, тоа заборави да пише.
Овој Марио им е најсмотан, а имам слушнато дека има и филија кон источниот сосед, само сега глуми лудило.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.174
Поени од реакции
16.305
Lidija prijavila za zloupotrebana EU fondovi, pa ona dobila krivicna prijava...sega javno go obvinuva Zeki...
cudno,nema detail, moze sluzbena tajna SE 3:)

Член од
14 декември 2021
Мислења
805
Поени од реакции
3.129
Соживот на најако
А бе малку им е на нашиве политичари. Го чекам денот кога на сите вака ќе им се закануваат за да видат после кого толерираат овие 20 години.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.450
Поени од реакции
87.181
20240331_093909.jpg

Прво почна како критичар на ДУИ во Алсат, па влезе во СДС и им украде албански гласови на ДУИ, овие го затворија ради тоа (СДС не смееше да се побуни), за да на крај да заврши кај нив... Какво патешествие, доказ дека за секој албанец, сите патишта водат кон Мала Речица. Ене го и Зијадин Села го ставиле како носител на ДУИ во ИЕ 5 :LOL:

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Соживот на најако
@kano убава коалиција ќе имате изгледа.
Автоматски споено мислење:

Соживот на најако
Леле како му се заканува а дечково му ќути, не знам кој ама не е ни битно. Еден ден пратеник или висок функционер да бидам на вмро само да им покажам што значат тие 4 букви.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.435
Поени од реакции
24.615
@kano убава коалиција ќе имате изгледа.
Автоматски споено мислење:

Леле како му се заканува а дечково му ќути, не знам кој ама не е ни битно. Еден ден пратеник или висок функционер да бидам на вмро само да им покажам што значат тие 4 букви.
unistuvanje na levica i sds e najbitno. so ovie ke ima vojna koga togas i ke se koncentrirame na niv togas. sega gomnata predavnicki sto ja napravija zemjata severdzan treba da se sotrar.

ic ne mi e gajle koja partija od sponskite ke bide del od vladata, sekako ke bidat privremeno del od vlast ako "makedonskata" strana ja sredime. ponatamu nema da se nikakov faktor.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.535
Поени од реакции
3.691
2

unistuvanje na levica i sds se najbitni. so ovie ke ima vojna koga togas i ke se koncentrirame na niv togas. sega gomnata predavnicki sto ja napravija zemjata severdzan treba da se sotrar.

ic ne mi e gajle koja partija od sponskite ke bide del od vladata, redno e "makedonskata" strana da ja sredime.
Како мислиш уништување на Сдс кога Дпмне изгледааат со нив како најдобри другарчиња, гледаш како заедно си изгласаа закони за амнестија намалување на казните за криминали од функционери. На Дпмне и Сдс им е побитно да нема трета опција во Македонскиот блок, убава тезга си имаат фатени по 2-3 мандати секоја партија си се вртат а народот ја плаќа нивната неспособност

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.435
Поени од реакции
24.615
Како мислиш уништување на Сдс кога Дпмне изгледааат со нив како најдобри другарчиња, гледаш како заедно си изгласаа закони за амнестија намалување на казните за криминали од функционери. На Дпмне и Сдс им е побитно да нема трета опција во Македонскиот блок, убава тезга си имаат фатени по 2-3 мандати секоја партија си се вртат а народот ја плаќа нивната неспособност
tocno. dobro e da se zadrzat 2 opcii.

use podobro e da ostane edna. sds proba da go unisti vmro. sega e nas red. ne samo pravno jas sum i za fizicka likvidacija na site gomna od sds i kurton revolucijata.

kako highlander... there can be only one.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.535
Поени од реакции
3.691
tocno. dobro e da se zadrzat 2 opcii.

use podobro e da ostane edna. sds proba da go unisti vmro. sega e nas red. ne samo pravno jas sum i za fizicka likvidacija na site gomna od sds i kurton revolucijata.

kako highlander... there can be only one.
Ниту Сдс пробала да го уништи Дпмне, ниту пак обратно ќе биде сега кога ќе “дојдат“ на власт. Дпмне и Сдс ти се една партичка само две лица на истата, а околу нив орбитираат транзициони мафијаши тн бизнисмени од типот на Анѓушев, Минчо, Свето Јаневски итн

Мора трета опција да изникне инаку државата ќе продолжи да тоне, младите да се иселувааат и ќе стане само држава на пензионери

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.435
Поени од реакции
24.615
Ниту Сдс пробала да го уништи Дпмне, ниту пак обратно ќе биде сега кога ќе “дојдат“ на власт. Дпмне и Сдс ти се една партичка само две лица на истата, а околу нив орбитираат транзициони мафијаши тн бизнисмени од типот на Анѓушев, Минчо, Свето Јаневски итн

Мора трета опција да изникне инаку државата ќе продолжи да тоне, младите да се иселувааат и ќе стане само држава на пензионери

ok aj taka e... za zhabe sudenjata i obidite za derigestracija.

ps. kolku godinki imas?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.712
Поени од реакции
49.055
Прегледај го приврзокот 411314

Прво почна како критичар на ДУИ во Алсат, па влезе во СДС и им украде албански гласови на ДУИ, овие го затворија ради тоа (СДС не смееше да се побуни), за да на крај да заврши кај нив... Какво патешествие, доказ дека за секој албанец, сите патишта водат кон Мала Речица. Ене го и Зијадин Села го ставиле како носител на ДУИ во ИЕ 5 :LOL:
Комуњарите како се крстеа во овој кога ќе ми текне. Прототипот за нивниот "урбан и граѓански-ориентиран албанец" и кумашин на Заев, сега си се враќа назад на изворните принципи, сигурно наапан дека од цела сурија комуњари-апаши, само он полежа малце затвор.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175

ps. kolku godinki imas?
Кано денешното ДПМНЕ не е истото како пред 15 години или па како 1990та. Тотално друга партија само името останало.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.535
Поени од реакции
3.691

ps. kolku godinki imas?
Каква дерегистрација какви судења, видовме колку осудија буквално никој освен Јанкуловска. Сите случаи им застареа, Мијалков ни во тој отворен затвор не одеше на спиење и овие како пички си ќутеа, Грујо го пуштија да избега да тој истиот што ја фалеше Катица Јанева бидејки очигледно на курто и мурто (сдс и дпмне) им беше се многу одамна договорено и само правеа престава за пред народ.

Убаво си гласаат покачување на плати за 80%, намалување на казни за криминали од функционери, си позајмуваат пратеници за гласање уставни измени а еве и најново да не им се мешаат независни листи во советите кај општините зголемија праг на потписи за да некој биде кандидат на избори.

Кано денешното ДПМНЕ не е истото како пред 15 години или па како 1990та. Тотално друга партија само името останало.
Нема ни В од Вмро денешново Дпмне, само збирштина на профитери печалбари и ботови за едно работно место што се шиткаат. Затоа и не ме чудат видеата погоре каде што членови на Дуи вака се закануваат, и да се пожали во партија наместо да го подржат и застанат зад него само ќе го тапшааат во рамо и ќе му речат да си преќути да не ја прават голема оти може ќе им требаат за коалиција во иднина.

Kajgana Shop

На врв Bottom