Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.389
Поени од реакции
5.743
Сега ќе пишам некои работи со кои сигурно нема многу да се согласат а и не е убаво да се слушнат.

Замисли сакаш да учествуваш на маратон, ама по опис и карактерни особини си уживач-релаксатор, сакаш да се лупнеш на кауч да си пуштиш серија и да ја бинџ гледаш. И ми викаш ама зошто морам да се променам за да трчам маратон, мојата личност така ја множам со нула. Ок, валидно, ама тогаш нема да трчаш маратон.

Или замисли си човек што не преќутува. Тоа ти е дел од личноста. И утре задутре ќе се вработиш. Ако не си ја промениш личноста и "се помножиш со нула" како што ти го перцепираш, а не е баш секогаш така, тогаш ќе останеш невработен долго време.

Затоа ти реков зависи што сакаш. Сакаш да си бидеш тој што си? Ако тој што си, ако тие карактеристики што те прават тебе тој што си не се карактеристики што жени ги посакуваат кај еден маж тогаш спреми се да бидеш сингл долго време.

Ама ете знам и момци што со жени се поразлични отколку што реално се. И што треба сега да им кажам дечки бидете монаси не изигравајте фраери не ви треба секс и врска во животот бидете сингл со месеци и години и лишете се од природните потреби.

Валидни се и двата избора, твој живот, твои одлуки. Ама она што не е валидно е да се жалиш дека лежиш на кауч, а не можеш да истрчаш маратон. Маратонот треба да ги смени правилата за да можеш ти да го трчаш. Мислам и тоа е валидно, да се жалиш, ама ти нема основа во тој случај.

А оние приказни биди каков што си па макар бил смотан и фрик и на крај ќе се најде некоја која е еднакво смотана и фрик како за тебе се приказни за во холивудски сценарија. Посебно ако си машко. Жени секогаш ќе бидат бомбардирани со курови. Ти го немаш тој луксуз (не со курови да бидеш бомбардиран).
Јас и ти зборуваме за едно исто нешто, разликата е што јас велам дека со прифаќањето за оној кој што си, таквото однесување ,,куртонско” доаѓа природно и само по себе.

Она што ти го кажуваш со угледувањето на ебачи е кратко трајна работа затоа што кога тогаш ќе бидеш ,,откриен” дека не си таков како што се претставуваш

Точно е тоа што викаш ти дека ако имаш одредена карактерна црта, животот ќе го поминеш како наивна будала…но на тие луѓе никој не им е крив што ја немаат согледано реалноста.

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.918
Поени од реакции
9.618
Она што ти го кажуваш со угледувањето на ебачи е кратко трајна работа затоа што кога тогаш ќе бидеш ,,откриен” дека не си таков како што се претставуваш
Па што ако бидеш откриен? Токму такви сакаат жените. Такви типови на мажи се самоуверени и доминантни. И убаво си ја напишал последната реченица која можеби се однесува за тебе а можеби и за некои овде who knows...
Точно е тоа што викаш ти дека ако имаш одредена карактерна црта, животот ќе го поминеш како наивна будала…но на тие луѓе никој не им е крив што ја немаат согледано реалноста.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.998
Поени од реакции
24.461
Јас и ти зборуваме за едно исто нешто, разликата е што јас велам дека со прифаќањето за оној кој што си, таквото однесување ,,куртонско” доаѓа природно и само по себе.

Ако се прифатиш како слабак, гик, интровертен и плашлив, во смисла епа таков сум јеби га никакво куртонско нема да дојде само по себе. Ако си удоволувач на луѓе и се помириш дека си таков што куртонско ќе произлезе од тебе тогаш?

И да бидеш разоткриен ти си ја остварил целта во одреден период си имал пичка во животот, испразнети ташаци, смирени хормони, намален стрес итн... Па идеме на следната. Знаеш колку такви знам? А и не е секогаш така, ќе пројде време она може и ќе се заљуби во него, сите на почетокот се претставуваат во најдобро светло па ќе му прогледа низ прсти. Кој и да е исходот на крај, на Перо нешто му се дешава на љубовен и сексуален план. Додека Станко од ФИНКИ си е автентичен

и останува со курот во рака. Па сега мери ти кој е подобар исход. За тебе може е вториот ама за повеќето машки не е.

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.918
Поени од реакции
9.618
Не знам дали си чула за преправање и маскирање, многу, т.е не многу него повеќето мажи глумат пред да стапат во брак.;)
Па и повеќето жени глумат пред да стапат во брак. Знам пример каде една познаничка беше у брак некое време со маж и пошто и се родија близначиња таа толку се изнервира што се разведе од мажот и сега лови "млади ебачи" на интернет. Се прават секакви цигански работи не велам не...

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.983
Поени од реакции
7.631
Жена сака да биде оплодена од маж од кого ќе остави здрави поколенија кои ќе бидат утре лидери на племето, а не мочковци што удоволуваат на други, па дури и на неа. Уствари не дури и на неа, ОСОБЕНО на неа.
Abe dotichnava e i oplodena i izebana i toa so godini, do vcera sakala stil bagabont, biceps 80 cm, sega go prevospituva vo stil "jak karakter so romantiki" , da ja slusha od sabalje do vecer, da i odi " po gazot".....
i se nadevala deka bila ne dobar pat.
Zakluchok, ili sama ne znae shto saka ili nas ne lazhi ovde.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Со ова и тетките ги надмина.
И дното го допре.
Што не е точно во тоа дека сите глумат пред брак? Глумат и те како глумат, за оскар. Глумат и откако ке влезат во брак, дур се окотат, а после се опуштаат, маските полека паѓаат, со децата во раце осеќаат силна преговарачка позиција... е ако и уважиш таква позиција, гадно си наебал. Затоа мораш да ја држиш под кумплунг, да има на ум дека излезот и е секогаш отворен, дека може без око да ти трепне да биде инстантно заменета со друга...... со други зборови, жена и деца се сакаат со срце а не со уста....

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
Abe dotichnava e i oplodena i izebana i toa so godini, do vcera sakala stil bagabont, biceps 80 cm, sega go prevospituva vo stil "jak karakter so romantiki" , da ja slusha od sabalje do vecer, da i odi " po gazot".....
i se nadevala deka bila ne dobar pat.
Zakluchok, ili sama ne znae shto saka ili nas ne lazhi ovde.
Абе чичко човек, ти ме прозва на темава, олабави со вреѓање доста дремеш ваму оди потроши 5 евра не цинцари и испиј едно кафе у кафич разоноди се, ебате старќељата. Си го пикаш носот кај шо не му е место.

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.826
Поени од реакции
6.532
Ја би рекол дека има три типа на жени, жени што сакаат подсвесно да се доминирани а у пракса пробуваат да се доминантни, жени што сакаат свесно да се доминирани и жени што стварно сакаат да се доминантни.

Проблемот кај овие првите, или "модерната" жена е што цело време и се пере мозокот дека треба да биде стронг индепендент жена (читај доминантна) а нејзе потсвеста и пати да биде доминирана.

Вакви жени не се компатибилни на долг рок со пример Цобислав од Финки, затоа што Цобе цело време ќе и оди по газот (читај ќе ја стави на пиедестал) а она секад ќе биде незадоволна.

И на крај ќе го упознае Мирко малскиот џаболебар што никад не видел нешто поише од кафана, српско и дрога и што нема да ја ебава два посто. Нема да го интересира што она сака и како сака (читај ќе биде доминирана) и она ќе се заљуби у него.

Е сега има и жени што свесно сакаат да се доминирани, тоа се жени што знаат да изберат добар животен партнер и знаат кога треба да се стават во потчинета улога, а кога не. Во денешно време мал процент на жени се овие, а порано биле мнозинство (читај баба ти).

И како што реков има и мал процент на жени што свесно сакаат да доминираат, овие жени не им одговара тип како Мирко што ќе им ја скрши вилицата на првиот лош збор туку сакаат некој како Цобислав што цел живот ќе го понижуваат и ќе го влечат за уши.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.426
Поени од реакции
11.253
Женската доминација всушност е игра од втор план. Паметните мажи умеат да го сфатат тоа.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.078
Проблемот кај овие првите, или "модерната" жена е што цело време и се пере мозокот дека треба да биде стронг индепендент жена (читај доминантна) а нејзе потсвеста и пати да биде доминирана.
Читам: Catlady.

Член од
5 март 2023
Мислења
431
Поени од реакции
1.747
Ако се прифатиш како слабак, гик, интровертен и плашлив, во смисла епа таков сум јеби га никакво куртонско нема да дојде само по себе. Ако си удоволувач на луѓе и се помириш дека си таков што куртонско ќе произлезе од тебе тогаш?

И да бидеш разоткриен ти си ја остварил целта во одреден период си имал пичка во животот, испразнети ташаци, смирени хормони, намален стрес итн... Па идеме на следната. Знаеш колку такви знам? А и не е секогаш така, ќе пројде време она може и ќе се заљуби во него, сите на почетокот се претставуваат во најдобро светло па ќе му прогледа низ прсти. Кој и да е исходот на крај, на Перо нешто му се дешава на љубовен и сексуален план. Додека Станко од ФИНКИ си е автентичен

и останува со курот во рака. Па сега мери ти кој е подобар исход. За тебе може е вториот ама за повеќето машки не е.

100% agree
Автоматски споено мислење:

Може јас? Замисли си мајстор и ти треба асален чекан за работа. И еден од продавница го пробуваш удираш во камен, удираш во даски, удираш во метал ако притоа измени форма или се скрши нема да го земеш, ќе го оставиш.

Жена сака да биде доминирана и сака доминантен маж. Единствено нешто што жена презира повеќе од твоите маани и недостатоци е твоето менување на истите пошто она така сакала и ти рекла. Така да ти си мислиш дека ќе имаш мир ако и удоволиш со тоа што нема да гледаш фудбал и да се дереш пред екран во недела навечер, а уствари си пукаш во колено пошто жена нема да си помисли еј види колку е добар и сака да ми е убаво туку види го идиотот да му кажам фрли се во Вардар ќе се фрли.

Жена сака да биде оплодена од маж од кого ќе остави здрави поколенија кои ќе бидат утре лидери на племето, а не мочковци што удоволуваат на други, па дури и на неа. Уствари не дури и на неа, ОСОБЕНО на неа.
100% agree as well

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
Како што има различни жени така има различни вкусови, не сите жени сакаат доминантен маж, во поново време на цена се баш тие мажи што соработуваат, не инаетливите и лошите. Ако маж ми не ме слуша и не прави како што јас сакам, тоа значи дека не ме почитува, нема простор за компромис, автоматски нема добра комуникација, и развод. Мора да ме слуша, ако сака да функционираме.

Член од
12 март 2024
Мислења
148
Поени од реакции
251
Се е тоа супер, само замисли го и ова сценарио: си се заљубил и навикнал на неа. Од х причини и здосадуваш и жената те остава, и после си патиш и треба време дур да си вратиш самодоверба.

Ти иако си "празнел мадиња", одеднаш си сам, и немаш уште одма алтернатива. Машкото полесно знае да влезе во комфор зона така да за да прејдеш одма на следната треба да си добро уходан, а не само да глумиш "куртон", ако само глумиш ќе ти биде потешко. Така да сметам дека некои лоши искуства не можеш да ги избегнеш преправајќи се дека си мангуп ако реално не си тоа.

Член од
14 декември 2021
Мислења
805
Поени од реакции
3.129
Како што има различни жени така има различни вкусови, не сите жени сакаат доминантен маж, во поново време на цена се баш тие мажи што соработуваат, не инаетливите и лошите. Ако маж ми не ме слуша и не прави како што јас сакам, тоа значи дека не ме почитува, нема простор за компромис, автоматски нема добра комуникација, и развод. Мора да ме слуша, ако сака да функционираме.
Како бе така, ако не слуша и прави што ти сакаш? Што си ти господар, го поседуваш маж ти? Маж ти е предмет, а не човечко суштество? Ти си за се во право? Само ти знаеш како треба да биде? Каде со размислувањево бе? Бараш разбирање и почит а со размислувањево си на исто ниво како типичен балкански маж од време на Југославија таму некаде кај 60 тите. Катастрофа.

Kajgana Shop

На врв Bottom