Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.304
Поени од реакции
86.312



:pos:

@Scirea види ги дудуциве на 8мо мартовски протест. Замисли да искочат овци од трлото и да протестираат против убивање на волците од шумата. Ден нема да преживеат доколку вакви со плави коси, и отворени за нивната сексуална ориентација отидат во Газа, или на било која исламска територија и почнат да просеруваат левичарски идеологии. Ќе бидат инстантно каменувани, а потоа и обесени на некој плоштад. Какви дегени човече, ова е чиста болест во главата. Има ли еден здрав и нормален кај левицата?
Па нема што да се додаде, истиве идиоти што ги гледаш тука, ќе ги видиш и во САД како носат транспаренти LGBT for Palestine...сите невладини организации низ светов што се спонзорирани од Сорос и компанија, сите работат на ист принцип, врбуваат вакви едноклеточни амеби од дисфункционални семејства, кои сеуште не нашле упатство како да го користат сопствениот мозок, и ќе ги пуштат јавно пред сопствените медиуми да ги снимаат, за да се даде слика како тие 100 ископлексирани и несватени души кои излегле на протест го кажуваат ставот за сите 2 милиона народ во државава.
Ја гледаш онаа со зелено-плаво гомно боја на коса со Палестинското знаме? Прва ќе го јаде стапот во Газа, ќе моли Израел да и фрли бомба врз глава за да и ги скратат маките. Ама тоа е, здравиот разум умрел кај нејзе на денот кога решила да си направи фризура ала тетка вработена во администрација на главата.

Види ги оние другине со капуљачите на глава, и маските на уста прикривајќи го лицето, чиниш сакаат да изгледаат како изродине од Антифа што ги гледаме по САД, а всушност личат на лоши нинџи од некој Б акционен филм од 80те со Мајкл Дудиков во главна улога.
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.653
Поени од реакции
82.443
Тоа е бидејќи сме подобри од вас. Не сакаме невини деца да умираат, ама вас изгледа не ве ферма ако тие деца се муслимани.
децата?
Кои деца? Оние што ги терате да лижат стапала, што ги носите на геј-порнич, што ги спремате за ебење?

Вам треба да ви се забрани зборот да го изговарате, а не да им се приближувате.
 
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.541
Поени од реакции
38.417
Тоа е бидејќи сме подобри од вас. Не сакаме невини деца да умираат, ама вас изгледа не ве ферма ако тие деца се муслимани.
Јави се на некој од броевите подоле, можеби ќе се најде некој да ти помогне:

047 276-221
047 276-611
076 311-107
076 311-108
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
24.009
Поени од реакции
32.026
Точно, затоа што Биологијата работи на Пол, не на Род. Родот е сврзан со јазикот, не Биологијата.
Влезе во замката.


Моментот кога прифаќаш дискусија за ова, е моментот кога си ја изгубил дискусијата.
Они наметнаа користење на нови значења на поимот „род“, и тоа го наметнуваат како единствено значење според кое треба да се водиме сите ние, па дури и самите држави и државни органи.


Факт: Род има биолошко значење: лат. genus, мн. genera, таксономско рангирање на живите организми
Факт: Они (лгбтп култот), наметнаа т.н. социолошко значење каде род го замислуваат „чуството“ кое мажот го има како маж, и жената го има како жена, детето како дете, и тука уште додаваат и некои моменти како улогите во општеството. Отсекогаш се знаело што е маж а што е жена, и какви улоги имаат во заедниците. Пошто нели мажите имаат различни физички (и ментални) предиспозиции и се поподбни за едни задачи (лов, одбрана, физичка работа, итн), додека жените имаат други предиспозиции и други обврски во заедницата.
Но според лгбтп култистите, тоа „чуство“ (маж/жена) е независно од реалноста на нечие постоење како маж или жена. Демек секој можел да се чуствува како сака... Е сега агендата не е само тоа како они се чуствуваат во нивните (ментално болни) мозоци. Не, агендата е дека сите ние мнозинството мора (буквално законски мораме) да им го глумиме лудилото и да се однесуваме кон нив како што тие се гледаат себеси во нивните фантазии... Но тука не завршува агендата. Според новите закони, на нив лгбтп култистите им следуваат и куп социјални (финансиски и правни) бенефити - кои се разбира, се на товар на нас мнозинството.


Затоа денес кога ќе пребараш со „род“ добиваш и „социолошка“ дефиниција... Фала гугл и eби се гугл. :unsure:

1710318745339.png
 

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.417
Поени од реакции
2.043
Затоа денес кога ќе пребараш со „род“ добиваш и „социолошка“ дефиниција... Фала гугл и eби се гугл. :unsure:
Бидејќи тоа е најкористената дефиниција на зборот. Сите други хомоними (не верувам дека ни знаете што значи овој термин) се секундарни дефиниции, дури и јазичната.

Точно е дека зборот „род“ во социологија е позајмен од друга област, ама тоа е природна еволуција на зборовите, нема ништо чудно во тоа. Самиот термин како појава си постои независно дали го викаш род или нешто друго.
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
24.009
Поени од реакции
32.026
ДЕИ не смее да биде имплементирано каде што од работниците се очекува да имаат мозок и да го користат. Секој мора да влезе да работи според спремност.
DEI не смее да постои во капиталистичко уредување... Во било кој бизнис е контрапродуктивно да вработуваш неспособни пред способни. А тек во авиоиндустрија и секаде каде од (не)квалитетот најдиректно зависат човечки животи... Идиократија во живо е ова сега што се случува на запад.


Ama go zapna Boing… Vaka, DEI ne e nekoja conspiracy teorija i samo oti go procita za Boing ja ispovrza deka ne im ide samo i samo zaradi toa. Odednas prestana da postoi nesposobnost? Loso menadzura je, glupavi odluki? Pred DEI site golemi kompanii rabotea besprekorno i nikoj nisto ne gresese? Nema vrska kakva nezainteresirana mladina dojde vo rabotnata sila na primer kako eden primer? Boing ta Boing, eve jas rabotam vo golema firma koja vo 2020 imase revenue od 6.6b a 2023 belezese 20.6b i sega? DEI im e u javna programa i polisa so koja paradiraat po reklami, sekoj quarter dobivam survey kako se osekam u slucaj da ne sum se predomislil. Ima rabotno sposbni koi se gej oti ne razberes? Drugo, koga intervjuirame ima eden procent koj e rezerviran za personality hires i ne se vraboteni za skills tuku za team fit i energija, e sega im se pogodi na site geevi sto, generaliziram, se takvi i jadat golem del ako ne i cel toj procent.
Хаха, па да... На Боинг претходно не им се дешаваа вакви Монти Пајтон левел на блам. Со тркала кои испаѓаат во лет. Со врати кои паѓаат во лет. Врати кои не требало да ги има на трап ама ги има и потоа биле затварани од недоквакани работници кои заштрафуваат секој трети/четврти штраф. Сето тоа го надгледуваат неспособни супервајзори кои не приметуваат ОЧИГЛЕДНИ ГЛУПОСТИ, а они самите имаат неспосбни шефови кои не знаат или не им гајле што се случува во производниот процес... И така понатаму во хиерархијата на фирмата каде на секое наредно ниво има се понеспособни и поголеми БИЛМЕЗИ.
До таму иде работата во идиократија каде што намерно се прават пред сами себе дека немаат проблем со софтверот (патем прават аутопилот софтвер кој пилотите не можат да му направат override). Игнорираат куп писмени поплаки од сопствените пилоти (имаше неколку добро документирани скандали за ова, еден од свиркачите и го самоубија деновиве). Па потоа прават притисиок на инспекторите и општо на FAA да поминуваат сигурносни тестови и добиваат дозвола за летање. Па наеднаш им паѓаат неколку најнови Вoeing 737 max авиони полни со луѓе... И тек тогаш кога реалноста онака баш силно ги мава по глупавите глави - тек тогаш ги повлекуваат/приземјуваат авионите за да почнат - пази ДА ПОЧНАТ - да ги решаваат проблемите.

Многу добро знам за што зборувам Вот.
Ова со DEI и со Боинг е само најочигледен пример накаде води ова лудило со играње по кypот на разбудените и на лгбтп. Колку што може некој да се преправа дека е женско/машко, толку може и неспособен ретард да работи одговорни (и затоа добро платени) работи... Исто е, само што од второво побрзо умираат и недолжни луѓе. А умираат и од првото само сите се правиме (правите) дека не гледаме.


...
Ako e taka, ednas navivas da padnat a drugpat mnogu zagrizen za ulicite im niz san francisko? Ta ostaj gi neka se doutepat. Neli point of no return e dojdeno, so gubis nervi oti Boinzi im imale problemi do tolku ili deka noviot na Disney flopnal? Takvi mali pobedi ti pravat kejf kako odmazda za sto pravat vo svetot? DEI ke im e krajot, aha. I wish.
Падот забрзува иако во наш тајмфрејм ништо не ти изгледа брзо. Ама врати се само 50 години наназад и кажи му на рандом макар просечно интелегентен човек дека после 50 години мажи масовно ќе се преправаат дека се жени, и дека целото општество ќе ги толерира и не само тоа туку и ќе ги охрабрува и финансира да го продолжат тоа лудило. Кажи му дека педофили нема да се претепуваат туку дека ќе се негуваат и дека ќе има детски секс кукли. Кажи му дека на деца ќе им бидат отсекувани полови органи заради афирмација на дисфорија предизвикана од наметнато перење на мозок... Кажи му било што од ова и ред други лудости кои се дешаваат во реално време, и види дали од негова перспектива темпото на овие промени нема да го окарактеризира како БРЗО... Се разбира и ЛУДО/РЕТАРДИРАНО/итн.

Тоа е реалноста и јасно е накаде одат работите. Не дека ме заболе мене кypот за Боинг и за серењето на улица во Сан Франциско. Јас само ти покажувам со примери како западната цивилизација е во очигледна надолна спирала... За жал, се повеќе ми е јасно дека со никакви примери ни аргументи ни ти ни куп други нема да ја прифатите реалноста на ситуацијата. Веројатно затоа што не сакаш да се соочиш со реалноста.
Но еднаш ќе мораш, ќе морате сите. Кога покрај физичките ќе почнат да паѓаат и метафоричките Боинзи на западната цивилизација, кога реалноста ќе почне да мава шамари - тогаш сакате нејќете - ќе морате да се соочите со реалноста... Мислам дека нема уште (премногу) долго да биде. 10-30 години најмногу. Или многу помалку од тоа. Којзнае колку точно, но ќе биде... Чекај и види.
Автоматски споено мислење:

природна еволуција на зборовите
Хаха, „природна еволуција“ со наметнување и форсирање (агенди).
Документирано е како специфични на зборови и поими/термини им се менува значењето, прво се спомнуваат во либерални медиуми и потоа експлодира нивната употреба прво во попкултура а потоа и меѓу луѓето. Тоа е „природно“ и не е социјален инжинеринг, колку што тебе ти сече црпката... Сум ти објаснил неколку пати дека се обраќам на другите што ја читаат дискусијава, не тебе. Тебе те користам само за пример на корисен идиот.

Природна еволуција?
Природна еволуција е да ве изолираат во енклави и да ве остават да si „еволуирате“ способност за репродукција. Со други зборови не да перете мозок и да крадете туѓи деца, туку да се eбeте во Г'3 се додека не успеете да се размножите... А ако не успее, барем ќе изумрете среќни.
 
Последно уредено:
Член од
16 ноември 2020
Мислења
843
Поени од реакции
1.949

@Shakespear наместо да мааш пачавици овде, иди у Америка и поврзи се со Levine.
Еве, гледаш друг фрик како тебе му дале пари да ги промотира трансформерите.

Покажи им ги твоите коментари овде во форумот, сигурно ќе те оценат добро и ќе падне некоjа пара за тебе. ;)
 

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.486
Поени од реакции
1.475
Факт: Род има биолошко значење: лат. genus, мн. genera, таксономско рангирање на живите организми
Факт: Они (лгбтп култот), наметнаа т.н. социолошко значење каде род го замислуваат „чуството“ кое мажот го има како маж, и жената го има како жена, детето како дете, и тука уште додаваат и некои моменти како улогите во општеството. Отсекогаш се знаело што е маж а што е жена, и какви улоги имаат во заедниците. Пошто нели мажите имаат различни физички (и ментални) предиспозиции и се поподбни за едни задачи (лов, одбрана, физичка работа, итн), додека жените имаат други предиспозиции и други обврски во заедницата.
Но според лгбтп култистите, тоа „чуство“ (маж/жена) е независно од реалноста на нечие постоење како маж или жена. Демек секој можел да се чуствува како сака... Е сега агендата не е само тоа како они се чуствуваат во нивните (ментално болни) мозоци. Не, агендата е дека сите ние мнозинството мора (буквално законски мораме) да им го глумиме лудилото и да се однесуваме кон нив како што тие се гледаат себеси во нивните фантазии... Но тука не завршува агендата. Според новите закони, на нив лгбтп култистите им следуваат и куп социјални (финансиски и правни) бенефити - кои се разбира, се на товар на нас мнозинството.
Јас не им ја прифаќам дефиницијата. Што сакаат нека дробат. Сите што идат со вака подмукло копиљачки

Затоа денес кога ќе пребараш со „род“ добиваш и „социолошка“ дефиниција... Фала гугл и eби се гугл.

Прегледај го приврзокот 409564
Со тие финтици влегоа во Македонските речници, не знаев. Не пратам многу работи во Македонија, јас ги гледам што прават кај Америве. Род не е соодветно, Пол да. Не им ја прифаќам оваа дефиниција, може комотно да се ебат.
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
24.009
Поени од реакции
32.026
Јас не им ја прифаќам дефиницијата. Што сакаат нека дробат. Сите што идат со вака подмукло копиљачки

Со тие финтици влегоа во Македонските речници, не знаев. Не пратам многу работи во Македонија, јас ги гледам што прават кај Америве. Род не е соодветно, Пол да. Не им ја прифаќам оваа дефиниција, може комотно да се ебат.
Проблемот е што никој не не прашува, со наши пари на мнозинството ги финансираат да си го шират култот меѓу деца од нормални родители (пошто они секако не можат од шyпак да раѓаат деца). Дури ни со гласање не можеш да се искажеш ако гласаш за било која од двете главни партии (и таму и овде), сите поголеми опции го подржуваат култот на лгбтп.
 
Член од
28 март 2006
Мислења
17.738
Поени од реакции
12.175
Ако имате време и трпеливост (трае час и дваесет минути), погледнете ја емисијата со гостин од Коалиција за децата, од 9та минута. Екипата од "Заспиј ако можеш" како по обичај, повторно направи добра емисија. Род, родов идентитет, акцент заштита на најмалите од вакви чудовишни агенди...


 

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.486
Поени од реакции
1.475
Проблемот е што никој не не прашува, со наши пари на мнозинството ги финансираат да си го шират култот меѓу деца од нормални родители (пошто они секако не можат од шyпак да раѓаат деца). Дури ни со гласање не можеш да се искажеш ако гласаш за било која од двете главни партии (и таму и овде), сите поголеми опции го подржуваат култот на лгбтп.
Тој што дава пари кажува. Не гледам мене да ме праша некој, ко ќе дојди пари за донации, тогаш ќе ги видам пизда ли материна.
Ако имате време и трпеливост (трае час и дваесет минути), погледнете ја емисијата со гостин од Коалиција за децата, од 9та минута. Екипата од "Заспиј ако можеш" како по обичај, повторно направи добра емисија. Род, родов идентитет, акцент заштита на најмалите од вакви чудовишни агенди...


Ќе ја гледам. Јазик пуштање педа не, не ме интересира какви жртви се прават. Јазик е за сите не за гнили манипулатори.
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
24.009
Поени од реакции
32.026
Тој што дава пари кажува. Не гледам мене да ме праша некој, ко ќе дојди пари за донации, тогаш ќе ги видам пизда ли материна.
Гледаш што се случува на запад. Преку даноци се финансираат тие од лгбтп култот, со пари земани од таквите како јас и ти. Имаш дури и овде примери, што мислиш од кои пари живее на пример Музејот за Современа Уметност? Тој истиот што носеа дечиња од основно училиште на „запознавање со уметноста“ истовремено додека музјеот беше домаќин на „уметничка“ изложба со геј порно содржина. Невладни организации организираат проекти со државни пари, и самите лапаат пари и биваат вработувани во државни институции во куп најразлични сектори како „социологија“ и „уметност“, па дури и во „образование“. Ги ставам во наводници затоа што нивното вистинско занимање е индоктринација на децата, и нивно перење на мозок за крајно да бидат регрутирани во лгбтп култот... Пошто нели веќе утврдивме дека колку и да се eбaт во шyпaк, самите они не можат да направат деца.

Донациите им се само шалгот горе на тортата, ма не се ни шлагот - само црешната најгоре најгоре на врвот им се донациите. Се разбира освен ако платеничките пари од САД и западот, не ги сметаш за „донации“.
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
24.009
Поени од реакции
32.026













Автоматски споено мислење:



Boeing "Overwrote" Camera Footage Of Work On MAX Jet Door That Blew Out, Can Not Identify Employee Who Worked On It

Just when you thought it couldn't get any more bizarre or surreal, the Boeing story did just that.

As previously reported, the aerospace giant has been under regulatory scrutiny following a string of safety-related incidents since the beginning of the year (really, since 2019 when two of its 737 MAXes fell out of the sky like overpriced deadly paperweight, but let's just skip to the latest snafu), starting with a door blowing off a flight and continuing with multiple other incidents, including a cracked cockpit window, bolts missing on a wing, various wheels falling off during takeoff in at least two incidents and several engine fires/failures.

And as the pressure ratchets up on Boeing, it's becoming increasingly obvious that management is running the same type of interference it did during the infamous MCAS scandal and ensuing cover-up attempt which cost former CEO Muilenburg his job. Sure enough, on Wednesday we learned that Boeing - in a pure coincidence that Jeffrey Epstein would approve of - "overwrote", i.e. deleted, security camera footage showing work being done on a door that blew out on the Alaska Airlines MAX jet in January.

It's not just the footage however: NTSB Chair Jennifer Homendy said it is unclear "who performed the work to open, reinstall, and close the door plug on the accident aircraft," as Boeing is "unable to find the records documenting this work." In Homendy's letter, she writes that despite requests to Boeing and interviews at the Renton, Washington factory where the panel was removed, the identity of the crew member that worked on the panel remains unknown and has would be unable to "provide a statement or interview to NTSB due to medical issues."





It gets crazier: in her letter, NTSB Chair Jennifer Homendy said she directly appealed to Boeing CEO Dave Calhoun for information on who worked on the faulty door plug, expressing frustration over Boeing's claim of missing records and security footage. Even then, Boeing merely stonewalled and said it was "unable to provide that information and maintained that Boeing has no records of the work being performed."



Finally, the epic culmination - at least so far - of the shitstorm that has engulfed Boeing, we noted yesterday that a key whistleblower, a former quality control manager at the company who raised concerns about the firm's production standards, was found dead from an apparent suicide.
John Barnett, a former veteran Boeing employee of 32 years, passed away from a self-inflicted wound on March 9, the BBC reported on Monday evening. Barnett was involved in a whistleblower lawsuit against Boeing, alleging serious safety concerns at the North Charleston plant, where he managed quality for the 787 Dreamliner production. Boeing was in Charleston for legal interviews related to the lawsuit when he was found dead.

He claimed the push for speed compromised safety, with sub-standard parts being used and a significant failure rate in emergency oxygen systems. Despite raising these issues, he felt his concerns were disregarded, leading to legal action against Boeing, alleging career damage due to his whistleblowing.
Meanwhile, what would a catastrophe in a company near and dear to the government - and of course, the deep state - be without questionable trading surrounding the incident in Congress? In filings reported on Wednesday, it was revealed that Congressman William R. Keating sold somewhere between $1,001 and $15,000 worth of Boeing shares on February 28.



He's the latest Congress critter to have "excellent timing" when it comes to stock trades: while it isn't Fed Governor Raphael Bostic selling massive S&P futures lots ahead of Fed minutes dropping, the sale took place the day before it was announced that the DOJ was investigating Boeing. Recall, on February 29, Bloomberg wrote that the DOJ was "looking into" the Boeing door plug blowout that took place earlier that month. Since his sale, Boeing's stock value has tumbled by about 11%.

In any case, between Barnett who "suicided" himself, and now the video footage which also also apparently was "accidentally" snuffed out, we wonder just who is next on the Epstein escalator of "not suiciding themselves" at Boeing?
Автоматски споено мислење:

@wot коментар можеби? :)
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom