- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 25.660
- Поени од реакции
- 42.229
Кључ 19ка мислам беше тоа црево, има у секоја железара и кључ и црево.
За да бидеш сигурна, извади го и осигурачот, или кутни ја склопката…Препорачајте добар мајстор за бојлер (конкретно за во Скопје, за промена на панцир црево).
Mislish na Konop ?За да бидеш сигурна, извади го и осигурачот, или кутни ја склопката…
Не дека и без тоа нешто ќе се деси, ама ете да бидеш послободна.
Мислам дека 22ка е клучот, ама провери. Обавезно ќе треба и кучина да намоткаш, и ептен убаво да стегнеш! За тоа искрено, малку претходно искуство ќе ти биде драгоцено! Ама и да немаш, сигурно има на јт! Никако тефлонска трака! Само кучина, и малку навлажни ја обавезно. Леген доле, оти ќе тече! Смени еден леген-два, додека не направи вакум, и престане да тече.
После тоа е најпростата работа на светот.
Во право си… таа спојка е со дихтонг, а навојот е само да го стегне?Mislish na Konop ?
Ne sum siguren vo momentov ama mislam deka vo crevoto ima Dihtung i nema potreba od konop. Ama neka si stavi za sekoj sluchaj.
I najdobro vakvi Fleksibilni kako na slikiva od linkov
Panzerschlauch 2,5 m mit 2x 1/2" ÜW Flexschlauch kaufen
Panzerschlauch 2,5 m flexibel mit 1/2" ÜW beidseitig Flexschlauch für Sanitär günstig online bestellen ⭐ Kostenloser Versand ab 100 Euroersatzteil-check.de
Да на цревото има дихтунг гумичка доколку е женско и тука нема потреба од коноп (кучина) или тефлон но другиот дел на цревото најчесто е машко кој е приклучен во цевката во самиот ѕид и тука е потребно да се стави тефлон или коноп тоа што некој спомна во претходните постови никако тефлон е грешка ,само треба тефлонот во обратен правец од саатот да го намота и првиот тој дел да го монтира во ѕидот а потоа женскиот дел од цревото во бојлерот со внимавај да не ти се усука цревото Инаку има мајстори кои комбинираат и коноп и кучинаMislish na Konop ?
Ne sum siguren vo momentov ama mislam deka vo crevoto ima Dihtung i nema potreba od konop. Ama neka si stavi za sekoj sluchaj.
I najdobro vakvi Fleksibilni kako na slikiva od linkov
Panzerschlauch 2,5 m mit 2x 1/2" ÜW Flexschlauch kaufen
Panzerschlauch 2,5 m flexibel mit 1/2" ÜW beidseitig Flexschlauch für Sanitär günstig online bestellen ⭐ Kostenloser Versand ab 100 Euroersatzteil-check.de
Прашај во Новус.Каде во Скопје да одам да ми стаат лепак на шофершајбната? Ми пукна од камен при возење, страв ми е да не се прошири.
Прегледај го приврзокот 409462
Во Едел пром сигурно поправаат вакви пукнатини само потребно е да се отиде одма за да може да ја корегираатКаде во Скопје да одам да ми стаат лепак на шофершајбната? Ми пукна од камен при возење, страв ми е да не се прошири.
Инаку имам слушано препораки веднаш да се залепи селотејп. Пошто може да влезе вода, прашина и потешко е за репарирање после.Каде во Скопје да одам да ми стаат лепак на шофершајбната? Ми пукна од камен при возење, страв ми е да не се прошири.
Па вчера на дождот и пукна, така да сигурно има влезено вода.Инаку имам слушано препораки веднаш да се залепи селотејп. Пошто може да влезе вода, прашина и потешко е за репарирање после.
...ако те забележи сообраќајна полиција дека имаш оштетена шофершајбна (ветробранското стакло) и се „пуштени на терен за казни“, да имаш во предвид дека сносуваш казна ако возиш со такво стакло, ова од искуство ти го пишувам, позади тебе може да иде крш автомобил, важно ти што имаш оштетено стакло, а не тој позади тебе!Па вчера на дождот и пукна, така да сигурно има влезено вода.
Се јавив, рекоа после 30 саати за да се исушело..
Auuuuuu...ако те забележи сообраќајна полиција дека имаш оштетена шофершајбна и се пуштени на терен за казни, да имаш во предвид дека сносуваш казна ако возиш со такво стакло, ова од искуство ти го пишувам, позади тебе може да иде крш автомобил, важно ти што имаш оштетено стакло, а не тој позади тебе!
Прегледај го приврзокот 409496 Прегледај го приврзокот 409497
Прегледај го приврзокот 409495
Во подрачјето што е обележано со црвени линии не е дозволена поправка на ветробранското стакло:
1 – Пречникот на пукнатината не смее да е поголем од 5 милиметри;
2 – Доколку растојанието од работ на ветробранот е помало од 10 сантиметри, поправка не е можна;
3 – Видно поле на возачот: Во ова подрачје не е дозволена поправка на ветробранот
Прашај и Новус па спореди сиПа вчера на дождот и пукна, така да сигурно има влезено вода.
Се јавив, рекоа после 30 саати за да се исушело..
Јас во Новус бев имав слична пукнатина од камче и сум презадоволен, еве веќе 3 години немам проблемКаде во Скопје да одам да ми стаат лепак на шофершајбната? Ми пукна од камен при возење, страв ми е да не се прошири.