Да, ама па од друга страна го имаме кАнал5 и таквите кои и не разбираат поинаков речник од овој.Прегледај го приврзокот 408543
...не му личи, со вакво пишување „куртони“ му се губи тежината на искажаното, а се покажува за несериозен политичар!
За политика треба знаење, поготово за ти како граѓанин да разликуваш кој кога и како те манипулира, за да можеш да изградиш став кој што конструктивно би го бранел. Онака секогаш ќе завршиш на погрешната страна од Данинг Кругер кривата и ќе бидеш жртва на дезинформации....аааа види како осудуваш, зш бе не почитуваш туѓо мислење, за политика треба знаење? политичариве све се со знаење, мислам ејјј напротив за политичар треба неемотивец, неморален и пожелно почесто глупо да се однесува!
Можеме да си играме со поимот легален и нелегален колку ти одговара, бидејќи така си го пласираш ноншалантно, меѓутоа бројките зборат сами за себе, а тоа е дека 36 проценти од народот гласал ЗА Преспанскиот договор....тоа е само твое мислење, а тоа „легален“ со позадинска помош на нелегални поставени луѓе од странски служби.
..машинеријата работа, а богами и местенките, но те молам не го мешај чесниот македонски народ, барем поголемиот дел.
Јас тоа не сум го кажал, ти си го заклучил погрешно.... а демек сдсм е партија со муда и исправена кичма и има добра политика и никогаш не биле притиснати од меѓународниот фактор
Викаш член е на ДЕСНА?Екстремен десничар да ти била бијонс.
Ја не ги разбирам луѓево, колку дила заедно направија сдс и ВМРО?
Ти се фати за најневажната сламка од целото мислење. Суштината на статусот е друга.Ја не ги разбирам луѓево, колку дила заедно направија сдс и ВМРО?
Еве пред некој ден си изгласаа закон заедно...
Левица се Левица, зашто да не прифатат помош од било која партија, па нели тоа било политика, нели Апасиев не го бивало пошо незнаел дилови да прави со други партии?
А сега па обратно, не го бива пошо праи дилови политички.
Ова е ако уопште е точно овој статусов на фејсбук.
И да е точно нема сигурно Апасиев да им возврати и да повика у втор круг да се гласа Стево, освен ако не добијат нешто од ВМРО па да ја подржат нивната мислам дека ќе повикаат секој да си гласа како сака.
А што е суштината, дека сакаат по секоја цена да ја растурат партијата?Ти се фати за најневажната сламка од целото мислење. Суштината на статусот е друга.
Кој тоа сака да ја растури? Тие што Апасиев ги избрал и сега ги нарекува "џганот"? Или Савески, кој е еден од основачите на партијата?А што е суштината, дека сакаат по секоја цена да ја растурат партијата?
И што има врска ако е од основачите ? Во новите партии сигурно има одредени ликови што се инфилтрираат од служби и слично со цел подоцна да прават бунтови и сл негативни работи за да ја растурат партијата. Ако не се лажам баш овој Здравко е од таа екипа што буткаше woke работи во партијата па затоа во 2016 програмата има глупости за лгбт, дозволување истополови бракови и сл.Кој тоа сака да ја растури? Тие што Апасиев ги избрал и сега ги нарекува "џганот"? Или Савески, кој е еден од основачите на партијата?
In addition, the term left-wing has also been applied to a broad range of culturally liberal social movements, including the civil rights movement, feminist movement, LGBT rights movement, abortion-rights movements, multiculturalism, anti-war movement and environmental movement as well as a wide range of political parties.Во новите партии сигурно има одредени ликови што се инфилтрираат од служби и слично со цел подоцна да прават бунтови и сл негативни работи за да ја растурат партијата. Ако не се лажам баш овој Здравко е од таа екипа што буткаше woke работи во партијата па затоа во 2016 програмата има глупости за лгбт, дозволување истополови бракови и сл.