Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?


  • Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
12.681
Поени од реакции
23.366
Значи Лефица ги донесе сдсСС на власт, јас па цело време мислев Калето.
Да не ја изнесе ова вистина и понатаму ќе бев во заблуда дека САДистите ни се непријатели а тоа да ти била Лефица.
Ajde da ti nacrtam... posledica na kurton revolucijata bese przinska vlada. kurtonite so toa aktivno ucestvuvaa i doprinesoa za promena na cel izboren proces - przinska vlada kade opozicijata (komunjarite) imaa minister za vnatresni koj dozvoli polnenje na kutii. druga rabota e i zagubata na 3te makedonski pratenicki mesta od dijasporata za sekogas.

kurtonite so svoeto ucestvo doprinesoa za najmalku +10-15 pratenika za togasnata opozocija i minus 3ca pratenici od dijasporata. tie 3ca da bea vo segasnata garnitura ke nemozese dui da kidnapira pratenik pred 2 god, ke trebase da kidnapira cela grupa... ova e samo onaka poprostite raboti koj veruvam ke gi isprocesiras, ima uste mnogu zasto e kriva levicata...

posle ovie izbori ako tepa vmro ocekuvam dime da zavrsi u zatvor.
ako tepaat sdsm ke mu spremat sobrakajka...
jas bi bil iznenaden ako on e ziv do 2030 a so toa i levicata.
Автоматски споено мислење:

Кано иако си напраил нов профил пак ќе кажам нема поглуп од тебе на форумов
nemam jas potreba od drugi profili, od eden pisuvam. stariot profil sto go zgasnav pred da go otvoram ovoj e pod mojot nik, ne se krijam jas kako nekoja picka sto se srami od glupostite sto gi pisuval za vreme na kurton revolucijata pa otvoril nov profil vo 2019ta... gomna kako tebe ima cel kup na forumot, lesno ve prepoznavame po datumite koga otvorivte novi profili.
 
Последно уредено:
Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.301
Поени од реакции
5.031
2024 година, дегенерициве уште зборуваат за антиквизација и скопје 2014.
 

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.328
Поени од реакции
4.453
2024 година, дегенерициве уште зборуваат за антиквизација и скопје 2014.
Проектот „Скопје 2014„ беше само добра намера, ама лоша и непоправлива реализација (решлива само со рушење...), но што друго им преостанува на вакви ликови, кои имаат „специјална„ улога во критикување на се‘ што е опозиционо.

Очекувам, ликов да почне да зборува и за потребата од набавка на нови колични од „подмачкувачи„ и уште повеќе бесплатни хируршки зафати за промена на полот...

Филипчета го подзаборајвне...
 
Последно уредено:
Член од
20 септември 2022
Мислења
1.851
Поени од реакции
7.028

Леле бе колку многу ги има комуњариве. После сè што им направија, тие уште се збираат за оваа предавничка и антимакедонска партија. Види ги бе, сè ќе голтнат за да имаат ќар, по цена и да ги ебеш. :facepalm:
 
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.139
Поени од реакции
4.914
А зошто Коцарев да биде кандидат на партија со која нема допирни точки на идеолошки план а и без шанса да победи?
Одговорот е многу едноставен
Коцарев е за самостојна и суверена Македонија!
И Лефица е за суверена и самостојна Македонија!
Ова е доволно за да се направи таква соработка, која по исполнување на целта може и да се раскине/сведе на идеолошка разлика.

олека брату си избрзал си се запалил малце не си ме разбрал. Можеш да сакаш најмн на свет нешто, ама ако немаш моќ/ингеренции да го оствариш џабе е. Само ти кажав дека претседателот, без разлика кој е, по устав и закон нема како да го изведе тоа, нема механизам. Не дека јас така сакам, напротив, но желби се едно, реал-политика е друго. Еве на пр, може Ванковска или било кој др кандидат да вети носење/укинување на сите дупови. Џабе. Нема начин да го оствари, нема ингеренции за тоа. Затоа баш изјавите/ветувањата од типот ќе го вратам името/поништам договорите се "флоскули". Партија да вети такво нешто е веќе сосем друго, Влада и Собрание имаат ингеренции за такво нешто и на крај претседателот да потпише.
Претседателот според Устав е најавторитативен, има углед и ... кај народот.
Доволно да иницира процеси.
Што врска имаат дуповите со национално-егзистенцијални прашања, не ја шири таму каде нема смисла.

Јас говорам за целта ти говориш за технологијата(стратегијата) како да се дојде до целта, а во исто време постојано ја минираш таквата цел и подметнуваш клипови, па така јас за едно ти за друго, јас за друго ти назад на прво, дај биди сериозен.

Се е така, не викам дека не треба да се поништат договорите и да се бараат начини да се бара правда да се работи на враќање на името. Ама тоа у пракса неможе претседател. Може да влијае, да отвара дебата, да збори да прави пресови да бара поддршка од пријателски настроени земји итн итн, се тоа поддржувам. Ама повеќе од тоа според опис и попис на работно место неможе, колку и да сака. Затоа е лага кој и да го вети тоа. Едно е да каже ќе се залагам, ќе работам во таа насока, ќе барам начини, ќе ја промовирам таа вистина у светот итн, а друго е да излаже дека ќе го стори сето тоа.
Па ако се согласуваш дека тнр. договори треба да се прогласат за ништовни тогаш не гледам потреба да ми реплицираш!
Можеби треба да се барат наједноствани и најевтини методи за тоа да се стори а да се настапува со мантра дека е тоа тешко, не придонесува кон изнаоѓање решение туку ја тера работат кон статус-кво.
Ако те интересира Македонија и како истата да стекне елементарни инструменти за сувереност има сијасет познати и докажани кои нудат решенија за тоа:
Имаше 134 земји членки на ОН кои Македонија ја признаваа под уставното име, зарем сметаш дека тие не се сериозни и пријатели како што велиш на македонија?
Игор јанев е само еден од најпознатите но има и многу други кои нудат решение...
Ти не нудиш решение дури и не те интересира тоа, едноставно сакаш да се замрзе состојбата, тоа е погубно по националните интереси за Македонците.

Да мислеа за последиците немаше да сме у оваа позиција, нели? Ако они не мислат, не значи дека народот не мисли и сеедно му е. Сеедно ли им е на украинците што нивниот фирер не мислеше на последиците од непочитување на меѓународни договори? Сеедно ли ќе биде ако добиеме една санкција само, од една земја а камоли од колективниот запад? Демек едвај чека овој потепан народ уште полоша економска состојба од катаклизмата што ја направија сдс/дуи? Да не сакаш ко на палестинцине леб да ни фрлаат од ваздух со падобранци? Ако има некои спремни да ја платат таа цена (јас сум), исто така има и огромно мнозинство што не е (за жал)
Се има своја цена, па и поништување на спорните тнр. договори.
Прашањето е дали си подготвен да ја платиш цената и дали цената што ќе ја платиш е превисока за дадената цел.
Моето мислење е дека целта ја оправдува цената која треба да се плати колкав и да е.

Споредуваш баби и жаби, судирот во Украина е од сосема друга природа во однос на овој во Македонија, единствено што е исто е: што и таму и овде се инсталирани и добро екипирани квислиншки инсталации кои работат против својата држава и народ, ... и додека постојано упатувам на таквите инсталации ти подметнуваш и говориш дека Народот-Македонците биле тупи и глупи, плашливи и секакви при што ниту во едн случај не си го поставиш прашањето зошто е така и кој ја носи вината-одговорноста за тоа?
Јас велам надворешни центри на моќ ти истите ги амнестираш и велиш тоа е заради глупиот народ, значи ја наоѓаш жртвата за виновна што е силувана, ваквиот приод доволно говори за мотивите и разбирањето на работите.

Не мора толку црно и бело, има нијанси и у политиката. На пр Ердоган со Турција. Или Орбан со Унгарија. Или еве сега и Фицо со Словачка. Сите се во нато ама не се откажуваат од суверенитетот на одлучување во за нив стратешки и национални прашања. Зашто да не, некој таков компромис кога веќе нѐ пикнаа у фашистичкиот сојуз.
Не постои политика која поставува цели и постои стратегија која наоѓа начин како да се стигне до целите!
не е голема и свемирска технологија, целата историја е полна со примери и методи и за едното и за другото.

Не разбирам на што алудираш? Никој нема поддршка за тоа, уште од референдумот е тоа јасно. Дпмне со ова раководство е едно исто со сдс и дуи. Сите се у коалиција против македнскиот народ.
Зошто ја минимизираш улогата на Лефица и други вонпарламентарни партии.
Истите немаат голем значај заради така поставениот систем и медиумскиот мрак но нивните барања-политики во многу што се поклопуваат.

Па тоа го велам и јас.
Не, не го велиш, затоа и се “допишуваме“ цело време.

Ajde da ti nacrtam... posledica na kurton revolucijata bese przinska vlada. kurtonite so toa aktivno ucestvuvaa i doprinesoa za promena na cel izboren proces - przinska vlada kade opozicijata (komunjarite) imaa minister za vnatresni koj dozvoli polnenje na kutii. druga rabota e i zagubata na 3te makedonski pratenicki mesta od dijasporata za sekogas.
Не може вака.
за тебе истријата започнува со шарената куртонијада.
Работите се поинакви, прво да видиме чиј производ е таа куртонијада кој ја финансираше и управуваше за цело време?
Кој да ја дозволи таа пржинска влада, шарената куртонијада или некој друг?
Зошто постојано ги амнестираш тие кои за цело време го управуваат-контролираат процесот на уништување на државата и одговорноста ја лоцитраш во корисните идиоти???

kurtonite so svoeto ucestvo doprinesoa za najmalku +10-15 pratenika za togasnata opozocija i minus 3ca pratenici od dijasporata. tie 3ca da bea vo segasnata garnitura ke nemozese dui da kidnapira pratenik pred 2 god, ke trebase da kidnapira cela grupa... ova e samo onaka poprostite raboti koj veruvam ke gi isprocesiras, ima uste mnogu zasto e kriva levicata...
Повторно произволно толкување, да не речам шпекулација.
Доплнителниот број на пратеници кои ги доби сдсСС на тие избори се должи на инжинерингот кој го управуваше Калето и можеби најочигледното е бројот на Арнаити, најповеќе пилотите од Арачинове гласаа за оваа партија иако немаше никаква видлива понуда освен редефинирање на Македонија, но тоа за нив е шпанско село затоа тие беа платени со евра и долари за да гласат за сдсСС и така се дојде до сценариото 27 април, кое повторно во режија на стратешките партњори беше многу добро смислено и спроведено до најмала запирка.

posle ovie izbori ako tepa vmro ocekuvam dime da zavrsi u zatvor.
ako tepaat sdsm ke mu spremat sobrakajka...
jas bi bil iznenaden ako on e ziv do 2030 a so toa i levicata.
Проблемите на Македонија се од политичка природа а не од социјална природа како што денес се манипулира јавноста.
Но социјални/општествени девијации за криминал и сл. многу полесно допира до мозокот на секој од изнесување на политичко решение кое ќе доведе тие проблеми да се стават под контрола...
Исполнувањето на поставените политики за посеверџганизирање на македонското општество не дава надеж дека ДПсНЕ ќе има и води поинаква политика кон Македонците и Македонија.
Лефица како малуброен и без адекватна политичка моќ политички субјект не е факторот кој во моментов нешто ги загрозува македонските интереси, многу повеќе тоа го прави сдсСС и ДПсНЕ за кои скратено велам дека го сочинуваат тврдото и мекото ткиво на Северџганскиот Сојуз.
Автоматски споено мислење:


Леле бе колку многу ги има комуњариве. После сè што им направија, тие уште се збираат за оваа предавничка и антимакедонска партија. Види ги бе, сè ќе голтнат за да имаат ќар, по цена и да ги ебеш. :facepalm:
За цело време многумина ја потценуваат глупоста.
Се вели дека Ајнштајн на времето рекол.
Зас космосот сум убеден дека е конечен ама за глупоста не би можел тоа да го тврдам. (таа е бесконечна и секогаш изненадува)
 
Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
12.681
Поени од реакции
23.366
Одговорот е многу едноставен
Коцарев е за самостојна и суверена Македонија!
И Лефица е за суверена и самостојна Македонија!
Ова е доволно за да се направи таква соработка, која по исполнување на целта може и да се раскине/сведе на идеолошка разлика.


Претседателот според Устав е најавторитативен, има углед и ... кај народот.
Доволно да иницира процеси.
Што врска имаат дуповите со национално-егзистенцијални прашања, не ја шири таму каде нема смисла.

Јас говорам за целта ти говориш за технологијата(стратегијата) како да се дојде до целта, а во исто време постојано ја минираш таквата цел и подметнуваш клипови, па така јас за едно ти за друго, јас за друго ти назад на прво, дај биди сериозен.


Па ако се согласуваш дека тнр. договори треба да се прогласат за ништовни тогаш не гледам потреба да ми реплицираш!
Можеби треба да се барат наједноствани и најевтини методи за тоа да се стори а да се настапува со мантра дека е тоа тешко, не придонесува кон изнаоѓање решение туку ја тера работат кон статус-кво.
Ако те интересира Македонија и како истата да стекне елементарни инструменти за сувереност има сијасет познати и докажани кои нудат решенија за тоа:
Имаше 134 земји членки на ОН кои Македонија ја признаваа под уставното име, зарем сметаш дека тие не се сериозни и пријатели како што велиш на македонија?
Игор јанев е само еден од најпознатите но има и многу други кои нудат решение...
Ти не нудиш решение дури и не те интересира тоа, едноставно сакаш да се замрзе состојбата, тоа е погубно по националните интереси за Македонците.


Се има своја цена, па и поништување на спорните тнр. договори.
Прашањето е дали си подготвен да ја платиш цената и дали цената што ќе ја платиш е превисока за дадената цел.
Моето мислење е дека целта ја оправдува цената која треба да се плати колкав и да е.

Споредуваш баби и жаби, судирот во Украина е од сосема друга природа во однос на овој во Македонија, единствено што е исто е: што и таму и овде се инсталирани и добро екипирани квислиншки инсталации кои работат против својата држава и народ, ... и додека постојано упатувам на таквите инсталации ти подметнуваш и говориш дека Народот-Македонците биле тупи и глупи, плашливи и секакви при што ниту во едн случај не си го поставиш прашањето зошто е така и кој ја носи вината-одговорноста за тоа?
Јас велам надворешни центри на моќ ти истите ги амнестираш и велиш тоа е заради глупиот народ, значи ја наоѓаш жртвата за виновна што е силувана, ваквиот приод доволно говори за мотивите и разбирањето на работите.


Не постои политика која поставува цели и постои стратегија која наоѓа начин како да се стигне до целите!
не е голема и свемирска технологија, целата историја е полна со примери и методи и за едното и за другото.


Зошто ја минимизираш улогата на Лефица и други вонпарламентарни партии.
Истите немаат голем значај заради така поставениот систем и медиумскиот мрак но нивните барања-политики во многу што се поклопуваат.


Не, не го велиш, затоа и се “допишуваме“ цело време.


Не може вака.
за тебе истријата започнува со шарената куртонијада.
Работите се поинакви, прво да видиме чиј производ е таа куртонијада кој ја финансираше и управуваше за цело време?
Кој да ја дозволи таа пржинска влада, шарената куртонијада или некој друг?
Зошто постојано ги амнестираш тие кои за цело време го управуваат-контролираат процесот на уништување на државата и одговорноста ја лоцитраш во корисните идиоти???


Повторно произволно толкување, да не речам шпекулација.
Доплнителниот број на пратеници кои ги доби сдсСС на тие избори се должи на инжинерингот кој го управуваше Калето и можеби најочигледното е бројот на Арнаити, најповеќе пилотите од Арачинове гласаа за оваа партија иако немаше никаква видлива понуда освен редефинирање на Македонија, но тоа за нив е шпанско село затоа тие беа платени со евра и долари за да гласат за сдсСС и така се дојде до сценариото 27 април, кое повторно во режија на стратешките партњори беше многу добро смислено и спроведено до најмала запирка.


Проблемите на Македонија се од политичка природа а не од социјална природа како што денес се манипулира јавноста.
Но социјални/општествени девијации за криминал и сл. многу полесно допира до мозокот на секој од изнесување на политичко решение кое ќе доведе тие проблеми да се стават под контрола...
Исполнувањето на поставените политики за посеверџганизирање на македонското општество не дава надеж дека ДПсНЕ ќе има и води поинаква политика кон Македонците и Македонија.
Лефица како малуброен и без адекватна политичка моќ политички субјект не е факторот кој во моментов нешто ги загрозува македонските интереси, многу повеќе тоа го прави сдсСС и ДПсНЕ за кои скратено велам дека го сочинуваат тврдото и мекото ткиво на Северџганскиот Сојуз.
Автоматски споено мислење:


За цело време многумина ја потценуваат глупоста.
Се вели дека Ајнштајн на времето рекол.
Зас космосот сум убеден дека е конечен ама за глупоста не би можел тоа да го тврдам. (таа е бесконечна и секогаш изненадува)
mene mi e jasno koj ja napravi i koj upravuvase zatoa ve vikame KURTONI. prvo so KURTONITE treba da se spravime za drug pat da ne im tekne pak da nasednat. so tie od kaleto rekov, za da se spravime so niv mora da si finansiski jak da isplatis kreditite i da zatvoris dupkite u budzetot sto KURTONITE ne go razbiraat, eve darche misli so dopis u ON ke srusi poredok kako rezimot so penkaloto...

prvo resavanaje na domasnite predavnici sto ne donesoa do ova deredze KURTONITE, pa posle sve drugo.
 
Последно уредено:
Член од
22 февруари 2024
Мислења
885
Поени од реакции
2.846
Лефица ги донесе сдсСС
Делумно тоа а делумно и тоа има вина ама највеќе вина има македонскиот народ . А зошто,зошто свесно донесоа партија која направи зулум буквално и повторно гласаат не по дело туку по наредба политичка .
2024 година, дегенерициве уште зборуваат за антиквизација и скопје 2014.
сакам да поставам вистинско прашање зошто подолг период го разбирам и го примам како така тоа однесување дека "антиквизицијата" е лош процес . Зошто им пречи на сите во Македонија целиот тој процес за именување по личности од античко време и градење на тој стил во нео класицизам ,второ и од 19-20 век промената на улици и именување по наши револуционери ? Нели Александар Македонски е Македонски,нели Филип Втори е Македонски,нели се тие дел од македонската историја , нели Селевкидите,Птоломеидите,Антигонидите итн се дел од нашата историја , што пречи всушност да наречеме Градскиот Стадион Филип Втори или Аеродромот Александар Македонски ,зошто пречи .

Зошто пречи Васил Чакаларов, зошто пречи Борис Сарафов да се наречат улици,објекти итн .

Зошто македонскиот народ така се однесува како да е страно нешто а не македонско .

Антиквизација е проблем што наметнуваме македонски работи и именуваме македонски имиња од македонската етногенеза и меморија . Отворено нека се каже дека Александар,Филип,Олимпија итн не се македонска работа туку грчка историја или хеленска како што е договорено од прекрасните Сдсм и Вмро само дава конфирмација дека Груевски лошо тоа го започнал,дека сето тоа е антиквизација .Груевски започна процес на враќање на македонските работи и на тоа што е наше ама очигледно некои уште чуствуваат дека се Југословени или поново дека се Срби потсвесно и овој дел од Вардарска Македонија уште нема Македонци .За жал поголеми патриоти се оние Македонци од Пиринска и од Егејска Македонија . Додека во Вардарска ечи српска музика, во овие два дела се слуша македонска и ечи македонската музика на панаѓурите .

Буквално имате шизофреничко однесување на поголем дел од македонскиот народ и македонски партии . Сакаат да се викаат дека се Македонци а однесувањето им е како да не се и делуваат така .

Бугарите се во право . Ние сме Титова творба уште .
 
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.139
Поени од реакции
4.914
:pos:
абе вака “не викате“ куртони ама тоа вас не ве прави да не сте презервативи.
Или сметаш дека презерватив е нешто повисоко/погламурозно од куртон!

Сведување на дискусијата на куртони и презервативи му годи на кого?
 
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.139
Поени од реакции
4.914
Делумно тоа а делумно и тоа има вина ама највеќе вина има македонскиот народ . А зошто,зошто свесно донесоа партија која направи зулум буквално и повторно гласаат не по дело туку по наредба политичка .
Абе ти да не работеше во студиото сечени-лепени :yid:

не можеш од една реченица да вадиш од контекст, не што е непристојно туку..
....еве уште еднаш целата реченица, прочитај само сега обиди се со разбирање.
Значи Лефица ги донесе сдсСС на власт, јас па цело време мислев Калето.
Да не ја изнесе ова вистина и понатаму ќе бев во заблуда дека САДистите ни се непријатели а тоа да ти била Лефица.
 

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
12.681
Поени од реакции
23.366
:pos:
абе вака “не викате“ куртони ама тоа вас не ве прави да не сте презервативи.
Или сметаш дека презерватив е нешто повисоко/погламурозно од куртон!

Сведување на дискусијата на куртони и презервативи му годи на кого?
nema diskusija. odmna se e kazano i nacrtano.

ostanuva da vidime dali malku od malku ste sfatile nesto ili ke prodolzite da ste kurtoni.
 

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.282
Поени од реакции
86.161
Од круцијално значење е овие избори на СДС да му се деси геноцид толку голем, што и со сите албански партии да коалицира, пак да не може да состави влада. Мене само тоа ме интересира, оваа власт да исчезне како Помпеја, како жителите што се наоѓале до вулканот Кракатоа, како племето Рапа Нуи на Велигденските Острови...едноставо да испарат од лицето на земјата.


Друго нешто, @bijons намали со тоа сликите, четири пати ми паѓа форумов и морам да рефреширам за да прочитам една ебана страна, а не можам ради твојата изложба на Стево Пендаровски што ја имаше поназад. Затоа следен пат пиши само дека не го сакаш Стево, стави едно </3 и не замарај членови тука дека и онака никој нит ти ги чита постовите, а уште помалку сака да ти ги гледа сликите!!! Нов ми е мобилниот, а предвреме ќе ми прегрее ради тебе, ни со гаранција ќе нема да ми го поправат, ќе речат си читал постови и гледал слики од Биџонс на Кајгана, за тоа нема гаранција, и ќе ме исфрлат со обезбедување.
 
Член од
22 февруари 2024
Мислења
885
Поени од реакции
2.846
Абе ти да не работеше во студиото сечени-лепени :yid:

не можеш од една реченица да вадиш од контекст, не што е непристојно туку..
....еве уште еднаш целата реченица, прочитај само сега обиди се со разбирање.
Таксист , не ми е целта да ви сечам или лепам туку ви зборувам мои мислења и согледувања како нормален обичен човек . Левица и Апасиев ви беа дел од Шарената Револуција или кратко кажано кадар на Сорос

ќе ви го цитирам сочленов од форумов , мислам има прекрасно пишано и детално опис кој се и како се .

Не сум многу активен на форумов како порано, но оваа тема е единствена кои заедно со еден подфорум ги пратам колку можам редовно, па некако не можам да се изначудам за тоа како се третира темата избори, пред нас предстојат избори кои се судбоносни за тоа дали ќе имаме некогаш шанси да си ја вратиме државата или ќе отиде вечно во провалија, па на гласење наместо да се оди со избор која опција може да го сруши овој монструозен режим, 90 % од луѓето ќе одат од лични побуди да гласаат и да лечат лични фрустрации.

Едно нешто не ми бега од око, како тоа се амнестира дирекното учевство на Левица во Шарената Револуција, како партијата која беше втората најголема сила во истава револуција треба денес да ни биде спасот од последиците кои ги донесе таа револуција во целина на ниво на држава.
Па малце да видиме какво учество имаше самата Левица во Шарената Револуција, кога веќе сите заборавија.

Самата Шарена Револуција имаше три столба,односно три групации луѓе кои учествуваа во неа, првиот се самопрогласените со сина крв од "граѓанството" ("eлитата"), вториот столб беа НВО финансирани од странство, додека третиот и најрадикалниот и воинствен беа левичарите, не само од Левица, туку се што беше со левичарска идеологија во државата беше на најпрвиот ред во самата "револуциja", па токму најрадикалните протести и најмногу апсени и доскоро се влечеа по судови за насилните протести во кои учествуваа, од канцеларијата на Иванов па се до насилните протести пред Влада или Собрание, секаде организаторите беа левичарите.
Да не забораваме дека истиве левичари кога беа апсени тогаш одбиваа да изјаснуват националност (дека нели денес се ултранационалисти) сметајќи ја за халуцинација, па се гордееа кога еден од нив потоа и дел од Владата (сега си кидна у десна Австрија) се изјаснуваше како Југословен, а беше неразделен другар со Апасиев кој си доби функција у СЈО, пред да се поделат внатре у партија и Апасиев да направи пуч и да избрка скоро цело членство што ја основа партијата, да не заборавиме беа прва двојазична партија у Македонија, сите активни страници на партијата им беа двојазични, си стои уште старата Социјалистичка левица - E majta socijaliste и сите локални локални организации од тоа време, така да не се праиме налудничави кој прв протнуваше двојазичност у државата ;), пред Апасијата да стане популист и за гласови да збори едно, а да спроведува друго, ама си најде народ овца па си го стриже како сака :cool:.
Да не заборавиме дека испадна дека сите официјални гласила на револуцијата беа водени од Левица, од фамозната Странски служби, до страницата Шарена Револуција која беше преименувана во Црвена Револуција а сега мислам истата е Трета Опција, каде се денес главни пропагадни гласила на Левица, заедно со порталот Антропол во кое излезе скандалната колумна на тој Шиндре за педофилијата , а да не заборавиме Левица беше единствена партија која даде поддршка тогашната 2016 на сега скандалните Субверзивен фронт кои сакаа да воведат толку прочуеното Сексуално образование со тоа и хомосексуалците да посвојуваат деца, Левица ЛГБТ.
На крај врвот е претседателски кандидат кој ги рамнеше нашите бранители и дочекот нивни со оние на УЧК (за Јохан).

Сега за првиот другар на Заев, кој сега кобајаги се "освести" и ќе ја спасува Македонија, човекот кој буквално крвараше за таа идеологија да дојде на власт, Максим Димитриевски, дали ако не се доведеше неговиот личен авторитет у Куманово во прашање некогаш ќе тргнеше против своите, за денес истиот да биде новиот херој, да биде форсиран по сите медиумите како некоја чиста опција, човек кој ги зима сите оние кои го напуштаат бродот на СДСМ а се верни до смрт на неговата идеологија од една страна, а од друга страна треба да ги превземе оние незадоволни кои нема да гласат за Левица, да им ги земе на анемичното ДПМНЕ

Премногу сум пишал па доволно е за прв дел, па ќе пишам збор два и за ДПМНЕ бидејќи реално партијава е трагедија во најсудбоносните времиња за Македонија.
Второ елемент е секако Калето или САД како голема сила која создава свои правила на однесување .Ние помалите земји сме вазали на нивната игра која се игра помеѓу нив и Русија,Кина итн .
 

Kajgana Shop

На врв Bottom