Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Разговорот пак се тера на почеток! За Јуве се докажа само за 2 сезони, и за тоа плукајте колку што сакате..За сомнежите, колку што имаш ти право да се сомневаш во легалноста на титулите на Јуве, толку и јас имам право да се сомневам во легалноста на титулите на Интер, зошто и Интер беше обвинуван лани за местење, а јас повеќе му верувам на факти, а не на навивачи кои за својот неуспех постојано им е виновен некој друг (независно дали се на Интер, Јуве или Милан)..Јас за неуспехот на мојот тим не барам виновник во некој друг дека местел туку ја барам во својот тим..За неуспехот на Јуве, е виновен самиот Јуве..Не му е виновен Интер, ниту пак Милан.. За да обвинам за местење ми треба доказ..

А те убедувам, дека утре ако освои Титула Јувентус, дека таа ќе биде чиста како солза, впрочем како и останатите 27, па колку и да било да ти се сомнителни тебе, докази ти требаат, исто како што мене ми требаат докази за да обвинам дека лани местеше Интер..

п.с. Оваа работа е дебатирана милион пати, и милион пати сум го напишал мислењето околу оваа работа..Начнувањето на овој разговор е само повторување...
Кико, Интер беше обвинет само од медиумите од Торино и Милано кои знаеш и сам за кого работат. Тоа беше лов на вештерки, си створија тензија и тоа е се. И оваа година после секое мало одлепување се пишуваше за афери во соблекувалната, за тоа со кој се дружел Манчини, за мечот со Сиена (тоа беше класичен пример инаку, се покажа како чиста дезинформација на весникот на Берлускони) и да не бројам...

Сомнежот врз Јувентус не беше од навивачите на Интер, туку сите во Италијанскиот фудбал знаеја што се случува. Дека судии се возат на луксузни јахти, повремено се заклучуваат во соблекувални, дека постои шема на ти го дај ми го... Немаше медиумски кампањи, едноставно публиката почна да си заминува од стадионите. Затоа викаме дека во времето на Моџи се случуваа работи подолго време, Интер беше оштетен многу порано, не во тие две години само.

Инаку глупаво е да се каже дека сите 27 титули на Јувентус биле нечесно освоени, еве останува на тие 2, но последниве 10-тина години многу работи си имаа “блескави моменти“ и во освојувањето на други титули. Иако пак ќе речам, имаа и многу силен тим и не им требаше никаква судиска помош.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.098
Поени од реакции
5.741
Мишел Платини, Претседателот на УЕФА, се изрази против воведувањето технологии во фудбалот..

"If there had been a referee in the hands of Adrian would view in the field do not need technology, but more referees." He said today, Michel Platini, the Uefa president, in a hearing on the EU Parliament.
"It would be too difficult to explain why, but I am against the use of technology in football," said the chairman.
For Platini, instead of moving on "would more arbitrators."
.​
At least two in addition to the one today: "Two more referees in the view would have the hand of Adrian. Increase the number of arbitrators and will avoid 80% of mistakes today.
Because football should be changed - ends - but in human form and not digital.
„ Ако беше поблиску судијата ќе ја видеше раката на Адриано, и немаше да треба технологија, но повеќе судии..“ Рече Мишел Платини.. „ Би било тешко да се објасни зошто, но јас сум против употребата на технологии во фудбалот..Два повеќе судии на теренот можеа да ја видат раката на Адриано..Зголемувањето на бројот на судиите, ќе ги скуси грешките за 80%, бидејќи фудбалот треба да биде сменет - заврши - но со луѓе а не технологија“

Текстов е преземен од Газета...

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Мишел Платини, Претседателот на УЕФА, се изрази против воведувањето технологии во фудбалот..

„ Ако беше поблиску судијата ќе ја видеше раката на Адриано, и немаше да треба технологија, но повеќе судии..“ Рече Мишел Платини.. „ Би било тешко да се објасни зошто, но јас сум против употребата на технологии во фудбалот..Два повеќе судии на теренот можеа да ја видат раката на Адриано..Зголемувањето на бројот на судиите, ќе ги скуси грешките за 80%, бидејќи фудбалот треба да биде сменет - заврши - но со луѓе а не технологија“

Текстов е преземен од Газета...
Апсолутно се со гласувам со него и се надевам дека нема да дојдат некои дегени некогаш и да ја исецкаат играта со видео снимки и слично. Едно време се зборуваше за двајца судии зад головите, што би било идеално за вакви ситуации, би можеле да пратат се што се случува во 16-никот.

Инаку последниот идиотски обид за промени е некаков тест на Ирската федерација со кој секој оној што ќе добие жолт картон оди на 5-10 минути пауза, слично како во ракометот, хокејот итн... Со ова ќе ја подобрувале дисциплината, а уствари ќе ги расипат тактичките замисли на тренерите и тотално ќе ја нарушат физиономијата на играта. Да не зборуваме за фактот дека со ова ќе им се даде огромна моќ на судиите за манипулации на теренот, точно како што се случува во другите спортови кај што има фактор исклучување.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.098
Поени од реакции
5.741
Едно време се зборуваше за двајца судии зад головите, што би било идеално за вакви ситуации, би можеле да пратат се што се случува во 16-никот.
Се сложувам со ова..Со ова многу работи ќе се подобрат во судењето и би било супер ако воведат таква работа..Многу спорни ситуации се случуваат во 16-тик и мислам дека воведувањето на два судии покрај 16тик ќе го реши проблемот..

Инаку последниот идиотски обид за промени е некаков тест на Ирската федерација со кој секој оној што ќе добие жолт картон оди на 5-10 минути пауза, слично како во ракометот, хокејот итн... Со ова ќе ја подобрувале дисциплината, а уствари ќе ги расипат тактичките замисли на тренерите и тотално ќе ја нарушат физиономијата на играта. Да не зборуваме за фактот дека со ова ќе им се даде огромна моќ на судиите за манипулации на теренот, точно како што се случува во другите спортови кај што има фактор исклучување.
Тоа би било глупаво, бидејќи ептен ќе ја наруши играта..За првенства каде што се игра погруб фудбал како што е Италијанското, ова би било уништувачко правило, и со тоа ќе се уништи тактичноста, и убавината на фудбалот..Не верувам дека ова правило ќе се воведи, а е крајно опасно, бидејќи терените за фудбал ќе се направат терени за балет или крикет..:nesum: Поточно ќе се изгуби цврстината и борбата за топка на терен, од страв да не паузираат играчите, а со тоа да го остават на цедило својот тим...

M

Mario Gómez

Гостин
Колку и да има квалитетни играчи италијанското првенство, тоа што има голем број на афери го губи сиот свој сјај.Големите клубови манипулираат со сите кладилници, а додека газдите се корумпирани и имаат тајни бизниси надвор од фудбалот.Па посебо брз клубовите влијае мафијата која понекогаш ги заплашува фудбалерите.!!

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Milan Fans Arrested After Beating-Up Inter Supporters – Report
There was also controversy both on the pitch and in the stands during Sunday night's Milan derby...

Reports state that a number of Inter fans were left with various injuries.
Не тепаа на терен ама на трибини мамето им го е*але на Интерашите:tv:

http://goal.com/en/news/10/italy/2009/002/18/1115229/milan-fans-arrested-after-beating-up-inter-supporters-report

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Milan Fans Arrested After Beating-Up Inter Supporters – Report
There was also controversy both on the pitch and in the stands during Sunday night's Milan derby...

Не тепаа на терен ама на трибини мамето им го е*але на Интерашите:tv:

http://goal.com/en/news/10/italy/2009/002/18/1115229/milan-fans-arrested-after-beating-up-inter-supporters-report
Честитки за нив! Барем некаде да тепаат. Сега можете и фан клуб да им отворите на говедата веднаш штом им ги објават имињата од полиција.

Иначе тоа што не го преведе во текстот е дека расправијата почнала откако навивачите на Милан истакнале парола со навредлива содржина.

Значи ем ја почнале расправијата, ем тепале, ем завршиле во затвор и ги очекува суспензија од терените во Сериа А. Јунаци тие на мајка...

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.098
Поени од реакции
5.741
Колку и да има квалитетни играчи италијанското првенство, тоа што има голем број на афери го губи сиот свој сјај.Големите клубови манипулираат со сите кладилници, а додека газдите се корумпирани и имаат тајни бизниси надвор од фудбалот.Па посебо брз клубовите влијае мафијата која понекогаш ги заплашува фудбалерите.!!
A што во Англија кладилниците се мисловна именка?? Или во Шпанија големите клубови не манипулираат со кладилниците?? Знаеш дека кладилниците во Англија имаат најголем замав и таму луѓето не се кладат само на фудбал, хокеј, тенис и кучиња, туку се кладат и на која нога ќе стане Кралицата Елизабета Втора?? Сигурен си дека сопствениците на Милан, Јуве, Интер работат нечесно, а овие на Барса, Ливерпул, Ајакс се занимаваат со одгледување лалиња???
И ти како го направи Калчото, The Godfather....

M

Mario Gómez

Гостин
A што во Англија кладилниците се мисловна именка?? Или во Шпанија големите клубови не манипулираат со кладилниците?? Знаеш дека кладилниците во Англија имаат најголем замав и таму луѓето не се кладат само на фудбал, хокеј, тенис и кучиња, туку се кладат и на која нога ќе стане Кралицата Елизабета Втора?? Сигурен си дека сопствениците на Милан, Јуве, Интер работат нечесно, а овие на Барса, Ливерпул, Ајакс се занимаваат со одгледување лалиња???
И ти како го направи Калчото, The Godfather....
Па јас не викам дека другите првенства се чисти.Јас сум фан на Баерн кој сака да гледа добар фудбал во Италија.Сакам да кажам дека колку и да е неатрактивна за вас Бундеслигата јас обожавам да ја гледам.!

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Па јас не викам дека другите првенства се чисти.Јас сум фан на Баерн кој сака да гледа добар фудбал во Италија.Сакам да кажам дека колку и да е неатрактивна за вас Бундеслигата јас обожавам да ја гледам.!
Epa kazi mi togas kako moze nekoj kako tebe, koj sto e fan na Bundes ligata vo koja pokraj Bayern site ekipi se na isto ramniste, da pluka po Calcioto koe e edna od najjakite ligi vo svetot. Bez ogled na site slucuvanja vo i okolu nego (mestenja, mafija, potplakanje itn) Calcioto ja pokazuva svojata sila i vo evropski ramki i dokaz za toa se mnogubrojnite tituli i finalinja na italijanskite ekipi. Kolku sakale vie toa da go priznaete ili ne toa e fakt. I vo Evropa na ne mestat Italijanite?

Harry Potter

Imperius
Член од
14 септември 2005
Мислења
2.553
Поени од реакции
1.548
Разговорот пак се тера на почеток! За Јуве се докажа само за 2 сезони, и за тоа плукајте колку што сакате..За сомнежите, колку што имаш ти право да се сомневаш во легалноста на титулите на Јуве, толку и јас имам право да се сомневам во легалноста на титулите на Интер, зошто и Интер беше обвинуван лани за местење, а јас повеќе му верувам на факти, а не на навивачи кои за својот неуспех постојано им е виновен некој друг (независно дали се на Интер, Јуве или Милан)..Јас за неуспехот на мојот тим не барам виновник во некој друг дека местел туку ја барам во својот тим..За неуспехот на Јуве, е виновен самиот Јуве..Не му е виновен Интер, ниту пак Милан.. За да обвинам за местење ми треба доказ..

А те убедувам, дека утре ако освои Титула Јувентус, дека таа ќе биде чиста како солза, впрочем како и останатите 27, па колку и да било да ти се сомнителни тебе, докази ти требаат, исто како што мене ми требаат докази за да обвинам дека лани местеше Интер..

п.с. Оваа работа е дебатирана милион пати, и милион пати сум го напишал мислењето околу оваа работа..Начнувањето на овој разговор е само повторување...
се согласувам. се што кажуваш е точно. а за тие години пред Калчополи нема никогаш да има докази бидејќи за да има ќе треба некој да проговори, а за да проговори треба да е некој замешан кој ако проговори ќе го јаде. значи тоа нема да се случи. а сомнежот нема никогаш да исчезне и никој неможе да ме убеди дека и пред тоа јуве не местел бидејќи од авион се гледаше на натпреварите.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.098
Поени од реакции
5.741
Јас гледам добар фудбал во Италија.. Веројатно, затоа навивам за Јувентус..Гледам и Бундес Лига, и искрено и тоа првенство не мислам дека е лошо, има доста квалитетни екипи, Баерн, Вердер, Хамбургер, Шалке , Борусија Дортмунд се екипи со Историја позади себе вредна за респект, исто така новакот Хофенхајм покажува дека сериозно размислува за приклучување во врвот на Бундес лигата..

Во сите Првенства, кладилниците се вмешани, и тоа на загрижувачко ниво, па мора да се реагира некако за да не се дозволи фудбалот да се злоупотребува уште повеќе...

се согласувам. се што кажуваш е точно. а за тие години пред Калчополи нема никогаш да има докази бидејќи за да има ќе треба некој да проговори, а за да проговори треба да е некој замешан кој ако проговори ќе го јаде. значи тоа нема да се случи. а сомнежот нема никогаш да исчезне и никој неможе да ме убеди дека и пред тоа јуве не местел бидејќи од авион се гледаше на натпреварите.
Сомнежот е ирелевантен фактор..Секој си има свои сомневања, така да се додека не се појават докази, сомневањата не се некој си фактор кој може да ги извалка 27те титули на Јуве во Калчото..

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Sto se odnesuva na mestenjeto na Juve ako sakate taka da razgovarame, mozam da kazam deka najcesto go jadat sitnite ribi za golemite da bidat zastiteni. I ne me ubeduvajte deka drugite ekipi se cisti zatoa sto za niv nemalo dokazi zatoa sto samo se blamirate. Da ne pocnuvam muabet cii lugje ja sprovedoa istragata i gi isnesoa dokazite za Juve. Kadija te tuzi, kadija te sudi. Ne sakav da se stavam vo vakvi debati ama bev isprovociran. Daj batalete temata so mestenje, zatoa sto na site, znaci i navivaci na ekipi nadvor od Calcioto, vi e prljav gzot. Najubavo batalete, da ne se dopisuvame do utre.

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Мислам дека треба да престанеме со ова местењево, со тоа дека ние имаме повеќе титули, вие имате ова, другите имаат нешто друго, јасни ни се мислењета и ставовите на сите тука, јасно ни е и тоа кој е најдобар во моментов, кој е најтрофеен итн.

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
Ова требаше да и се случи на платената козата Росети!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom