Болести - причини и превенција

ве молам за еден совет
се работи за татко ми болен е од рак карцином има метастази на зелудник на коската на ногата и на други места ми рекоа да пробам да му давам по неколку капки на ден ПЕТРОЛЕУМ ама во насиве апотеки најдов само МЕДИЦИНСКИ БЕНЗИН дали тоа е исто и дали знае некој да ми казе дали би имало ова некакв ефект
ВИ БЛАГОДАРАМ

ве молам за еден совет
се работи за татко ми болен е од рак карцином има метастази на зелудник на коската на ногата и на други места ми рекоа да пробам да му давам по неколку капки на ден ПЕТРОЛЕУМ ама во насиве апотеки најдов само МЕДИЦИНСКИ БЕНЗИН дали тоа е исто и дали знае некој да ми казе дали би имало ова некакв ефект
ВИ БЛАГОДАРАМ

Да, петролеумот е исто што и медицински бензин, но за жал нема никаков ефект врз ракот, и е токсичен, се користи исклучиво за надворешна употреба, т.е. за отстранување на фластери од кожа, го растопува лепакот од фластерот и полесно се вади. Други терапевтски цели медицинскиот бензин нема.
Дали татко ти прима хемотерапија? Каква терапија прима?
Секогаш треба да се биде многу претпазлив со тие дополнителни лекови и прашајте ги докторите дали лекот кој би се земал дополнително има некаква интеракција со лековите кои татко ти веќе ги прима.
Имам слушнато дека помагал варумин (мислам дека имаат некоја продавница под клинички центар, кај зират банка), други се колнат во крв од желка, трети во матичен млеч... Има многу народни лекови, но основата е хемотерапијата.

Ја освежувам темава со овој коментар можеби некој ќе се заинтересира да провери доколку во краен случај примети симптоми на некои од болестите напишани тука.
Сите останати секој коментар ќе биде добродојден :)

Znae li nekoj lek za tie narodski kazano "Šilci" na rbetot (medicinski strucno neznam kako se vikaat) terapija nekoja,nesto za spondilozata i nesto vo vrska so ovie dve raboti bilo kakva informacija.

Znae li nekoj lek za tie narodski kazano "Šilci" na rbetot (medicinski strucno neznam kako se vikaat) terapija nekoja,nesto za spondilozata i nesto vo vrska so ovie dve raboti bilo kakva informacija.
Шилците се производ на спондилозата.
Отиди до кај матичниот лекар, побарај упат за да видиш физијатар и ќе ти препишат најверојатно соодветна физикална терапија која ќе ти ги ублажи болките и ќе ти ја зголеми подвижноста во `рбетот на подолгорочен план. Можеби ќе потрошиш 1 месец на шетање до терапија и назад, ама се исплати.

Според оваа теорија битно за одржување на здрава состојба на организмот е да не се наруши ацидо-базната рамнотежа, која е благо базна состојба (pH помеѓу 7,35-7,45)

Ме интересира нешто повеќе за оваа болест,се што знаете за неа симптоми,тарапија,лечење и слично..фала однапред.
едит: се работи за ревматски артритис, беа споени темите

Татко ми ја има оваа болест, симптомите се болки во коските, искривување на коските ( деформација) инаку знам дека одеше пред година дена во скопје на терапија тоес примаше една терапија како еден вид на инфузија, и стварно после тоа така му дојде подобро .

Dobar den, mw interesira mialwnjw ili iskustvo za zgolemena prstata kaj vozrasen 65godisen maz koj podolgo vreme ima zgolemena prostata, cesto mokrenjee, bolki, custvo za itnost... Pri posledniot pregled imase vidno zgolemuvanje od 35gr na 75 iako pijase caevi za reguliranje i lekarstava... Me interesira seriznosta na ovaa sostojba i dali e potrebnaa hirurska intervwncija ili postojat sanasi da se sredi so pomos na lekaratva.. I dali toa znaci deka e rak na prostata.. I moram da napomenam deka ima nasledna genetska predispozicija za bolesta (pocinat roditel od rak na prosrata). Blagodaram

nekoj koj sto znae od kade mozam da kupam HUMIRA inekcii za lekuvanje Artritis

Ja kupuvam od vranje edna doze e 470 evra ( a mesecno mu doagja 940 evra)

Sekade vo svetot e na pozitivna lista od fondot(pa duri I vo zemji kako Srbija,Bosna) a ovde kako da ziveeme vo 19ti vek,nema ni trag ni glas da se stai lekov na teret na fondot.......:yid::yid::yid:

Posle dolgo maltretiranje po bolnici vo Germanija,napraveni 4ri KT,kade sto se bese vo red,osven koprostaza na prviot KT na desnata strana od debeloto i tenko crevo,no posle na sled ite KT vo red bese,no bolki pogotovo posle jadenje normalna ishrana nekolku dena,bea uzasni.I reseno e da bide napravena laparaskopska operacija za da se vidi sto se desava vo stomakot ,sto predizvikuva tolku jaka bolka vo dolniot del od stomakot.A crp i leukociti vo mokraca non stop imav pokaceni,ama nesakaa da mi dadat antibiotik,ovde vo odnos na toa,uzasni se.Na laparaskopskata,najdeni se mnogu adhezii kade sto se otstraneti . Posle edna nedela,jas bolki vo dolniot del od stomakot i pokaceno crp i leujociti vo mokraca uste povisoki. Vo bolnica ne mi dadoa antibiotik,me pustija doma so bolki. Maticniot mi dade antobiotik, pomina taa uzasna bolka. No problemot e sto jas dole povtorno osekjam nekoja bolka koja ne e ni za apce ama ne e i za bez apce. Kako pred menstuacija koga sum, nelagodno custvo.Ginekoloski,vo red e se,osven cista na leviot jajnik i lipom,koi ne bi trebalo da bidat priciniteli za takva bolka. Operacija e napravena pred 4ri nedeli. Dali e mozno povtorno da se pojavat tolku brzo adhezii? Zarem nema spas od tie,zarem treba da se priviknam na zivot bez bolka? Ve molam dajte mi bilo kakva slamka nadez, bidejki kaj otvoriv,kaj procitav,samo edno nesto dobiv. Ankcioznost. Ova adheziite bile poloso i od bolest da imas nekoja,kako sto gledam.
Se nadevam na nekoja nadez barem mala ,mnogu sum uplasena,nemozam da fubkcioniram,zal mi e za kerka mi mala e,me gleda se vo krevet,zamislena,uplasena.

.Ginekoloski,vo red e se,osven cista na leviot jajnik i lipom,koi ne bi trebalo da bidat priciniteli za takva bolka.

Имав и јас циста на јајник која морав да ја пунктирам бидејќи имав болки...а за другите твои прашања не се разбирам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom