Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
не е кај нас ама интересно

SEC tvrdi da je Loudon prisluškivao nekoliko poslovnih poziva supruge dok je radila od kuće i bila udaljena od njega šest metara. Razgovarala je s menadžerom za spajanja i preuzimanja u BP-u, a njezin je suprug nakon prisluškivanja otišao u šoping.

Kupio je više od 46.000 dionica kompanije TravelCentre bez znanja svoje supruge, sedmicama prije nego što je 16. februara 2023. objavljeno da je dogovoren posao s BP-om. Nakon te objave dionice TravelCentres of America skočile su gotovo 71 %. Loudon je zatim prodao sve svoje dionice i ostvario profit od 1,8 miliona dolara.

Loudon je na kraju sve priznao supruzi i tvrdio da je kupio dionice jer je želio zaraditi dovoljno novca da bi ona mogla manje raditi. Ona je pak prijavila njegove poslove svojim šefovima u BP-u, koji su je kasnije otpustili unatoč tome što nisu imali dokaza da je namjerno dala informacije svom suprugu. Na kraju se iselila iz njihova doma i podnijela zahtjev za razvod, piše The Guardian.

Loudon nije porekao optužbe iznesene u pritužbi SEC-a te je pristao na djelomičnu presudu, uz sudsku odobrenje. U sklopu tog dogovora neće smjeti raditi na rukovodećim pozicijama u kompanija, a novac koji je zaradio trgovanjem mora vratiti s kamatama te će još morati platiti i dodatnu kaznu koju mu odredi sud. Osim toga, prijeti mu i kaznena optužnica,

ОКОЛУ КМБ има уште една РАБОТА, дали беше 2005 или 2006 не се сеќавам, имаше ДЕНОМИНАЦИЈА х5
А беше како и сега помала од АЛК, ама ја намалија со Деноминацијата х5 , но БРГУ, за мислам 4-5 години му се доближија на АЛК како и ПРЕД Деноминацијата...
Тогаш и Ѓорчев од Вмро кажа на ТВ дека тоа е невидено и во Светски Рамки
Ете купував стан во Охрид 2003/4, квадрат беше 550 евра, тогаш продадов 400АЛК, мислам дека беа по 1900-2000мкд,
а КМБ беа пониски, мислам 1400мкд
Е да купев тогаш со тие 400АЛК на пример 550КМБ, па после х5 ќе станеа 2750 КМБ, денес само од тие пари едно Мотелче ќе си земев, а овие 20 години со Дендите ќе си одев на одмор кај сакав, пак Охрид ама не во градот да се заебаваш со паркирање, а и Албанија, Грција, море и на Малдивите...
Но ако се земе Пресек Пред Короната и сега, становите повеќе рипнаа...
инаку во трговијата и бизнисот ѓоа има релации,
1 влав= 3 македончиња, 1 грк =5, а 1 евреин = 10 :cool:

Последно уредено:
ОКОЛУ КМБ има уште една РАБОТА, дали беше 2005 или 2006 не се сеќавам, имаше ДЕНОМИНАЦИЈА х5
А беше како и сега помала од АЛК, ама ја намалија со Деноминацијата х5 , но БРГУ, за мислам 4-5 години му се доближија на АЛКкако и ПРЕД Деноминацијата...
Тогаш и Ѓорчев од Вмро кажа на ТВ дека тоа е невидено и во Светски Рамки
Ете купував стан вио Охрид 2003/4, квадрат беше 550 евра, тогаш продадов 400АЛК, мислам дека беа по 1900-2000мкд,
а КМБ беа пониски, по мислам 1400мкд
Е да купев тогаш со тие 400АЛК на пример 550КМБ, па после х5 ќе станеа 2750 КМБ, денес само од тие пари едно Мотелче ќе си земев, а овие 20 години со Дендите ќе си одев на одмор кај сакав, пак Охрид ама не во градот да се заебаваш со паркирање, а и Албанија, Грција, море и на Малдивите...
Но ако се земе Пресек Пред Короната и сега, становите повеќе рипнаа...
инаку во трговијата и бизнисот ѓоа има релации,
1 влав= 3 македончиња, 1 грк =5, а 1 евреин = 10 :cool:
KB 2005.jpg
Denominacija na KB bese vo Mart 2005

KMB i TNB denes rusat rekordi,primamliva cena za prodazba ama prasanje e dali ke padnat pod ovaa cena kako sto se zagreva pazarot,pogolem procent e da se dokupi otkolku da se prodade.

не ми е јасно ова тргување со МПТ под јавен повик, дали е некој Зортлија за да купи Друго или тие од Оилко се праат мангупи....

не ми е јасно ова тргување со МПТ под јавен повик, дали е некој Зортлија за да купи Друго или тие од Оилко се праат мангупи....
Веројатно Макпетрол пуштаат по некоја своја акција за да ја оддржат цената.

Stvarno ne mi e jasna ovaa frka okolu Mpt...

Javnata ponuda e dadena zoshto zakonski mora da dadat za da prodolzat da kupuvaat povekje od 25%... Simple as that... NE IM E CELTA DA BIDE USPESHNA... MORAA DA DADAT... ako sakaa da kupat se, kje ponudea 120.000, a ne ovaa mizerija...

Taka da, ne se plashete nikoj so sila nema da vi zeme nishto, ponudata kje bide neuspesha... A i da bide, mora da imaat nad 95%, za da izvrshat zadolzitelen otkup, sto e science fiction....

Cenata e preniska da se prifati ponudata
A sto e vtorata varijanta t.e ako ne potpiseme ?
Автоматски споено мислење:

Mislam deka obavezen otkup imase i koga Sparkasse ja prevzema OHB.

Ne znam sto se sluci ako na nekogo mu ostanale akcii od OHB.

Последно уредено:
A sto e vtorata varijanta t.e ako ne potpiseme ?

Mislam deka obavezen otkup imase i koga Sparkasse ja prevzema OHB.

Ne znam sto se sluci ako na nekogo mu ostanale akcii od OHB.
Poseduva akcii od Sparkasse.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom