Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.171
Поени од реакции
30.340
Шуќур…
Му направија ли барем технички прием ко пто треба, оти поплава беше првата година? Чкарт!
Sum bila poveke pati i teatarot e top.

Rece edna rabota, pa da ne dolzam.
Ne gi lazi lugeto demek samo od tito e se.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.839
Поени од реакции
10.754
Sum bila poveke pati i teatarot e top.

Rece edna rabota, pa da ne dolzam.
Ne gi lazi lugeto demek samo od tito e se.
Готово! Ја излажав, среќа па ти си тука да им ги отвориш очите :rolleyes:

Инаку нафта пијат луѓево, не го знаат Велес дека у Америка е…

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.171
Поени од реакции
30.340
Готово! Ја излажав, среќа па ти си тука да им ги отвориш очите :rolleyes:

Инаку нафта пијат луѓево, не го знаат Велес дека у Америка е…
Па излажа, чоек.
Или се издаде дека не си баш од Велес.
Сам ја стропа оти немало ништо после тито.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.839
Поени од реакции
10.754
Па излажа, чоек.
Или се издаде дека не си баш од Велес.
Сам ја стропа оти немало ништо после тито.
Добро де… еве ти ме поправи!
Сега можеме да се фалиме дека имаме нов театар!
Малце украдоа некој 800-1000% од цената, ама нема везе… само у Скопје ли да се краде :unsure:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.772
Поени од реакции
36.706
И за едни избори, толку НИШТО немаа направено, што офцата се пењавеше на фејсбук да фали и брани како рукохвати наместиле на три сокака!?!
Пази рукохвати!!!
Цефка фи50 за држење на ѕид наместена!
Цел месец пењавеше и бранеше факинг РУКОХВАТИ! :facepalm:
Остај тоа. Сите нам добро не служи меморијата, памтиме дека Коце пушташе во употреба канти за ѓубре. :pos: Или тој на Кочани градоначалникот, чинам - пушташе во употреба косилка за трева за фудбалско игралиште. Такви популистички глупости секогаш имало и секогаш ќе има. Има и прости маси народ кои гласаат, мора и нив некако да ги лажат. Ковачевски одеше по маркети и купуваше леб од 30 денари, и тоа памтиме, неодамна беше.

Ама ете, дури и тоа да е само направено: рукохвати, канти за ѓубре и косилка за трева, кај овие што не водеа последниве 7 години ни тоа го немаше, или барем јас не се сеќавам.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.171
Поени од реакции
30.340
Добро де… еве ти ме поправи!
Сега можеме да се фалиме дека имаме нов театар!
Малце украдоа некој 800-1000% од цената, ама нема везе… само у Скопје ли да се краде :unsure:
Ич не ми е гајле, направиле нешто да остане за добро на народот.
Тито имал најлуксузни станови во Менхетн од шо не крадел?

Член од
14 август 2018
Мислења
4.839
Поени од реакции
10.754
Остај тоа. Сите нам добро не служи меморијата, памтиме дека Коце пушташе во употреба канти за ѓубре. :pos: Или тој на Кочани градоначалникот, чинам - пушташе во употреба косилка за трева за фудбалско игралиште. Такви популистички глупости секогаш имало и секогаш ќе има. Има и прости маси народ кои гласаат, мора и нив некако да ги лажат. Ковачевски одеше по маркети и купуваше леб од 30 денари, и тоа памтиме, неодамна беше.

Ама ете, дури и тоа да е само направено: рукохвати, канти за ѓубре и косилка за трева, кај овие што не водеа последниве 7 години ни тоа го немаше, или барем јас не се сеќавам.
Јасно…
Инаку не сум ни левичар по ориентација, без разлика што така испаѓа кога ги напаѓам двеве апашко-предавнички партии…
qu’eat-ce que c’est
Автоматски споено мислење:

Ич не ми е гајле, направиле нешто да остане за добро на народот.
Тито имал најлуксузни станови во Менхетн од шо не крадел?
Мислам дека одбра лош момент да со таа политичка провиенција, сега спомнуваш “станови” во било кој контекст :rolleyes:
Бед тајминг дарлинг :pos:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.171
Поени од реакции
30.340
Буквално толку не отепаа седесе што сега треба да цениме и пепељара да стават некои нови.
Автоматски споено мислење:

Мислам дека одбра лош момент да со таа политичка провиенција, сега спомнуваш “станови” во било кој контекст :rolleyes:
Бед тајминг дарлинг :pos:
Не следам, ама нема да ме заебеш со обидиве за сменување од тема.
Рече дека се стоело од Тито.
Тоа е невистина. Енде.
Се потроши темата.
Ниту ти, ниту ја располагам со градски фактури да се докажуваме дали некој ќарил нешто од капитални проекти.
А и да ќарил, не е битно кога проектот е позитивна работа за општеството.

Последно уредено:
Член од
30 октомври 2022
Мислења
465
Поени од реакции
1.301
Владе, океј е приказнава…
Ете бил во шарената револуција(знаеме кој ја спонзорираше), наседна како млад мајмун…
Грешка!
Како најдобар правник, се пријавил и го примиле во СЈО.
Грешка!
Вози Алфа!
Па ова е веќе катастрофа!

Туку, нешто стално забораваш околу предавствата/продавањата на името и идентитетот!?
Не ќе да беше Апасијата…
дпСмне беа тие кои позајмија 8 пратеници!
Треба постојано да го нагласувам ова??
Мислам не е проблем… мада нејќам да им ја бркам работата на оние што се стварно левичари, па си имаат партиски цели да одработат.
Јас го знам Апасиев од град, од школо… човекот е на место, по на место да неможе да биде!
И јас не преферирам левичарски идеи, ама да не се лажеме, он како човек е Левица, за мене океј…

Туку…
ај да се вратиме, да видиме зошто во старт дојде до “шарената револуција”?!
Мислиш тек така му текна на Сорос и вујче Сем?!
Или можеби искористија моментум што дпсмневци ја прекардашија од крадење, од растурање на државава?!
(Реторичко ми е ова… секој со два грама мозок знае зошто дпсмне доби народ на улица…)
Уништено образование, здравство,право и правда, партизација на макс, крадење, беснеење… буквално приватна држава ткз Прчија направија од нас!

Сдс се више осудени за нивното…
Ама ај да не се правиме улави, не е ова напрај нов јузернејм на играта и уклучи се како да си паднат од Марс!
дпСмне не паднаа од Марс!
Истите се!
Никогаш не биле ни подобри!
Да требаше не 8, туку 28 пратеници ќе им дадеа за предавството, затоа што буквално на сите им беше посран газот од криминал и крадење!
Сум пишувал и порано… сега ме мрзи…
Човек стварно треба да е лоботомиран за дпСмне да ги вика “патриотСка” партија..
Факти и дела имаат, бар исто колку СДС
Добро и шо предлагаш сега ,кој ти е поентата?Ако СДС добие повеќе гласови од ДПМНЕ,ќе бидат пак на власт истиве и?Свесен си шо не очекува?Последна шанса за спас на државава е коалиција на Левица и ДПМНЕ не знам како не ви е јасно?

Член од
14 август 2018
Мислења
4.839
Поени од реакции
10.754
Добро и шо предлагаш сега ,кој ти е поентата?Ако СДС добие повеќе гласови од ДПМНЕ,ќе бидат пак на власт истиве и?Свесен си шо не очекува?Последна шанса за спас на државава е коалиција на Левица и ДПМНЕ не знам како не ви е јасно?
Мене ми се јасни многу работи…
Проблемов е дали и на народот му се јасни?
Што нема бегање од канцерот на сдс-дпсмне нема!
А веќе кажав. Нас ни треба македонско ДУИ!
Некој што ќе ги држи за ј@јца да не можат да распродаваат тоа што не е нивно!

Член од
30 октомври 2022
Мислења
465
Поени од реакции
1.301
Мене ми се јасни многу работи…
Проблемов е дали и на народот му се јасни?
Што нема бегање од канцерот на сдс-дпсмне нема!
А веќе кажав. Нас ни треба македонско ДУИ!
Некој што ќе ги држи за ј@јца да не можат да распродаваат тоа што не е нивно!
Празен муабет.Во моментов немаме македонско дУИ и?Дур ние филозофирме ни се разграбува државата.Кажи мислење дали имаш алтернатива за излез од кризава?Чоек раниме поранешни терористи кои седат дома и земаат плата.Шо треба друго да се случува за да конечно се свестиме?

Член од
11 март 2023
Мислења
1.451
Поени од реакции
1.887
ОПОЗИЦИЈА НА ВЛАСТ #1

Во оваа прилика, ја истакнувам својата посветеност кон слободата на изразување и почитување на приватноста. Со моите писанија, се одрекувам од одговорност за сите можни толкувања и препознавања. Никој не треба да се чувствува обврзан или изложен на каква било форма на ризик во однос на нивната лична сфера. Напомена, имиња не спомнувам никаде!

Имено, лицето за кое го пишувам писанието бр.1 потекнува од град во југо-западниот дел на Повардарието, град во централна Македонија. Дипломиран по медицина, најпрво ги истакнува своите револти во редовите на „Шарената Револуција“ и станува активен член на најактуелната опозициска политичка партија. По кратко време, лицето се кандидира како носител на советничка листа, со единствено мото и стратегија: „Запирање на практиката корумпирани луѓе да ги полнат џебовите во локалната власт“. Користејќи ја нерамнотежата на двете најголеми партии во Македонија, ова лице станува активен дел од Советот, како единствен пратеник од редовите на својата партија. Нормално за оваа партија, собирајќи политички поени и симпатии од младите и неискусни граѓани, ова лице постојано доминира вршејќи „терор“ на седниците во општината, нормално, подучен од својот идол кој што често го цитира, со постојано напаѓање на соговорниците, со логички или нелогички теми и прашања. Но, таткото на овој град, кој е истакнат бизнисмен, го користи своето искуство за успешно управување во градот и станува важен играч во драмата. Имено, општината објавува јавен конкурс за изработка на идеен проект за подигање на спомен обележје, и како еден од членовите на одборот, се сретнува токму советникот за кој пишувам (дипломиран медицина, во комисија за архитектура и градежништво, класично македонско малограѓанство). И покрај тоа, продолжуваме понатаму. Тука започнува виститнската драма. Во резултатите од конкурсот, се открива дека синот на вработена во општината, инаку голем активист на партијата на градоначалникот, е еден од добитниците на паричната награда. Сето ова беше лесно откриено, благодарение на фотографијата која ја објавила како профилна фотографија при кандидирањето на градоначалникот пред изборите. Ова е случајно откриено користејќи ја уникатноста на презимето, за останатите наградени во конкурсот, не направив истражување. За три дена, изминува една година од конкурсот, а спомен обележјето за кое неколку луѓе земаа високи парични награди, сеуште чека на изградба. Не само што најмалку еден од добитниците е поврзан со власта, туку идеите од конкурсот се анонимни и недостапни за граѓаните на општината, правејќи ја целата процедура уште посомнителна. И така, овој советник, кој порано беше остро во опозиција, наеднаш станува тивок поддржувач на централната власт, барем за мене, нормално, се до отпочнување на кампањата за претседател на државата.

Наредното писание ќе биде на тема: „Корумпирани двата најголеми медиуми во мојот град“ или уште едно писание со висок активист на оваа политичка партија, кој ќе биде гарантирано вработен на висока позиција веднаш по изборите.

Одново нагласувам, име и презиме на личноста за која зборувам останува апсолутно анонимно во овие текстови. Ова не претставува форма на политички активизам, туку реално случување од нашето блиско минато. Лесно се проверува точноста. Не е единствено, но не знам дали смеам да продолжам јавно со име и презиме, или морам вака. Секој заинтерсиран во врска со ова, може да ме контактира приватно во пораки, за да се заштити личната приватност и да се спречат можни законски последици.

Последно уредено:
Член од
5 февруари 2024
Мислења
147
Поени од реакции
239
ОПОЗИЦИЈА НА ВЛАСТ #1

Во оваа прилика, ја истакнувам својата посветеност кон слободата на изразување и почитување на приватноста. Со моите писанија, се одрекувам од одговорност за сите можни толкувања и препознавања. Никој не треба да се чувствува обврзан или изложен на каква било форма на ризик во однос на нивната лична сфера. Напомена, имиња не спомнувам никаде!

Имено, лицето за кое го пишувам писанието бр.1 потекнува од град во југо-западниот дел на Повардарието, град во централна Македонија. Дипломиран по медицина, најпрво ги истакнува своите револти во редовите на „Шарената Револуција“ и станува активен член на најактуелната опозициска политичка партија. По кратко време, лицето се кандидира како носител на советничка листа, со единствено мото и стратегија: „Запирање на практиката корумпирани луѓе да ги полнат џебовите во локалната власт“. Користејќи ја нерамнотежата на двете најголеми партии во Македонија, ова лице станува активен дел од Советот, како единствен пратеник од редовите на својата партија. Нормално за оваа партија, собирајќи политички поени и симпатии од младите и неискусни граѓани, ова лице постојано доминира вршејќи „терор“ на седниците во општината, нормално, подучен од својот идол кој што често го цитира, со постојано напаѓање на соговорниците, со логички или нелогички теми и прашања. Но, таткото на овој град, кој е истакнат бизнисмен, го користи своето искуство за успешно управување во градот и станува важен играч во драмата. Имено, општината објавува јавен конкурс за изработка на идеен проект за подигање на спомен обележје, и како еден од членовите на одборот, се сретнува токму советникот за кој пишувам (дипломиран медицина, во комисија за архитектура и градежништво, класично македонско малограѓанство). И покрај тоа, продолжуваме понатаму. Тука започнува виститнската драма. Во резултатите од конкурсот, се открива дека синот на вработена во општината, инаку голем активист на партијата на градоначалникот, е еден од добитниците на паричната награда. Сето ова беше лесно откриено, благодарение на фотографијата која ја објавила како профилна фотографија при кандидирањето на градоначалникот пред изборите. Ова е случајно откриено користејќи ја уникатноста на презимето, за останатите наградени во конкурсот, не направив истражување. За три дена, изминува една година од конкурсот, а спомен обележјето за кое неколку луѓе земаа високи парични награди, сеуште чека на изградба. Не само што најмалку еден од добитниците е поврзан со власта, туку идеите од конкурсот се анонимни и недостапни за граѓаните на општината, правејќи ја целата процедура уште посомнителна. И така, овој советник, кој порано беше остро во опозиција, наеднаш станува тивок поддржувач на централната власт, барем за мене, нормално, се до отпочнување на кампањата за претседател на државата.

Наредното писание ќе биде на тема: „Корумпирани двата најголеми медиуми во мојот град“ или уште едно писание со висок активист на оваа политичка партија, кој ќе биде гарантирано вработен на висока позиција веднаш по изборите.

Одново нагласувам, име и презиме на личноста за која зборувам останува апсолутно анонимно во овие текстови. Ова не претставува форма на политички активизам, туку реално случување од нашето блиско минато. Лесно се проверува точноста. Не е единствено, но не знам дали смеам да продолжам јавно со име и презиме, или морам вака. Секој заинтерсиран во врска со ова, може да ме контактира приватно во пораки, за да се заштити личната приватност и да се спречат можни законски последици.
Ocekuvav bomba ko sto najavi a ti pukna mala piratka ebate bombasot

Kajgana Shop

На врв Bottom