Бујрум, бирај си јазик:Zdravo na site bi sakal da prasam nesto,
Imam zavrseno full stack akademija pred okoly 3 meseci i pocnav da apliciram za rabota/praksa no kako sto gledam sekade se bara da se resavaat logicki zadaci i algoritmi.Tie raboti bas ne bea opfateni na akademijata,pa ako moze pomos kako da prodolzam ponatamu za da mozam da najdam nekoja praksa.
Fala vi odnapred.
Sent from my 22101320G using Tapatalk
Финтата е што на академија те учат да куцаш, а овие бараат да програмираш. Па следствено на тоа, треба да се научиш да програмираш за да влезеш негде...Zdravo na site bi sakal da prasam nesto,
Imam zavrseno full stack akademija pred okoly 3 meseci i pocnav da apliciram za rabota/praksa no kako sto gledam sekade se bara da se resavaat logicki zadaci i algoritmi.Tie raboti bas ne bea opfateni na akademijata,pa ako moze pomos kako da prodolzam ponatamu za da mozam da najdam nekoja praksa.
Fala vi odnapred.
Sent from my 22101320G using Tapatalk
Znam primekam sto se desava, zemav kurs na udemy gore sto mi go predlozija pocnav da ucam ke vidam sto ke bide, tesko odi no poleka poleka ke go sovladam kako za praksa pa ponatamu ke si prodolzam da ucam.Дечки да ве прашам, дали имаат некаков purge IT фирмиве или така ми се чини? И уште едно прашање дали се наоѓаат data science и AI експерти во Македонија?
Финтата е што на академија те учат да куцаш, а овие бараат да програмираш. Па следствено на тоа, треба да се научиш да програмираш за да влезеш негде...
Data Science е многу интересен и широк поим, што ти треба поточно?И уште едно прашање дали се наоѓаат data science и AI експерти во Македонија?
Begaj podaleku. Ke ti pisam povekje pokasnoОф топик:
Сакам да земам академија за Data Analyst од Дата Мастерс. Дали некој има искуства и/или препораки?
Jas bev na full stack akademija ne sum zadovolen i toa vrabotuvanje sto go nudat nema blaga vezaОф топик:
Сакам да земам академија за Data Analyst од Дата Мастерс. Дали некој има искуства и/или препораки?
Искрено, не би вработил дата аналист од курс.Оф топик:
Зошто бе, како да се сомневаш во луѓе кои до вчера студирале историја/право, а денес решиле да се програмери/аналисти?Искрено, не би вработил дата аналист од курс.
Фер, но никој не рече дека барам да работам за друг на тоа поле туку е нешто што би си го применил во свој бизнисИскрено, не би вработил дата аналист од курс.
Не сакав да те демотивирам, само кажувам од мој аспект. Не би имал проблем со девелопер од курс на пример. Ама за аналист имам да речеме предрасуди.Фер, но никој не рече дека барам да работам за друг на тоа поле туку е нешто што би си го применил во свој бизнис
Дефинитивно не е нешто што се учи преку ноќ, ти ја разбирам поентата. Сепак за свои потреби мислам дека би ми завршило работа за анализирање податоци и извлекување заклучоци бидејки data-driven одлуки се нешто што треба да е основа при менаџирање. Од таков аспект би сакал да соберам некој курс или академија, нема сигурно да работам на огромни проекти, доколку се пројави таква потреба тогаш се зима професионалец, но сега за сега таа ми беше логиката. Но по препораките за да не си трошам време со ДатаЛаб ќе видам кои ми се опциите, мислев нудат нешто повеќе од обичен Udemy курс.Не сакав да те демотивирам, само кажувам од мој аспект. Не би имал проблем со девелопер од курс на пример. Ама за аналист имам да речеме предрасуди.