Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.628
Поени од реакции
5.424
mene mi e krivo sto duri i 2 posta mu posvetiv be... dzabe e nekoj luge i da im crtas i da osetat steta na svoja koza i so inka da im stavis pak nisto nema da razberat... ropakot garant ima i poroblem so pasosot ama ne, severdzan do groP si e.... dzukela
Автоматски споено мислење:

tie patrioti napravija dijasporata da ima 3 pratenika sto sekogas ke bea MAKEDONCI. vas toa vi smetase pa go ukinavte.

tie patrioti imaa predlog dijasporata da glasa glasa vo IE od kade poteknuva ili ima nedviznina. na dui toa ne i odgovorase pa sega imame nekakov cirkus glasanje u dijasporata kade dzabe se glasa.

ostaj ne nas, nie sme dobro... mislete mu ja vie, posto ocigledno za kur ne ve biva.
Важи, поздрави ги џони и џејк од мене.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
885
Поени од реакции
2.846
Има ли некаде инфо кој кандидат колку потписи има соберено?
има на фејсбук . Претежно Бујар има собрано во деловите каде има највеќе Албанци, а тоа е Куманово .

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.022
Поени од реакции
637
Досега сигурен кандидат кој собра сигурно гласови а и со тоа и сигурна кандидатура за Претседател на Северна Македонија е

нејсме друга ми е помислата .

Од прв ден беше очигледно дека ВМРО и СДСМ дека ќе прават проблеми преку нивното влијание и нивната апаратура на гласачи и симпатизери .

Од сам почеток не е овозможено овластени нотари да собираат гласови за кандидатите што контра иде Законикот на ДИК и на изборниот Законик на РСМ .

Исто така Македонскиот Нотаријат барало 300 денари за секој потпис ,што значи веќе собраните потписи не се валидни кај овластениот нотар и мора од сам почеток нов процес на собирање на потписи .

Нотаријатот барал 200 денари поделба , 100 за самиот нотар . Од самиот почеток има делење и притисок .
Ако ти е ова од инфомакс не верувај . Се скараа со Мицко сеа го прават најлош ваков таков , од коа ги избрка за процент барање од градоначалниците месечно.
Има ли некаде инфо кој кандидат колку потписи има соберено?
пишува по порталиве има…
Автоматски споено мислење:

Бугар Османов немора ни да собира, од сите потписи па и гласачи има калап изработено, механичка работа.
Ќе собере Бугар уште викендов . Мислам дека Стево Јакимовски ќе извиси и нема да собере .

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.018
Поени од реакции
29.985
Добро тогаш тие патриоти нека дојдат и нека се пријават за гласање во кичево, струга, нека си купат куќа стан во татковината, еве имаме ние потреба од нив, од тие големи патриоти, ги чекам со раширени раце, не сум ироничен.
Или оние во Егејска што вртат ора за пред камера а да помогнат на нивната матична држава ништо, прв чекор е да се вклучат во политичкиот живот, толку.
Со оро и врискање држава не се чува туку со народ што знае кој е неговиот идеал и кауза. За мене е Македонија на Македонците, за нив изгледа е во Сиднеј бургери да вртат.
Tie sho se vo stranstvo poveketo si imaat kuki tuka.

A zosto voopsto tie od Egejska bi pravele nesto koga drzavata veke se otkaza od niv kako klauzula vo prespanskiot.

Ete neka se smeni prespanskiot prvo pa da ocekuvame interes od niv.
Tie samite so toa sto otvaraat skoli na makedonski bez pomos od Severna e dokaz deka imaat napraveno poveke za Makedonija kako malcinstvo nego li bilo koj od sds i vmro zaedno.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.367
Поени од реакции
11.182
Сега не е момент за негласање, сите треба да излезете на гласање.

И дап, ако ДПМНЕ не ја управи државата барем малку во наредните 5 години, толку од Северџанија засекогаш.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.018
Поени од реакции
29.985

И дап, ако ДПМНЕ не ја управи државата барем малку во наредните 5 години, толку од Северџанија засекогаш.
Toa sho Sds shi.ptarska go napravi nema da se upravi ni za 200 godini, taka da, fokusirajte se za sea samo da ischeznat od politicki prostor, pa i od planetava.
Toa bi bil najgolem uspeh sea za sea.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.366
Поени од реакции
5.678
Ама буквално.
Сите ,,еминентни" македонски јавни особи, почнувајќи од бизнисмени, властници па до спортисти, глумци, музичари да не набројувам...се клошари коишто славата им доделена, а не стекната.
Доделена со самото нивно раѓање во некои ,,јаки" фамилии во коишто лижењето чмарови и кодошлук им се главни одлики...тие што имале помалку ,,среќа" се добри соработници на службите.

Они во основа се фолиранти влезени во јак филм па некои од нив со огромна дрскост кажуваат дека ,,не не заслужавалe" како јавни особи....

Македонија наместо да расчистеше со нив и службите, ние ги направивме да бидат уште поголеми господа.

Член од
20 јуни 2018
Мислења
117
Поени од реакции
363
Според информацијата од ДИК, на целата територија на Македонија, сублиматот на собрани потписи е следен:
1. Бујар Османи - 3261
2. Максим Димитриевски - 1594
3. Билјана Ванковска - 1105
4. Стевчо Јакимовски - 658

Миленко вика Стевчо и Ванковска биле кај Ќурка барале помош за потписи.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.656
Поени од реакции
48.726
Член од
11 јули 2008
Мислења
4.750
Поени од реакции
3.790
Имаат они од тие за Пописот, нека ги искористат да не одат фира. :cool:
Остај ти сеа. Они се молат никој да не собере потписи, а Стево ако може да се откаже па така сами да одат на избори.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Лесна и убедлива дупла победа на СДСМ.
Примам кладби у порака:D

Олеснителна околност е што Христиан Мицковски го кандидирал склеротичниот фосил за претседател.
само ти сањај комуњарче кутро

Член од
14 август 2018
Мислења
4.633
Поени од реакции
10.320

А кој ќе ги управи дпСмне да не продолжат со (преќутната)распродажба и предавства, со крадењата, тендерите, и партиските вработувања?!

Нас ни треба македонско ДУИ!
Некој да ги шамара дпсмнеОфците у собрание ко АртанГруби шо ги шамараше овие!

Ни треба екстремна Левица! Дури и полоша од онаа која Апасиев ја има!
Која со 10-12 пратеници ќе ги држи бугар.. пардон буљашите од дпСмне за јајца!

Kajgana Shop

На врв Bottom