Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.155
Поени од реакции
30.281
Генерално луѓето што ја напуштиле Македонија не чуствуваат ништо за неа, има и други причини како економски но генерално се предавници, не сум изненаден за Васко.
Zatoa vo Avstralija imase pogolemi protesti za promena na ime od Skopje, oti ne cuvstvuvaat nisto?
Lugeto sto ja napustaat Makedonija najcesto cuvstvuvaat frustracija kon vlastite, a ne deka ne se zamaraat za nivnite prijateli, rodnini.

Последно уредено:
Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.775
Поени од реакции
5.713
Zatoa vo Avstralija imase pogolemi protesti za promena na ime od Skopje, oti ne cuvstvuvaat nisto?
Lugeto sto ja napustaat Makedonija najcesto cuvstvuvaat frustracija kon vlastite, a ne deka ne se zamaraat za nivnite prijateli, rodnini.
Добро тогаш тие патриоти нека дојдат и нека се пријават за гласање во кичево, струга, нека си купат куќа стан во татковината, еве имаме ние потреба од нив, од тие големи патриоти, ги чекам со раширени раце, не сум ироничен.
Или оние во Егејска што вртат ора за пред камера а да помогнат на нивната матична држава ништо, прв чекор е да се вклучат во политичкиот живот, толку.
Со оро и врискање држава не се чува туку со народ што знае кој е неговиот идеал и кауза. За мене е Македонија на Македонците, за нив изгледа е во Сиднеј бургери да вртат.

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.760
Поени од реакции
36.670
Тррба да се излезе да се даде потпис за Господинот Господин Поповски. :icon_lol:
Не го знам кој е ликот, ама барем ќе го имаме претседателскиот кандидат со најјакото име во историјата. (y)
Еве го, го најдов:

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.875
Поени од реакции
7.141
Па беше главен на Вчерашни Новости, емисија финансирана со пари од УСАИД. Беа во трка со Цацкој кој попрво ќе се продаде...
Да ама не сум го слушнал дека сака да сме Северна или дека бил советник или дека сака Стево да биде пак претседател. Кога беше на манифестацијата каде на К - 15 им беа доделувани награди, изречито пиша дека жали што се со тоа на ,,С".

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
За разлика од другите двајца кои одма се продадоа, Васко долго време се држеше настрана... Што му стана во 5 до 12 да фати страна не знам, ама ептен проби дно.

Големи мизерии испаднаа овие од К-15
Тешко е да се работи за парите. Се прошета до Австралија, сфати дека овде треба да рмба најрандом работи од утро до мрак и никој не го рецка, дојде пак назад. Проба нешто Јутјуб, книга, се треси во ладна вода, не капат доволно пари за да оди на нуркање, и нон стоп меани и фешти. Ова е проверена метода, ако му е добитен коњот ќе си го прчи до пензија.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.476
Поени од реакции
24.716
Celo trebase da go napisis, ne vaka polovicno :sneaky:
mene mi e krivo sto duri i 2 posta mu posvetiv be... dzabe e nekoj luge i da im crtas i da osetat steta na svoja koza i so inka da im stavis pak nisto nema da razberat... ropakot garant ima i poroblem so pasosot ama ne, severdzan do groP si e.... dzukela
Автоматски споено мислење:

Добро тогаш тие патриоти нека дојдат и нека се пријават за гласање во кичево, струга, нека си купат куќа стан во татковината, еве имаме ние потреба од нив, од тие големи патриоти, ги чекам со раширени раце, не сум ироничен.
Или оние во Егејска што вртат ора за пред камера а да помогнат на нивната матична држава ништо, прв чекор е да се вклучат во политичкиот живот, толку.
Со оро и врискање држава не се чува туку со народ што знае кој е неговиот идеал и кауза. За мене е Македонија на Македонците, за нив изгледа е во Сиднеј бургери да вртат.
tie patrioti napravija dijasporata da ima 3 pratenika sto sekogas ke bea MAKEDONCI. vas toa vi smetase pa go ukinavte.

tie patrioti imaa predlog dijasporata da glasa glasa vo IE od kade poteknuva ili ima nedviznina. na dui toa ne i odgovorase pa sega imame nekakov cirkus glasanje u dijasporata kade dzabe se glasa.

ostaj ne nas, nie sme dobro... mislete mu ja vie, posto ocigledno za kur ne ve biva.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.461
Поени од реакции
87.249
Да ама не сум го слушнал дека сака да сме Северна или дека бил советник или дека сака Стево да биде пак претседател. Кога беше на манифестацијата каде на К - 15 им беа доделувани награди, изречито пиша дека жали што се со тоа на ,,С".
Да, да изразито жалел што на наградата му пишувало "С" одкако му секнаа парите од проектите. Класичен пример за после ебење, нема каење.
Истиот случај е и со Лиле ДОМ, гласаше за промена на името, а сега плаче и се треска пред камери како направила грешка

Член од
9 август 2014
Мислења
498
Поени од реакции
1.626
https://www.reddit.com/r/mkd/comments/1axd7ju/светски_индекс_на_слободата_на_медиумите_во/

Не знам зошто има некој став на форумот тука дека сдс нема да имаат ни 25 пратеници. Минимум 35 ќе имаат ако не и повеќе. Видете само постот во линк за како ќе се изгубела слобода на медиумите. Ја потценувате лојалната невладина,лгбтчкљ,административна армија на сдс. Само во последните 5,6 месеци вработија повеќе кадар на државно отколку претходните 4,5 години.
Автоматски споено мислење:

Член од
22 февруари 2024
Мислења
885
Поени од реакции
2.846
Досега сигурен кандидат кој собра сигурно гласови а и со тоа и сигурна кандидатура за Претседател на Северна Македонија е

нејсме друга ми е помислата .

Од прв ден беше очигледно дека ВМРО и СДСМ дека ќе прават проблеми преку нивното влијание и нивната апаратура на гласачи и симпатизери .

Од сам почеток не е овозможено овластени нотари да собираат гласови за кандидатите што контра иде Законикот на ДИК и на изборниот Законик на РСМ .

Исто така Македонскиот Нотаријат барало 300 денари за секој потпис ,што значи веќе собраните потписи не се валидни кај овластениот нотар и мора од сам почеток нов процес на собирање на потписи .

Нотаријатот барал 200 денари поделба , 100 за самиот нотар . Од самиот почеток има делење и притисок .

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.022
Поени од реакции
637
Стево Јакимовски досега има најмалце собрано потписи , Бугар Османи најмногу .

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.775
Поени од реакции
5.713
Стево Јакимовски досега има најмалце собрано потписи , Бугар Османи најмногу .
Бугар Османов немора ни да собира, од сите потписи па и гласачи има калап изработено, механичка работа.

Kajgana Shop

На врв Bottom