Zaminuva 17000 na kaj 18 000 teraKako e denes KMB
Bi trebaloСега уште ТНБ да не израдува со 3200 дивиденда
Ako dade 3 200 togas bi trebalo i Makpetrol so 5 000 da iznenadi i UNI so 500 denari dividenda i spremna ke e berzava za lansiranje samo ke fali PKB da donesi gorivoСега уште ТНБ да не израдува со 3200 дивиденда
Каде ја виде каузалноста помеѓу ТНБ и МПТ, УНИ...?Ako dade 3 200 togas bi trebalo i Makpetrol so 5 000 da iznenadi i UNI so 500 denari dividenda i spremna ke e berzava za lansiranje samo ke fali PKB da donesi gorivo
Не можеDa moze da se zdruzat akcioneri i da zemat nekoja benzinska pumpa pa da ja rentaat ili prodadat??
Ако дадат толку, не ни гинат 45.000...Сега уште ТНБ да не израдува со 3200 дивиденда
BankaMislenje za akcijata na Alkaliod I Cemnetara imam nesto poveke vo Alkaloid. Posle prviot patentiran proizvod gledam sega raste akcijata.Dali da dokupam tuka uste ili vo nekoja banka malku sum nova I ne tolku iskusna.A Cementara stagnira pa se mislam dali da prodadam I da dokupam vo Alkaloid ili nekoja banka.
Тоа е за нлб групацијата (се тргува на словенечка берза). Ова НЛБ банка што се тргува на македонска берза не може да зголеми дивиденда толку и да сака ради потребен капитал во банката (од друга страна има други предности како затворен пазар и слично).
Не е ништо комплицирано, можеш во секој момент да видиш куповна и продажна цена (и колку акции се понудени по таа цена). Отвори главна табла, пиши "KMB" (тоа е тикерот на Комерцијална банка на пример), и ќе ги видиш цените.Океј, нов сум во ова, и нешто заебувам кога пробувам да купам stock во комерцијална на Etrader и Mtrader. Дали зошто ставив децимали, дали зошто ставив expiry да биде на 24ти фебруари...не знам што направив. Сакам само да си купам и да бидам раат, ова испадна многу покомплицирано отколку што мислев.
Пробувам без брокер, ама не знам дали некој би ми дал час или два со screen sharing да платам за туторство. Знам кај сакам да купам и ќе си стојат.
Не знам како се вадат, ама тоа понатака.