Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    735

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.524
Поени од реакции
27.343
Znaci, zborevme za Kramatorsk i Slavjansk. Nekoj pisa deka polesno kje padnat, ja rekov deka potesko. Me interesira ti so mislis? Se drugovo mi e mn opsto i bez prognozi.
Искрено не би знаел дали се воопшто утврдени. Претпоставувам дека се, ама ваљда не колку Авдивка, пошто нели Авдивка најутврден град. А реално Авдивка многу брзо падна одкако почна пенетрацијата, за разлика од да речеме Бахмут... притоа не зборам за околишните престрелки. Така да неможе да се знае дали ќе падне брзо или не. Јас мислам дека полека све оди кон тотален колапс на Украинците.

Во најмала рака Русите ќе продолжат со исто темпо додека не колабрира целосно Украина, дали ќе биде паднат Крематорск мислам дека воопшто не е битно за војната :)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.843
Поени од реакции
34.086
Im odnel pokana ne e kriv coekot da go tepaat sea ke im pustat naoruzani batki i kombe i ke gi soberat
Проблемот со тој план, е фактот што онакви маалски батки има едно 100 пати повеќе од регрутери и војници што не се на фронт... Па сега види ти како ќе искочи резултатот на таа равенка.

Најпосле што ќе им направат додатните регрутери? Ќе ги регрутираат и ќе ги пратат на фронт, како што се обиде тој што изеде ќутек?
Значи што губат? Во едната варијанта ги пратиле на фронт да погинат, во втората варијанта му удриле ќутек на тој што ги праќа да гинат - и можеби нема да ги пратат на фронт ако утре некако наеднаш заврши војната... Што губат со ова?

Автоматски споено мислење:

Во меѓувреме фановите на Навали добиле честитки... Не знам само што ќе прават сега со нереализираните чекови, пошто во касарните нема банки. :unsure:

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.524
Поени од реакции
27.343
Бахмут е дупло погочем затоа е поспоро
Не е само до големината, мотивацијата, моралот. Реално според многу постови на Украинци, се очекуваше многу поголем отпор во Авдиевка, зграда по зграда... ама го немаше тоа.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.907
Поени од реакции
13.031
Не е само до големината, мотивацијата, моралот. Реално според многу постови на Украинци, се очекуваше многу поголем отпор во Авдиевка, зграда по зграда... ама го немаше тоа.
Да и според СНН тоа го кажаа, и сега ги обвинуваат СНН за ширење руска пропаганда.
Очекувале да дадат отпор како во Бахмут.
Ама Азов изгледа после Мариупљ им прпа.

А јас верувам дека Зељо со амин од горе ја пушти низ вода Авдевка со цел да обезбедуште оружје и кешарица. Јер вака сега со спуштени гаќи се Нато и обвинувањата се меѓу нив дека не ги помогнале доволно. Затоа одма најави дека ете Чесите нашле 1.5 милиони артилерска муниција, Раинметал веќе од минатата година спремаат да граделе фабрики на Украина. Сега обајвиле дека претежно источна европа Романија и Поска ако не се лажам ќе пуштеле погони со капацитет од 200.000 артилериска муницја годишно.

Е сега тој чешкиот претседател кажа нашол ама се немало пари нешто :icon_lol:

Очегледно рака под рака и Нато и Зело се повлекоа од Авдеевка поради едниот да квичи пред медиуми за појќе куршуми, а овие ќе дрмаат низ медиуми дека мора да се помага со кеш инаку ете злобниот Рус в Берлин шашлик ќе врти.

Тежок лоповлук се прави моментално со капиталот на ЕУ. Тоа со короната беше само тест фаза. Раздрмаа кредити тогаш пробно. Без никој да се запраша како ќе тера после тоа економијата. Сметката стигна за обичнот работник и фармер во ЕУ. Ама сеуште не е стигната до размазената елита и младина.
Али ќе биде и тоа.

А и русиве читам дека смениле тактика, не форсираат веќе чистење улица по улица и куќа по куќа. Доста повеќе жртви така имале и се успорува цела оператива.

Само некако неспремно изгледаат трупиве што се повлекувале. Ниту знаеле, ниту резервите ги уништиле. Многу оружје им оставиле а и доста заробеници.
Предаство на сметка за продолжување на помошта. Јбг самите ќе си ја платат сметката на крај.

Ај битно им е сега ф16ките да ги добијат. Околу 30 пилоти веќе се на обука. Најверојатно летово ќе видиме ф16ки на Украина. Што не е за потценување со тоа што се работи за 4та генерација ловец со најголем број произведени единици.

Ме интересира како ќе се покаже букот, с300 и остал арсенал на ПВО на Русиве.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.524
Поени од реакции
27.343
Ме интересира како ќе се покаже букот, с300 и остал арсенал на ПВО на Русиве.
30 ф16 се ништо за да се покаже некаков резултат. А искрено и ф16 се авиони од пред 50 години. Слично како и со Леопардите и со бредлињата, ништо нема да се смени, само ќе донесат поголема патња на Украинците.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.907
Поени од реакции
13.031
30 ф16 се ништо за да се покаже некаков резултат. А искрено и ф16 се авиони од пред 50 години. Слично како и со Леопардите и со бредлињата, ништо нема да се смени, само ќе донесат поголема патња на Украинците.
И германците се доста заинтересирани да им пуштат Таурус.

Спремаат “изненадување” за Русите.

Притисок има Шолц, како и од САД така и дома. А со оглед дека е бимбло, ќе спушти гаќите.

Интересна екипа. Баррбок, онаа Фон лан Ороспијата и уште ко Хитлер во женска персона имаат, од паријата на ФДП Marie Agnes Zimmerman.

Овие првите пртежно надворешно работат. Оваа внатрешно обработува.

После Путин бил крив кога вика дека нацизмот против Русија живее во Европа.

Фали Жириновски кај Русиве. Медведев е мало дете во споредба со изјавине.

Последно уредено:

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.524
Поени од реакции
27.343
И германците се доста заинтересирани да им пуштат Таурус.

Спремаат “изненадување” за Русите.

Притисок има Шолц, како и од САД така и дома. А со оглед дека е бимбло, ќе спушти гаќите.

Интересна екипа. Баррбок, онаа Фон лан Ороспијата и уште ко Хитлер во женска персона имаат, од паријата на ФДП Marie Agnes Zimmerman.

Овие првите пртежно надворешно работат. Оваа внатрешно обработува.

После Путин бил крив кога вика дека нацизмот против Русија живее во Европа.

Фали Жириновски кај Русиве. Медведев е мало дете во споредба со изјавине.
Ма не им треба и ним да тропаат глупости како овие. Таман си се местат работотите како што треба да бидат.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.468
Поени од реакции
4.218
Edno nesto sogledav od vojnava... Zapadnive prebrzo si gi izgorea rezervite (zboram za evropskite drzavi) baska sto se peimorani da zimaat krediti i sa kupuvaat novi oruzja od usa, a rusite so tek na vreme vo vojnava se prilagoduvaat so dronovi avioni nekoi novi strategii.. Samo pozitivno vlijae vojnava na rusite, em iskustvo bi imale za ponatamosen sudir em se povekje i povekje proizveduvaat voena tehnika i municija (tuka ja smetam i artilerijata)

Kajgana Shop

На врв Bottom